Resor till Algeciras

Algeciras, som ligger på Spaniens södra kust, är det största stadsområdet vid Gibraltarbukten. Det är ett område, som är fullt av historia och som bjuder på många unika sevärdheter i skuggan av de vackra marockanska bergen som ger staden ett behagligt klimat året runt - inte minst under de milda, soliga vintrarna. Boka din resa till Algeciras med Escapeaway i dag!

Algeciras har en av de mest betydelsefulla hamnarna i södra Europa, vilket ger staden en energi som inte upplevs på många andra platser i södra Spanien. Dessutom bjuder staden på tre goda stränder; Getares, Rinconcillo och Chorrillo, samt en vacker utsikt till Afrika på andra sidan Gibraltarsundet - ön Gibraltar ligger endast en kort båttur bort.

Upplev Andalusien med Escapeaway. Vi är specialister på resor till destinationer på Costa del Sol, däribland området runt Algeciras. När du reser med oss, bor du på noga utvalda hotell och semesterbostäder. Använd sökmotorn högst upp på sidan för att söka bland hotell i Algeciras som fått fina recensioner. Kombinera hotellet med en billig flygbiljett till exempel till Malaga flygplats med rutefly fra København, Aalborg, Billund, Aarhus eller Hamburg, supplér evt. med en lejebil og få det hele samlet i en pakkerejse, som er sikret af Rejsegaranti. Simpelt og fleksibelt - sådan er en ferie med Escapeaway.

Information och fakta

Algeciras är inte endast en av Medelhavets största hamnar, och den viktigate spanska färjeterminalen i Nordafrika. Den bjuder också på lugna, uppfriskande stadsparker, en familjevänlg strand och en lång rad kvalitetsrestauranger.

En del av Algeciras kommun inkluderar dessutom naturreservatet Los Alcorncales, som är en av de störsa naturreservaten i Andalusien, och av stort ekologiskt värde.

Stränder

Staden har hela tre goda stränder: Getares, Rinconillo och Chorrillo.

Många av hotellen i Algeciras erbjuder direkt tillgång till stranden, samt deras egen avskärmade sandstrand. Dessa stränder är ideala för dem som reser med små barn, då de har möjlighet för att både tryggt och säkert bada i det kristallklara Medelhavet.

Om du föredrar att söka dig bort från de mest besökta stränderna, finns det många andra badmöjligheter att välja emellan i områdena runt staden, däribland små bukter där du kan njuta av en bra bok i lugn och ro, samt mer livliga och befolkade kuststräckor flankerade av tavernor och restauranger, samt massor av vattensportsfaciliteter.

Mat och dryck

Oavsett om du är på jakt efter mer exklusiva restauranger med en fantastisk utsikt över havet, eller föredrar att hålla dig till de billigare, lokala restaurangerna med dagens nyfångade fiskar och skaldjur på menyn, så finns det massor att välja emellan i Algeciras.

För dig som njuter av internationella menyer, hittar du här också pizzerior, argentinska restauranger - och mycket mer - runt omkring i stan.

Aktiv semester

Det finns gott om möjligheter för att hålla en aktiv semeter i och runt omkring Algeciras. Bahia Park, som endast ligger några få minter från Algeciras, bjuder på vågbassänger och rutschkanor, som spänner över hela spektret av svårighetsgrad och kan uppfylla de flestas behov.

Om du är på jakt efter lite lugnare aktiviteter, finns det en lokal golfbana samt bra vandringsleder som leder dig upp till de närliggande backarna och bergen, varifrån du har en fantastisk utsikt över det lokala området.

Du kan också testa på dykning, som är en populär aktivitet i Algeciras, på grund av de fascinerande gamla vraken i området. Den lokala dykarskolan erbjuder lektioner till både nybörjare och erfarna dykare.

Kultur

Med sin fascinerande blandning av europeisk och morisk arkitektur, erbjuder Algeciras många spännande sevärdheter till dig som är intresserad av lokal kultur och historia.

Plaza Alta - stadens huvudtorg - är en bra plats att börja på. Här kan du beundra skulpturerna, bänkarna och byggnaderna, gå in i kyrkan eller bara njuta av en kall drink eller en mumsbit på ett av caféerna på torget, medan du ser folket passera förbi.

Eller så kan du åka på en båttur till den närliggande staden Tanger i Marocko. Här upplever du en helt annan kultur, medan du går på upptäcktsfärd på de lokala marknaderna eller njuter av en shisha i staden.

>> Se även resor till Estepona
>> Se även resor till Benahavis

Resor till Spanien

Läs mer om Spanien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Spanien här

Andra länkar

Hotell i Algeciras