Resor till Singapore

Singapore är en av de trevligaste städerna i sydostasien, och befolkningen är alltid otroligt vänlig. Singapore kan erbjuda något för var och ens smak, och det finns alltid något nytt att se. Staden är full av butiker och har många vackra parker, där du kan slappna av och ta en trevlig shoppingtur.

När du reser till Singapore får du inte missa den lokala maten, som är helt unik i sitt slag! I Singapore kommer du kunna besöka många olika kulurella attraktioner, bland annat den kinesiska, indiska, och malaysiska kulturen, vilka alla har påverkat staden genom tiderna. I Singaporte finns därför också många gatukök som serverar mat från världens alla hörn.

Men denna lilla ö, har dock mer att bjuda på än affärsfolk och stränga regler - många besökare överraskas över att Singapore är så rent och har så många gröna områden.

Hur bokar jag en billig resa till Singapore?

Singapore är ett av flera nya resmål som du kan resa till med Escapeaway. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och följ oss på sociala medier för att vara bland de första att få ny information om erbjudanden på resor till Singapore, eller andra platser i Asien, t.ex. Vietnam och Thailand.

Information och fakta

Affärsdistriktet

Det centrala affärsdistriktet är koncentrerat runt Singapore-flodens mynning. Det berömda Raffles Hotel har nästan bivit ett varumärke för Singapore, och ligger i närheten av cricketbanan, Padang, bland alla de koloniala administrationsbyggnaderna norr om floden. Söder om floden hittar du det industriella området med stål- och glasverk.

Njut av stadslivet

Ett annat av Singapores kännetecken, Merllion-statyn, står vid flodens mynning och längre upp längs floden hittar du massor av torgcaféer och barer vid Clarke Quay och Boat Quay, tillsammans med resterande båtbroar och packhus.

Multikulturella Singapore

Staden har en särpräglad blandning av kulturer. Chinatown är Singapores kulturella hjärta, karaktäriserat av alla olika tempel, radhus och handlare. Genom Arab Street sprids doften av rökelse och kryddor, när du tar dig runt mellan butiker med färgglada och batikfärgade textilier. Little India är möjligen de mest färgsprakande hörnet av Singapore, med otaliga curryrestauranger, och en del hinduiska tempel.

Fantastisk shopping

Orchard Road hittar du inom en kort bilfärd från det centrala affärsdistriktet, och det är ett fantastiskt ställe för shopping, restaurangbesök och nattliv. Många före detta koloniala byggader har byggts om och används nu till underhållningslokaler.

Naturupplevelser runt Singapore

I Singapores förorter hittar du många natursköna områden, där du kan ta en paus från stadslivet. Bukit Timah Nature Reserve ligger mitt på ön. I norr hittar du den mycket populära nattsafarin, i väst ligger Jurong fågelpark samt den kinesiska trädgården som också är mycket populär.

Sentosa Island är Singapores populära nöjespark, som lockar många människor med fina museum, akvarium, stränder med importerad sand, sportfaciliteter, vandringsleder, nöjen och restauranger.

Längs Singapores östkust, i en förort till Changi, hittar du några bra stränder. Bland parker och caféer, kan du titta på folklivet som rullar fram på rullskirdskor, eller som har en picknick på grönområdena. Längre utanför staden kan du fånga en sällsynt glimt av Singapores ursprungliga vardag på ön Palau Ubin, där några traditionella fiskeorter ligger.

Flygförbindelser

Singapores flygplats är modern, effektiv och enkel att använda. Den fungerar dessutom som asiatisk knutpunkt med flygförbindelser till alla avkrokar i världen. Från Sverige och Danmark kan du flyga direkt till Singapore flera gånger i veckan året runt.

Turistinformation

Söker du fler upplysningar om Singapore samt praktiska råd, kan du eventuellt också besöka landets officiella turistbyrås hemsida. Här hittar du en översikt över alla de olika attraktioner Singapore har att erbjuda, samt information om aktuella händelser och nyheter i Singapore.

>> Se också resor till Bangkok
>> Se också resor till Bali

Hotell i Singapore