Billiga resor i juli månad?

Tillhör du dem som brukar åka på semester i juli månad, så vet du nog att det också är på denna tidpunkt som priserna är bland de högsta, om du till exempel jämför med resor i juni och september månad. Att priserna är högre än en semester i juni, beror naturligtvis på den höga efterfrågan, som primärt beror på att skolornas sommarlov - och det man tidigre kallade industrisemester, då man förr i tiden helt stängde ner många kontor. Det är ytterst sällan du hittar några billiga restresor från charterbyråerna i juli, och det sama gäller flygbolagen som vet att detta är tidpunkten då de tjänar pengar. Det bästa råd vi kan ge dig, om du vill resa i juli, är att boka din resa i så god tid som möjligt, så har du möjlighet att kunna köpa de billigaste flygbiljetterna som flygbolagen alltid säljer först och ofta dessutom stora boka-tidigt-rabatter från hotellen.

Vädret i juli behöver nog inte mycket marknadsföring, på de allra flesta destinationer, är det stabilt, varmt och många ljusa timmar, men på t.ex. populära resmål som Turkiet och Cpern, kan juli faktiskt vara så varm, att en del resenärer väljer bort dem. På alla resmålsbeskrivningar här på hemsidan, hittar du en kort översikt över väder och klimat.

Var ska man resa i juli?

I juli månad är flygbolagen och flygplatsernas kapacitet spänt till det yttersta, och ofta är det antalet flygsäte som begränsar platserna till olika resmål. Exempelvis är flygavgångar till Mallorca och Krea populära, då det är solsäkra destinationer inom relativt kort flygtur. Men då flyg är den enda transportformen, sätter detta höga krav på kapaciteten. Omvänt, har bland annat Frankrike och Italien, varit populära bland svenskar, då man kan köra dit själv, och därmed spara pengar på en semester i juli.

Här hittar du lite inspiration på resmål med Escapeaway, som är trevliga i juli:

Italien
Det är råder knappt någon tvekan: Italien är vårt favoritresmål i juli, och det beror på den perfekta kombinationen av överkomligt avstånd, förnuftiga priser, härligt väder... och den fantastiska maten. I norra Italien hittar du favoriter som de stora sjöarna, där vissa resmål runt Gardasjön är ytterst populära bland nordbor i juli månad. Längre mot sydöst hittar du de otroliga stränerna längs Adriatiska havet, där framförallt Bibione, Rimini och olika Lido är populära.

>> Se alla resor till Italien här

Frankrike
Liksom Italien, har Frankrike fördelen att lanet ligger relativt nära Sverige, och många av de östra och norra destinationerna i Frankrike är överkomliga att köra till på en semester i juli. För barnfamilken är det t.ex. möjligt att köra till Disneyland i Paris, och för de historieintresserade kan man åka till minnesmärken från båda världskrigen i norra Frankrike. I södra Frankrike hittar du klassiker som Rivieran med Nice, Cannes och Monaco, liksom man kan uppleva vackra Alsace och den vackra, och historiska storstaden Strasbourg.

>> Se alla resor till Frankrike här

USA
Juli månad är också en populär månad för att åka på en längre semester till USA. Det här är landet, som bjuder på resmål av många olika slag, från pulserande storstäder, till öde berg, öknar och imponerande floder. Sommarmånaderna är perfekta till en roadtrip i norra USA, där man bland annat kan framhäva New England i nordöst, med den vackra storstaden Boston, och vackra naturupplevelser i bergen. Eller Pacific Northwest, som ger dig storstäderna Seattle och Portland, vackra kuststräckor och explosiva vulkaner.

>> Se alla resor till USA här

Använd vår sökmotor för att hitta ett perfekt resmål i juli. Vi sätter ihop utvalda och handplockade hotell med nätets billigaste flygbiljetter med reguljärflyg, så att du kan flyga till alla större flygplatser i världen. Din semester i juli blir flexibel och du kan resa precis så länge som du önskar. Bokar du flyg och hotell som ett samlat paket hos Escapeaway, täcks du dessutom av Resegarantin.

>> Se också information om resor i augusti
>> Se också information om resor på höstlovet