Semester med Escapeaway

Åk på en flexibel och billig semester med Escapeaway, där du kombinerar nätets lägsta priser med den optimala säkerheten hos en dansk resebyrå. Fri reslängd, fritt datumval - allt är upp till dig!

Vi vet det bara allt för väl: Semester är årets höjdpunkt för de flesta familjer, och investeringen i ett par fina veckor tillsammans hör till årets största beslut i hushållet. Det är därför vi har skapat Escapeaway - för att ge dig och dina reskamrater den bästa möjligheten att åka på semester till ställen som är spännande, intressanta, varma, vackra och välkomnande. Därför hittar du enbart hotell och semesterbostäder som har fått de bästa omdömena av sina gäster, och som vi kan stå bakom som resebyrå. Vi ser med andra ord till att du slipper tillbringa en semester, där saker och ting inte är som de ska.

Samtidigt söker vi dygnet runt efter de lägsta priserna på flygbiljetter med alla reguljära flygbolag - även lågprisbolag - så du kan få transporten ordnad på billigaste och bästa möjliga sätt, och därmed komma igång med vad det hela handlar om: Att hålla semester och uppleva nya kulturer. Samtidig är Escapeaway en dansk resebyrå som är medlem i resegarantifonden vilket ger dig den ultimata säkerheten för din paketresa. Med andra ord får du kombinationen av "gör det själv billigt" och paketresa i en och samma bokning.

Populära semesterorter i Europa

Bland de mest populära semesterställena hittar man klassiker som Mallorca, Italien, Thailand, Teneriffa och Gran Canaria, men även Egypten och Turkiet är på väg tillbaka efter ett par svaga år, medan nyare destinationer som Kroatien också börjar vinna mark. Eller varför inte tillbringa semestern i en storstad som Rom, Paris eller Barcelona, där du får ett milt klimat och storslagna sevärdheter i långa banor.

En bra semester kan även inkludera koncept som till exempel all inclusive, som är otroligt populärt i samband med familjesemester eller kulturresor där det är fokus på att uppleva till exempel museer, arkitektur, autentiska städer och arkeologiska utgrävningar.

Vilket är det mest populära semesterstället i Europa?

Det råder ingen tvekan om att Spanien har det största utbudet av semesterställen för de som gärna vill ha sol och bad under sommarsemestern. Man kan nämna en nästan oändlig rad av destinationer, som är kända bland i stort sett alla, oavsett om man har varit där eller ej: Mastodonten Mallorca med ett kort reseavstånd, barnvänliga stränder och ett enormt utbud av hotell, storstaden Barcelona med fotboll, museer, arkitektur och hamn liv, Atlantöarna Gran Canaria, Teneriffa och Fuerteventura, samt kuststäderna Malaga, Marbella och Alicante. Och då har vi inte ens nämnt Andalusien och charmerande Sevilla.

Bland svenskar finns det dock inget som överträffar Italien som semesterland. Det beror inte minst på möjligheten att köra själv, men även på det goda förhållandet mellan pris och kvalitet, samt de många semesterställena med otroliga sevärdheter som till exempel FlorensPisa, Venedig och Rom. Lägg därtill badstränderna längs Rivieran, Lidon och Gardasjön samt favoriten Toscana med den utsökta maten och de otroliga vinerna.

Hos Escapeaway hittar du alla ingredienserna till en lyckad semester. Boka nu, så du kan vara säker på att få den bästa möjliga semesterbostaden!

7 goda råd för en bättre och billigare semester

Det krävs massor av förberedelser för att planera en både bra och billig semester. Men så finns det i gengäld en hel del pengar att spara. Vi ger dig några goda råd här. Dålig planläggning kan fördärva semestern, men omvänt kan du helt klart öka kvaliteten på din semester genom att i förväg sätta dig in lite in i möjligheterna på resmålet. Vi ger dig tre råd att tänka på innan du åker på semester ute i världen.

Semester! En värdefull men också begränsad resurs - därför är det också viktigt att få det mesta möjliga ut av den. Vårt första råd gäller mest för storstadssemester, men de två andra gäller alla former av semester:

1: Välj ett hotell som ligger centralt

Semesterdagarna är dyrbara, och det är riktigt irriterande om den mesta tiden av din storstadssemester, som du har sett fram emot i flera månader, går åt till transport fram och tillbaka mellan hotellet och stadens centrum.

De extra pengar som ett centralt beläget hotell kostar, har du snabbt sparat in på transportavgifter. Och så får du mer tid till upplevelser. Vetskapen om att man alltid kan gå upp på sitt hotellrum och vila lite, är en härlig tanke att ha i bakhuvudet.

2: Kvalitet framför kvantitet

Många använder sin semester till att fara runt från den ena sevärdheten till den andra. De har en hel lista som ska bockas av. Frågar man dem sedan vad de har sett, så kommer de nästan inte ihåg det.

För de flesta fungerar det bättre att välja ut lite färre sevärdheter och så ta sig ordentlig tid att uppleva dem, och lite efterföljande tid att smälta intrycken. Stora upplevelser behöver många gånger lite tid att falla på plats.

3: Sätt din egen prägel på semestern

I stället för att slaviskt följa en guide-bok eller de råd man får på turistinformationen, kan det vara till stor glädje att i förväg sätta sig väl in i det område man ska besöka på semestern.

På så sätt kan man komma bort från massturismen och lägga mer tid på de saker som man är särskilt intresserad av. Ofta hittar man de största upplevelserna där man minst förväntar sig. Det kan även vara en god idé att fråga vänner med samma intressen - eventuellt via facebook - som själva har besökt platsen, och om det är något de kan rekommendera som man inte direkt läser om i guideböckerna.

Alla vill helst ha så mycket semester för pengarna som möjligt, men det är inte alla som har lust att använda alla de timmar som krävs på planering, vilket är nödvändigt om resan inte bara ska vara billig, utan även behaglig.

Naturligtvis planerar alla på sitt eget sätt, men här är ändå några tips som nästan alltid ger bra resultat. Läs mer här om du är redo att planlägga en bra semester - utan att det kostar särskilt mycket.

4: Köp flygbiljetten i god tid

Rättan tid, är alltid en bra sak. Ju tidigare du börjar planera din semester, desto tidigare kan du börja undersöka marknaden. De billigaste flygbiljetterna blir som regel snabbt slutsålda, så boka din flygbiljett i god tid. Det samma gäller för övrigt även för vistelsen på hotell och de flesta andra saker. Det kan i stort sett alltid löna sig att vara ute i god tid.

Det finns en annan fördel med att vara ute i god tid, för på så sätt hinner du undersöka marknaden mycket bättre. Väntar man till senare hinner man ofta bara undersöka de stora kända flygbolagen och de största rese-sökmotorerna. Ofta är det bland de mindre företagen, som har större behov av att markera sig, som du hittar de bästa erbjudandena.

5: Överväg alternativ till hotell

Hotell är utan tvekan det mest bekväma sättet att övernatta på under en semester. Men man får också betala för servicen. Kan man undvara denna extra lyx under sin resa så finns det en del pengar att spara. Och idag finns det fler alternativ än någonsin förr.

Hos Escapeaway hittar du bland annat en rad spännande och stämningsfulla semesterbostäder som ligger ute på landet. Här finns det gott om plats för hyrbilen och du kan själv välja i vilken riktning dina utflykter ska göras. Mot stranden, storstan eller kanske till en alptopp?

6: Kontrollera valutakurserna

Detta tips är mest relevant om du har tänkt dig att tillbringa semestern utanför Europa. Är dollarkursen till exempel låg under en period, så är det billigare att hålla semester i USA, medan man kan överväga att hitta ett annat ställe i världen att resa till om dollarkursen är mycket hög.

Och på samma sätt är det naturligtvis med många länder utanför Europa. Men åter igen kräver det att man planerar i god tid, så man kan följa valutakurserna under en längre period. Man kan emellertid riskera att kursen plötsligt ändrar sig, efter att man redan har köpt sin flygbiljett och arrangerat sin vistelse, men den risken har man ju alltid.

7: Semester utanför högsäsong

Har du möjlighet att ta semester när andra arbetar, då finns det som regel också pengar att spara. Naturligtvis försöker de olika semesterställena med diverse specialerbjudanden att locka fler gäster till ytterkanterna av säsongen, när det annars skulle vara för lite gäster. Detta kan du utnyttja till din fördel.

De dyraste tidpunkterna att resa på är de tidpunkter då de flesta andra också vill resa - vanligtvis de veckor som skolorna har lov. Det handlar med andra ord om att inte resa då. Så tänk alternativt, och gör inte som de andra, det lönar sig att handla i "utanför perioder". Detta gäller även på resmålet. Prova att hitta andra semesterställen än alla andra.

Semestra med Escapeaway

Semester är för många den viktigaste tiden på året och reser du med Escapeaway kan du räkna med att vi gjort vårt bästa för att du ska få en bra semester. Vi besöker ofta alla våra resmål och har personligen handplockat samtliga hotell och semesterboenden i programmet. Du kan börja semestern från antingen Stockholm, Göteborg eller Köpenhamns flygplats och välja resa som förutom flyg och hotell ska inkludera hyrbil eller transfer. Hos Escapeaway väljer du själv hur många dagar du ska stanna borta - vi erbjuder daglig avresa året om.

Semester Amalfikusten Italien

Foto: Positano på Amalfikusten är en av de platser du kan semestra på med Escapeaway

 

Semester i Provence med Escapeaway

Foto: Provence i Frankrike är bland de mest besökta resmål

Här kan du semestra 

Vi är specialister på resor till länder i Sydeuropa och vi kan hjälpa dig att hitta en billig semester på de mest populära resmålen. Här kan du se några av de mest populära.

Italien

Semestra i stövellandet på populära resmål som Toscana, Sicilien, Umbrien, Sorrento, Sardinien och Amalfikusten. Titta på bilder och film och läs våra personliga beskrivningar av alla resmål i Italien. 

>> Så här kan du semestra i Italien med Escapeaway

Portugal

Semester i Portugal är bra för själen och inte minst för plånboken, du får helt enkelt mycket för pengarna i Portugal. Välj själv om semestern ska tillbringas vid Algarves vackra strand, i det frodiga Norra Portugal eller på ögrupperna Azorerna och Madeira. Vi på Escapeaway har ett mycket speciellt förhållande till Portugal och anser själva att ingen känner Portugal bättre än vi gör.

>> Semestra i Portugal med Escapeaway

Spanien

Andalusien, Mallorca och Gran Canaria är de resmål vi i skrivande stund erbjuder dig till din semester med Escapeaway. Du kan resa på semester till Andalusien och Gran Canaria året om och till Mallorca från mars till oktober. Bo nära havet med havsutsikt eller i inlandet - valet är ditt.

>> Semester i Spanien med Escapeaway

Grekland

Grekland är mer populärt än någonsin. Vi förstår också varför så många väljer att förlägga semestern i Grekland. I skrivande stund kan du resa med Escapeaway till Kreta och flera andra populära öar, där har vi hittat flera hotellpärlor som sätter ram om den perfekta semestern på gudarnas ö.

>> Läs mycket mer om semester i Grekland

Turkiet

Turkiet är ett stort land som erbjuder många semestergömställen. Vi på Escapeaway har i första hand valt att sikta in oss på Turkiets huvudstad Istanbul men du hittar även klassiska semesterdestinationer som Alanya och Bodrum

Frankrike

Att vara tokig i Frankrike har sitt alldeles egna namn - Frankofil - och vi kan bara vara helt eniga: Frankrike är något alldeles speciellt. Höga berg, vackra städer, enastående matupplevelser och lokalt vin på bordet. En semester i Frankrike är aldrig fel.

>> Njut av semestern i Frankrike med Escapeaway

Välj det rätta restemat till din semester

Vi är alla olika och därför har vi försökt att hjälpa dig att komma fram till den rätta reseformen till din semester. Vi har delat upp våra hotell och semesterboenden i teman som kultursemester, familjesemester, kör-själv semester, storstadssemester, semester med eget kök, semester utan barn, vingårdssemester och mycket annat.

>> Välj det rätta resetemat till din semester