Resor till Aguadulce

Aguadulce är en fridfull och avslappnad badort mellan Roquetas de Mar och Almeria på Costa Almeria i sydöstra Spanien. Den lilla staden är framför allt lämplig för familjer och äldre par.

Här finns en marina samt fina möjligheter till snorkling, dykning och segling. Staden har kilometervis av stränder och ligger nära semesterorten Roquestas de Mar samt de historiska sevärdheterna i Almeria.

Information och fakta

Väder

I Aguadulce kan du njuta av ett fantastiskt medelhavsklimat med behagligt varma somrar och milda vintrar. Här befinner du dig i en av de officiellt torraste regionerna i Europa vilket innebär att det bara regnar ytterst sällan under vintermånaderna och nästan aldrig på sommaren. Det bästa med klimatet i detta område är emellertid att solen strålar mer än 320 dagar om året.

Det sägs att det är de långa, soliga dagarna som är anledningen till att lokalbefolkningen är så glad och gästvänlig. Skulle du själv behöva ladda batterierna så är en semester i Aguadulce därför det perfekta valet.

Landskap

Låter kilometervis av breda sandstränder, dramatiska kuster, ett blått Medelhav, bländande solsken, spektakulär natur och molnfri himmel som receptet på en perfekt semester? Res då till Aguadulce.

Aktiviteter

Aguadulces stränder, lustbåtshamn och sportcenter har alltid rikligt med saker som kan hålla dig sysselsatt under din semester. Vattensporter till exempel i form av windsurfing, vattenskidor eller dykning finns det massor av möjligheter till, precis som det även finns fina faciliteter för ridning, golf, squash och tennis. Är du inte höjdrädd kan du även prova på hanggliding, parasailing eller kanske en tur med luftballong. Skulle inte detta vara vilt nog kan du även ge dig i kast med klättring, grott utforskning och motorsport. Tycker du att shopping också är en form av sport så finns det åtskilliga konsthantverksbutiker, håll framför allt utkik efter keramik, smycken, läderarbeten och broderier.

Planerar du in ditt besök väl kan du även få uppleva traditionella spanska högtider och fester. Här finns festivaler året runt bland annat när man firar våren, skörden, skyddshelgon och andra religiösa högtider. Vid dessa evenemang fylls gatorna av färg, dans, sång, karnevaler, parader och andra glada festligheter. Det förekommer fortfarande även tjurfäktning i detta område - vanligtvis sammanfaller det med någon festival.

Kultur

Costa Almeria har en lång historia med rötter som sträcker sig omkring 4 000 år tillbaka i tiden. De flesta av de stora medelhavskulturerna har genom tiden lockats av detta område på grund av dess naturliga skönhet och strategiskt fina läge. Varje folkslag har eftetlämnat något men det mest märkbara inflytandet stod morerna för, de ankom år 711 och stannade i 800 år. De förvandlade området med sina lantbrukstekniker, vetenskapliga och botaniska kunnande, arkitektur, poesi och andra intellektuella landvinningar.

Costa Almeria-regionen led efter morerna en flera hundra år lång ekonomisk nedgång som bland annat ledde till en kraftig befolkningsminskning när de flesta unga lämnade området för att söka arbete på andra ställen. På senare tid har emellertid befolkningsströmmarna vänt efterhand som områdets potential inom turistindustrin har förverkligats. Utvecklingen har emellertid inte skett på bekostnad av den skönhet som först gjorde regionen så attraktiv för greker och romare eller på de lokala traditionerna och värderingarna.

Nattlivet

Aguadulces livliga nattliv är huvudsakligen centrerat runt marinan. Tapasbarer och restauranger håller öppet till långt ut på natten. Detta faktum beror nog i lika hög grad på den spanska seden att inte äta middag på kvällen förrän klockan 21 eller 22. Det lokala köket är baserat på färsk fisk, men självklart med en arabisk twist genom användandet av speciella kryddor och ingredienser. Efter en god måltid kan du njuta av ett brett utbud av musik med allt från det traditionellt andalusiska till senaste pop.

Resor till Spanien

Läs mer om Spanien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Spanien här

Andra länkar

Hotell i Aquadulce