Resor till Alcaucín

Alcaucín ligger vid foten av Sierra de Tejeda bergen på omkring 55 kilometers köravstånd nordost om Malaga. I denna idylliska landsort befinner du dig på lite avstånd från kustens massturism och kan njuta av en semester i mer fridfulla och natursköna omgivningar. Alcaucín ligger i utkanten av en stor nationalpark som du har rikliga möjligheter att utforska på vandringsturer. Har du ögonen på skaft har du möjlighet att se en del av det rika djurlivet bland bergen vilket bland annat inkluderar bergsgetter.

I själva Alcaucín hittar du just de smala gator och vitkalkade hus som är så karakteristiskt för Andalusiens vita städer. Den lilla stadens namn har arabiskt ursprung men det har bott människor här långt före morernas intåg i området. Vid utgrävningar har man faktiskt i den närliggande grottan Cueva Del Boquete De Zafarraya hittat rester av Neandertalare. Den närliggande borgen Castillo de Zalia vittnar om att området tidigare varit strategiskt viktigt för att kunna kontrollera trafiken mellan inlandet och kusten.

I våra dagar har Alcaucín även ett bra läge för dig som vill uppleva ett mer genuint och autentiskt Andalusien än vad badorterna vid det lockande Costa del Sol kan erbjuda. Även om semesterresenärerna numera har hittat väg hit upp så är det fortfarande Alcaucineños fasta befolkning som präglar gatubilden.

Det finns ett begränsat men bra utbud av barer och restauranger i Alcaucín och du kan se fram emot att få stifta bekantskap med det lokala kökets läckerheter som är baserade på lokala råvaror. Du kan även köpa de flesta dagliga förnödenheterna i ett par små affärer.

Boka en resa till Alcaucín i dag

Hos Escapeaway är vi specialister på resor där du bor på hotell som är noga utvalda på grund av sina fina gästrecensioner. Använd sökmotorn här på sidan för att se utbudet i Alcaucín. Du kan samtidigt lätt boka flygbiljett till Malaga flygplats. Du väljer själv om du vill resa från Stockholm, Göteborg, Malmö eller Köpenhamn. Vill du få ut det mesta möjliga av din semester i Alcaucín så rekommenderar vi att du samtidigt bokar en hyrbil. På så sätt får du allt satt samman till en paketresa som är säkrad av resegaranti. Så fungerar en semester Escapeaway.

Resor till Spanien

Läs mer om Spanien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Spanien här

Hotell i Alcaucín

Vad tycker gästerna om i Alcaucín?

8,8
Samlade gästomdömen
Baserat på 10 recensioner