Billiga weekendresor

Har du lust att åka iväg på ett äventyr, men har bara ett par dagar ledigt? Då är en weekendsemeter i Europa en bra lösning. De flesta destinationer kan nås med en flygtid på under 4 timmar, vilket är optimalt när du ska åka på en kort semester. Hitta ett bra erbjudande på en weekendresa med flyg och hotell här!

Hur låter det med en fotbollsresa till London, ett par dagar på stranden på Mallorca, eller en tur med spårvagnarna i Lissabon? Hela Europa står öppet, och vi har plockat ut en rad bra hotell till dig på de mest spännande destinationerna där du antingen kan uppleva en ny storstad, en härlig strand eller en kombination av de båda.

De mest populära weekend-destinationerna

Att resa på en billig weekendtur ger dig också möjlighet att uppleva ett stort utbud av kultur, till exempel konserter, teaterföreställningar, sport och gatumarknader, förutom självklart ett omfattnade nattliv som har sin peak på helgen. De flesta platser erbjuder också guidade turer till områdets eller stadens största sevärdheter. Vi rekommenderar att åka med på en hop-on hop-off buss om det finns någon sådan, det är inte bara billigt utan även ett mycket effektivt sätt att få en inblick och översikt av stadens geografi - och ofta är det även inkluderat stora rabatter på till exempel båtturer, museer och andra attraktioner.

Torsdag-söndag eller fredag-måndag?

Du kan kombinera din avresa och hemkomst precis som du vill när du bokar hos oss på Escapeaway. Eftersom vi ger dig tillgång till alla reguljärflyg, kan du kombinera din semester precis som du vill, till exempel 3 dagar, 4 dagar eller 5 dagar, med avresa torsdag, fredag eller lördag - du bestämmer. Det är dessutom mycket populärt att utnyttja de svenska helgdagarna för att åka på en långweekend, till exempel nationaldagen då konkurrensen inte är lika hård om hotellen utomlands och du dessuom inte behöver ta ledigt så många dagar för att få en längre semester. Däremot kan det vara långa köer vid de största attraktionerna och svårare att få plats på hotell och flyg under påsken och pingsten.

Var ska jag resa på en långweekend?

Hos Escapeaway har vi stor erfarenhet av weekendresor, och vi får ofta frågor om rekommendationer till några destinationer som är bättre än andra. Svaret är, att det handlar väldigt mycket om, vad du/ni är intresserade av, och framförallt om det finns goda flygförbindelser dit från de svenska och danska flygplatserna. Du kan flyga från Stockholm, Göteborg, Malmö eller Köpenhamn, och vi söker alltid hos alla reguljärflygbolag, inklusive lågpris, för att hitta de billigaste och bästa förbindelserna till storstäder och stranddestinationer i Europa. Här nedan kan du läsa mer om de mest populära weekenddestinationerna.

>> Läs mer om storstadssemester i Europa äerUtvalda resmål för en långweekend

Här nedan har vi valt ut en rad resmål som är väldigt attraktiva för en förlängd weekend om man har några extra dagar ledigt. Boka flyg och hotell samtidigt så får du en paketresa med resegaranti till bland annat dessa pulserande metropoler:

Rom
Det går ju inte att inte nämna denna kaotiska, vackra huvudstad med dess otroliga sevärdheter. Här kommer attraktionerna från den allra översta hyllan, t.ex. Colosseum, Peterskyrkan, Fontana di Trevi, den spanska trappan, Pantheon - och många fler. Rom är tillgängligt hela året runt, men kan vara mycket varm på högsommaren, och därför rekommenderar vi att man reser dit på vår eller höst.

>> Hitta mer information om weekendresor till Rom här

London
Med direktflyg från i stort sätt alla flygplatser, är London en solklar weekendfavorit på grund av den korta restiden, och alla ikoniska sevärdheter, som t.ex. Tower Bridge, Buckingham Palace, Big Ben, London Eye och så vidare. Åk på en båttur på Themsen, upplev andra världskriget innifrån Chruchill War Rooms, eller hoppa på en av de röda stadsbussarna. London är alltid redo att visa dig nya sidor.

>> Hitta mer information om weekendresor till London här

Barcelona
Känd världen över för sangria, La Rambla, Gaudì och inte minst stadens fotbollslag samt stadion Camp Nou. Barcelonas är bra förbunden till resten av Europa, och flygtiden från Sverige ligger på mellan 2,5-3,5 timmar. Här hittar du också ett vänligt klimat, strandliv, läcker tapas och shoppingmöjligheter i världsklass.

>> Hitta mer information om weekendresor till Barcelona här

Paris
Paris kallas ju inte "Städernas Stad" för ingenting, men även om det har blivit lite av en truism, så rekommenderar vi dig att uppleva en stad, som både ger dig Eiffeltornet, Triumfbågen, Louvren, Notre Dame, Sacre Coeur och Montmartre - det är alltså bara att ta för sig. Lägg därtill ett metrosystem i toppklass, ett sofistikerat kök och endast 2-3 timmars flygtid - så är du nästan redan på väg, inte sant?

>> Hitta mer information om weekendresor till Paris här

Mallorca
De senaste åren har Mallorca blivit ett populärt resmål för en långhelg för solhungrade nordbor. Ön är otroligt välförbundet med övriga Europa, och här är det möjligt att åka på en långweekend med fest och färg, en cykelsemester i bergen eller bara tre härliga dagar på stranden när den svenska hösten satt igång. Flygtiden till Mallorca är cirka 3-4 timmar, och du kan flyga direkt från de flesta flygplatserna.

>> Hitta mer information om weekendresor till Mallorca här

Här hittar du information om en långweekend på fler destinationer

>> Information om en weekendresa till Algarve
>> Information om en weekendresa till Lissabon
>> Information om en weekendresa till Malta
>> Information om en weekendresa till Toscana
>> Information om en weekendresa till Venedig

Handplockade hotell

Hos Escapeaway hittar vi hotell på unika lägen, som passar svenska resenärer. Det är hotell, där du känner dig som hemma, och som aldrig är större än att du kan hitta runt och njuta av atmosfären. När du bokar din resa i vår sökmotor, kan du sätta ihop flygbiljetter, hotell och hyrbil i en paketresa som är säkrad av resegarantin. Trevlig resa!