Resor till Almeria

Denna charmerande semesterstad har nyligen blivit ett populärt resmål vilket är enkelt att förstå. I de ringlande gatorna som bjuder på historia finner du en lång rad barer, restauranger och museum. Du kommer även njuta av det högsta antal soldagar och den lägsta nederbörden i Europa. Detta kan bli en av de platser du önskar att återvända till år efter år.

Information och fakta

Stränder

Hamnen i den gamla stadsdelen domineras av den kommersiella hamnen och färjeterminalen. Går man åt öster från lustbåtshamnen ligger det en rad stränder nedanför en strandpromenad som sträcker sig över ca. 2 km.

Aktivieter

Ta på en guidad tur i öknen och se platser som använt vid filminspelningar, där du även kan ta turer till fots, häst, cykel eller fyrhjuling.

Njut även av att det är gratis tillgång (EU-statsborgare) till Alcazabar, som du kan se ligga uppe på en höjd med utsikt över staden och Medelhavet. Detta enorma fort härstammar tillbaka från det 10:e århundrade och du kan här promenera igenom de imponerande trädgårdarna, beundra panoramautsikten från vakttornen och utforska ruinerna av palatset.

Oasys Theme Park och Fort Bravo Theme Park har båda en Wild West stad med en rad shower som även inkluderar CanCan dans och cowboy-dueller. Det arrangeras dagliga uppvisningar hela sommaren och under helgen om vintern. Oasys riktar sig främst till barn med bland annat ett minitåg, safari zoo, en swimmingpool och goda matställen; Fort Bravo har lagt kulisser till hundratals filmer.

Sevärdheter

Bakom marinan och hamnen finns det strandparker och en lekplats. Här finner du också den stora historiska järnvägen, Cables Ingles. Längre inne i landet ligger alléen Avenida Frederico Garcia med en central park med bänkar och lekplatser, butiker, restauranger och caféer. Staden har dessutom en veckomarknad och fina shoppingmöjligheter i Mediterraneo Center, som också har ett supermarket och restauranger.

Almeria katedralen härstammar från 1600-talet och är omgiven av gröna torg och smala gator i det gamla kvarteret.

Närliggande attraktioner

Ca. 25 km åt väster bjuder Cabo de Gata på ett hav av aktiviteter med allt från sightseeing i reservatet med dess rika djurliv och fågelliv, vandringsturer genom ett vulkaniskt landskap och avkoppling i undangömda bukter där man kan snorkla i det klara vattnet.

Tar du i stället in i landet i Tabernas-öknen finner du Almeria-racingbana och den inbjudande spanska landsbyn Tabernas med sin borg från det 1100-talet. Lite längre i riktning mot Sorbas kan du ta en rundvisning på Castillo de Tabernas olivgård. Om du är smidig och tränad kan du också ta en guidad tur genom tunnlarna och gallerierna i Sorba-grottorna för att se kristaller och klippformationerna där inne.

Resor till Spanien

Läs mer om Spanien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Spanien här

Hotell i Almeria