Billiga resor i maj månad

En semester i maj månad är perfet för dig som är på jakt efter en billig resa där det på de flesta resmål fortfarane är lågsäsong, men kilmatet är stabilt och ljummet.

Maj är, liksom september, dock högsäsong när det kommer till kulturresor, så reser du till städer som Florens, Lissabon eller Barcelona, ska du förvänta dig många turister, då maj är perfekt för en storstadssemester. Läs mer om väder och klimat på alla resmålsbeskrivningar. Maj månad, är för övrigt också en av de månader där du hos många resebyråer hittar restplatser till en billig peng, och det gäller oavsett om du är på jakt efter en charterresa eller en idividuell paketresa.

Vart ska du resa i maj månad?

Den rutinerade resenären vet, att en semester i maj kan vara magisk och härlig. Söder om oss, är våren i full blom, och på många populära resmål kommer det nästan kännas som sommar - dock är det i maj fortfarande svårt att hitta en säker badsemeter i Europa, men om du gärna vill ta ut sommaren i förskott, och är intresserad av några av de mest magiska storstäderna i Europa, är maj närmast perfekt till en resa. Välj själv om du vill åka på en långhelg, en minisemeter i samband med helgdagarna, eller en längre semester tillsammans med hela familjen.

Lissabon
Portugals vackra huvudstad är ett fantastiskt resmål i maj. Redan i början av månaden, står staden i full blom, och med 9 timmrs solsken om dagen behöver du knappast tänka på paraply och regnkläder. Flygtiden från Sverige till Lissabon ligger på cirka 3,5-4,5 timmar, vilket är överkomligt för en 3- till 4-dagars resa. I maj får du dagstemperaturer runt 20 grader, vilket är en perfekt utgångspunkt för att uppleva denna levande stad, som utöver att vara en riktig hamnstad också lockar en stor skara internationell aretskraft. Bland höjdpunkterna hittar du Blémtornet, borgen São Jorge, Bairro Alto, de ikoniska spårvagnarna och den vackra kustlinjen.

>> Se alla resor till Lissabon här

Sicilien
Det sydliga läget, mycket nära Afrika, gör att du kan uppleva sommaren tidigt på Medelhavets största ö. Men säger, att det endast finns två årstider på Siiclien, och när värmen först kommer, så håller den i sig länge, och därför kan en semester till Sicilien i maj månad faktiskt bjuda på temperaturer som tillåter att badkläderna åker på. Dock ska du inte förvänta dig att kunna bada i havet på denna tidpunkt - poolen får duga - men i gengäld kan du uppleva spännande sevärdheter som Tempeldalen, Taormina, den mäktiga vulkanen Etna och den aktiva vulkanön Stomboli. Sicilien har en rad flygplatsen, som har bra anknytningar till Europa, och alla större flygplatser i Italien.

>> Se alla resor till Sicilien här

Florida
USAs sydligaste delstat är ett mecka för barnfamiljer, framförallt om man både vill uppleva natur, bad och nöjesparker på en semester i maj. Om du reser till Florida i maj får du temperaturer upp mot 30 grader, och därmed massor av timmar på stranden, oavsett om du väljer de atlantiska stränderna vid Miami, eller de mer barnvänliga stränderna längs den Mexikanska Golfen på västsidan. Åk till Cape Canaveral och se Kennedy Space Center, kör en tur till Key West på längs den ikoniska Overseas Highway, se stora alligatorer i Everglades, eller ta med barnen till Disney World, Legoland eller Universal Studios.

>> Se alla resor till Florida här

Santorini
Denna grekiska pärla är en del av ögruppen Kykladerna, och är framförallt känd för sina djupblå kupoler. Ön är av vulkaniskt ursprung, och här har världen sett ett av de största vulkanutbrotten i "modern tid", som tog plats 1640 f.Kr. Det stora utbrottet gör att geografin och geologin här är mycket dramatisk, och kratern har skapat en enorm bukt, som närmast omfamnas av Santorinis landmassa. Hos Escapeaway hitar du en rad trevliga och handplockade hotell på Santorinis norra del, som är perfekta utgångspunkter för en semester i maj, bland annat med bra vandringsleder och utflykter till ruiner och vackra kuststäder. 

>> Se alla resor till Santorini här

En resa i maj ger möjlighet för att uppleva populära destinationer innan de på allvar öppnar upp för de stora turistmängderna. Därmed är priserna lägre, och köerna till attraktionerna är kortare, liksom du också kommer ha bättre möjligheter att uppleva landskapet utan att behöva söka skugga och vatten var femte minut. På Escapeaway har vi handplockat hotell, som har charm, stil och ett särskilt läge - och som har fått de bästa omdömena från våra gäster. Samtidigt, har vi gjort det möjligt för dig att kombinera våra hotell med nätets billigaste flygbiljetter, genom att söka efter resor i vår sökmotor, som söker flygbiljetter hos alla flygbolag. Därmed kan du sammansätta en flexibel paketresa i maj, som också är säkrad av resegarantin.

>> Läs också om resor i april
>> Läs också om resor på sommarlovet