Billiga resor i juni månad

Juni månad markerar både avslutningen på lågsäsongen och starten på högsäsongen, när skolorna börjar sitt sommarlov i mitten av juni. Därför kan du hitta mycket billiga resor i början av juni, medan priserna stiger kraftigt de sista veckorna av månaden.

Alla i resebranschen prissätter sina produkter efter skolornas sommarlov, och det gäller både hotell, flygbolag och charterresor. Med de sagt, så kan första hälften av juni månad vara perfekt för en semester om du reser utan barn, för i perioden innan sommarlovet, finns det alltid extra många billiga resor - vilket beror på att flygbolagen startar upp många nya flygrutter så att de har extra säten att sälja i juli månad. Lägg därtill att vädret i juni månad på de flesta resmål är mycket behagligt, och med lite färre turister, och du har en perfekt resemånad.

Vart reser man någonstans i juni?

Ja, det är i princip fritt val på alla hyllor, men vi har naturligtvis våra favoriter, och dem kan du läsa mer om här. Vi tar utgångspunkt i en semester i juni, som tar plats inom de första veckorna i juni - det vill säga, innan sommarlovet börjar.

Mallorca
En all time favorite med massor av härliga stränder, vackra hotell och framför allt massor av kapacitet i juni månad. Du får temperaturer på drygt 20 grader, och under denna period är det särskilt härligt att cykla runt på ön, eller vandra i Tramuntana-bergen, som toppas av punkten Puig Major på 1445 meters höjd. På denna tid är det ett måste att besöka huvudstaden Palma de Mallorca, och du får inte heller missa en tur med "Apelsintåget" till Sollér och vidare med spårvagn till den exklusiva hamnstaden Port de Sollér - en upplevelse utöver det vanliga.

>> Se alla resor till Mallorca här

Kreta
Ska temperaturen vara lite högre än på Mallorca, kan vi rekommendera Kreta, som är en klassisk favorit bland svenskar, och här ligger temperaturen i juni redan på runt 25-30 grader, och antalet soltimmar runt 13 timmar om dagen, liksom man nästan aldrig ser något regn. Det goda vädret öppnar upp för utflykter i Kretas inland, som är fullt av historiska anläggnignar, allt frånromartiden till andra världskriget. Det tar endast cirka 3,5-4,5 timmar att flyga från Sverige till Kreta, och flygplatsen i Chania ligger nära några av de bästa semesterorterna.

>> Se alla resor till Kreta här

Lissabon
Portugals chrmiga huvudstad är vidunderlig i juni, då temperaturerna ligger runt drygt 20 grader och du får massor av soltimmar - 13 timmar i genomsnitt per dag. Den starkt kuperade terrängen, som formas av Tajoflodens mynning i Atlanten, gör Lissabon till en spännande stad, där nya, fantastiska utsikter uppenbrar sig runt varje gatuhörn. De ikoniska spårvagnarna tar dig upp på höjderna, och runt bland stadens sevärdheter - bland annat till Lissabons svar på Golden Gate i San Francisco, Ponte 25 de Abril, som har fått sitt namn från det datum då den så kallade Nejlike-revolutionen startade år 1974.

>> Se all resor till Lissabon här

Toscana
När man pratar om Italien, går det inte att inte nämna Toscana. Känd som "Italiens hjärta" finns här massor av spännande och intressanta saker att uppleva. Förutom fantastiska viner och mat och högsta kvalitet, möter man här också arkitektoniska höjdpunkter som Lucca, Pisa, och naturligtvis Florens, varifrån familjen Medici på Medeltiden kontrollerade finans och handel i en större del av södra Europa. På en semester i juni i Toscana, finns det gott om plats på hotellen, och det är bland annat populärt att åka på semester till en så kallad Agriturismo, där man bor på landet och kan ta in den toscanska atmosfärn helt och hållet.

>> Se alla resor till Toscana här

Andalusien
I södra Spanien hittar vi landets största region, Andalusien, som är en region som rymmer otaliga upplevelser. Andalusien kan vara mycket varmt på sommaren, och därför är juni en bra månad att åka hit på. Utöver den ikoniska kuststräckan Costa del Sol, hittar du här också de vackra bergen i Sierra Nevada, och inte mindre än 44 UNESCO-kvalificerade världsarv - ganska imponerande! Sevilla är regionens största stad, som absolut ska besökas, men det är också värt att ta en tur förbi Cordoba och Granada.

>> Se alla resor till Andalusien här

Använd vår smarta sökmotor för att planera en flexibel resa i juni. Du kan flyga från Stockholm. Göteborg, Malmö och Köpenhamn, och välja de datum som passar bäst för dig - oavsett om det är för en långweekend med din bättre hälft, eller en 10 dagars semester med hela familjen. Att resa i jui är billigt och på många destinationer är det en perfekt tidpunkt i förhållande till väder och kapacitet.

>> Läs också om resor i maj
>> Läs också om resor i augusti