Vandringsresa

Escapeaways utbud har flera resmål som är perfekta för dig som vill åka på en vandringsresa. Det beror på att våra resmål ligger i natursköna omgivningar med massor av plats till vandring och andra aktiviteter under bar himmel.

Oavsett om du vill vandra i vulkanlandskap på Gran Canaria, eller utöva trekking i norra Italiens backiga och bergiga områden som till exempel i Toscana och Umbrien, har vi ett hotell eller semesterlägenhet som passar dig och dina behov. Gemensamt för de flesta av våra resmål, är det lugna och behagliga klimatet - något du kanske värdesätter extra högt när du ska spendera merparten av din semester utomhus. Vandringsresor är ett härligt sätt att uppleva nya platser på - du kan både slappna av, få frisk luft och komma helt nära naturen.

Populära destinationer till en vandringsresa

Se vårt stort urval hotell, som passar perfekt till en vandringsresa. Kanske har vi ett resmål i vår katalog, som du ännu inte övervägt - eller ett område du gärna vill åka tillbaka till? Utöver Gran Canaria och Italien, är resmål som Madeira, Teneriffa och Algarvekusten perfekta till en vandringsresa. Några hotell ligger direkt vid vandringslederna, medan andra ligger en kort bilfärd därifrån - läs mer under varje enskilt hotell. Då du reser på egen hand, rekommenderar vi dig att kontakta den lokala turistbyrån för att få mer information om vandringar och guider.

På en vandringsresa går du säkert lite svett på pannan, men mentalt upplever många av våra gäster att det är en ytterst förfriskande och avslappnad form av semester. Tankarna kan få löpa fritt, medan du beger dig långsamt genom landskapet. Det är inte utan anledning som många av historians största tänkare och filosofer har kommit på deras frästa teorier just på vandringsturer. Idag vet man dessutom, att regelmässiga promenader bidrar till att förebygga en lång rad sjukdomar och åkommor. Önskan om en sund kropp och tid till eftertanke, behöver dock inte vara de enda motiven att åka på en vandringsresa. 

>> Hitta resa till Italien

>> Hitta resan till Portugal

På en vandringsresa får du också chansen att uppleva sidor av ditt resmål, som du på en vanlig semester kommer missa. Kort sagt, kan du till fots nämligen nå fram till de mer otillgängliga platserna, som du inte når i bil eller med turistbuss. Du kommer dessutom ofta uppleva, att du inte bara kommer närmare naturen, utan också lokalbefolkningen. 

Vandringsresor för alla

Du behöver inte resa tillSpanien för att vandra i flera veckor tillsammans med pilgrimer på Camino de Santiago, eller upp över Alpernas högsta bergspass, för att uppleva glädjen i en vandringsresa. Du kan helt säkert hitta ett resmål hos Escapeaway, med möjligheter som passar just din nivå. Önskar du ta med barnen på resan, är det exempelvis också möjligt. Med utgångspunkt på ett av våra hotell, kan du således välja om du vill åka på korta, överkomliga dagsturer. Då kan alla vara med och ni ser något nytt varje dag. Du kan eventuellt välja att boka flera olika hotell, så kan du utforska ett större område.

>> Hitta resa till Spanien

>> Hitta resan till Kanarieöarna

>> Hitta resa till Mallorca

Efter en dag med massor av frisk luft och nya intryck, kan du se fram emot att vända hem igen, till ditt hotell eller semesterbostad. De hotell du hittar i vårt urval, har vi noga handplockat. Utöver läget, är ett av de kriterier vi lägger störst vikt vid, tidigare gästers omdömen. Bekväma omgivningar, där du kan samla energi är naturligtvis essentiella på en vandringsresa. Det får du, när du bokar din resa hos Escapeaway.

Utvalda guider till vandringsresor

>> Guide till vandringsresa på Madeira

>> Guide till vandringsresa på Mallorca

>> Guide till vandringsresa på Sicilien

>> Guide till vandringsresa på Amalfikusten

>> Guide till vandringsresa i Portugal

>> Guide till vandringsresa i Italien

>> Guide till vandringsresa i Frankrike