Billig weekendresa i Europa och USA

Hos Escapeaway finner du en rad av små och större hotell som ligger i storstäder, med ett urval av sevärdheter, restauranger och shoppingmöjligheter. Våra storstadshotell har alltid ett bra läge där du kan utforska några av omgivningarna eller stadens hemligheter till fots. Åk iväg med den du älskar, dem du älskar - eller på egen hand. En weekendresa är en möjlighet att uppleva en annan kultur, vackra byggnader, massor av liv och ikoniska sevärdeter på bara några få dagar.

Här nedan kan du läsa om weekendresor till klassiska resmål, som aldrig blir tråkiga. Använd sökmotorn här på sidan, för att hitta en resa till din favoritstorstad. Eller kanske till en storstad du aldrig tänkt besöka? Vi har möjliggjort att kunna kombinera billiga flygbiljetter från Stockholm, Göteborg, Malmö eller Köpenhamn med våra utvalda hotell med höga betyg, i hela Europa och på utvalda destinationer i resten av världen.

Vart ska man åka på en weekendresa?

Svaret beror på många faktorer. Vill du gärna se samma storstad som "alla andra", så kan du se vår topplista här nedan. Vill du hellre prova något lite mer annorlunda, så testa t.ex. Krakow i Polen, som är på väg att placera sig som en ny favorit bland många i Europa - inte minst på grund av den förnuftiga prisnivån.

Här är de 9 mest populära storstäderna

  1. Bangkok - Thailands vilda huvudstad
  2. London - imperiets historiska huvudstad
  3. Paris - Eiffeltornet, Triumfbågen och baguetter
  4. New York - de kallar den för The Greatest City in the World!
  5. Rom - med attraktioner av världsklass
  6. Prag - liten, historisk och vacker
  7. Amsterdam - snirkliga kanaler och lutande hus
  8. Berlin - historien som aldrig är långt bort
  9. Barcelona - fotboll, Ramblan, hamn och strand

Kombinera storstad med badsemester

Har du barn med på resan, kan det vara en bra idé att kombinera upplevelserna i en storstad med besök på stränder där vågor, glass och sand väntar på er. Lissabon är en stor favorit där du kan uppleva Portugals gamla huvudstad som bjuder på historiska byggnader, ikoniska spårvagnar och vackra utsikter - på kort avstånd till Atlanten. Flyg t.ex. till Lissabon flygplats och hyr en bilhär, som du lämnar på Faro flygplts i algarve. En säker hit!

På en tur till Barcelona kan du till och med bada på morgonen och ta en tur på stan på eftermiddagen. Eller så kan du fortsätta till lända badorter som Calella och Lloret, som ligger några timmars bilfärd norr om staden. Perfekt, om du t.ex. flyger till Girona.

Rundtur till flera storstäder

I delar av Europa ligger huvudstäderna tätt, och du kan t.ex. åka på en längre storstadssemester, där du kombinerar flera storstäder på en och samma resa. Flyg t.ex. till Prag och ta därifrån tåget vidare till Österrikes imponerande huvudstad Wien. Härifrn kan du ta en båt på Donau till Slovakiens huvudstad Bratislava, och sedan vidare till Budapest. En vacker tur till storstäder med förnuftiga prisnivåer, och massor av kvalitetshotell. Flyg hem från BUdapest flygplats, som har flera dagliga avgånger till de skandinaviska flygplatserna.

Läs mer