Billig familjesemester söderut

Escapeaway familjesemestrar är sammansatta så att det finns lika många upplevelser för barn som för vuxna (och barnsliga själar). En härlig familjesemester ska tillgodose alla åldersgrupper, oavsett hur många eller hur få barnfaciliteter som finns.

Escapeaway har fokus på familjesemestrar och därför har vi många hotell som är perfekta för en semester för hela familjen. När ni reser flera generationer tillsammans kan det vara en bra idé att välja en semester som erbjuder upplevelser för både barn och vuxna. En familjesemester är en härlig paus från den hektiska vardagen – äntligen kan hela familjen uppleva och koppla av tillsammans!

Barnen kan ha lika stort behov av ett härligt avbrott från den stressiga vardagen precis som vi vuxna och på en familjesemester svetsas familjen samman när man har gemensamma upplevelser och avkoppling - en direkt motsats till den hektiska vardagen med skola, fritidsaktiviteter och hemläxa. Följ med oss på äventyr - låt dig inspireras av familjehotellen här nedan och åk med Escapeaway till spännande, familjevänliga destinationer i hela världen.

Så får ni en bra familjesemester

Här nedan kan du få mer information om familjesemester och de bästa resmålen. Hos Escapeaway hittar du alla de klassiska resmålen som svenska familjer har rest till under årtionden för att tillbringa semestern tillsammans - mest på barnens premisser. Många vuxna väljer idag att åka tillbaka till barndomens resmål enbart för att uppleva att allt är sig likt - och att allt är nytt på samma gång. Oavsett om familjesemestern ska genomföras i egen bil till Italien eller Frankrike, eller med flyg till exempel till Spanien eller Portugal, så kan du boka det hela här hos Escapeaway. Bokar du både ditt flyg och din vistelse samtidigt så omfattas du dessutom av Resegarantin och får därmed lugn i sinnet.

De 7 bästa resmålen för en familjesemester:

  1. Mallorca - en klassiker, man aldrig tröttnar på
  2. Kreta - varmt, billigt och alltid bra
  3. Gran Canaria - säker vinterdestination
  4. Fort Lauderdale - allt, som barnen kan önska
  5. Gardasjön - en kör-själv-favorit
  6. Thailand - i det närmaste som ett paradis
  7. Cypern - även bra på våren och hösten

Familjesemester med All Inclusive

Många familjer letar efter hotell med All Inclusive eftersom det både är ekonomiskt och praktiskt. Ingen diskussion om var dagens måltider ska ätas, och hotellens restauranger är bra på att anpassa sina bufféer efter alla generationers önskemål med allt från enklare barnrätter till lokala specialiteter som passar bättre till de mer erfarna smaklökarna. All Inclusive-familjesemester kan fås på nästan samtliga stranddestinationer, så om du ska på badsemester med hela familjen är detta en fantastisk möjlighet.

>> Läs om All Inclusive på Mallorca här
>> Läs om All Inclusive på Kreta här

Hur bokar jag en familjesemester med Escapeaway?

Använd vår sökmotor för att hitta rätt resa. Vi letar hela tiden efter de bästa och billigaste flygbiljetterna hos alla flygbolag, och samtidigt har vi tagit fram ett unikt urval av hotell som ENBART har fått bra omdömen. Vi har valt ut de bästa ställena på marknaden åt dig och finkammat nätet efter de bästa priserna. Du kan välja att boka ett av våra underbara hotell och själv ombesörja transporten eller så kan du boka flygbiljett och hotell på en och samma gång och omfattas av Resegarantin. Escapeaway ger dig det bästa av två världar: Nätets lägsta priser och paketresans trygghet. Boka nu för att försäkra dig om de bästa priserna!

>> Läs även om familjesemester i Portugal här

Avresa från närmsta flygplats - med full flexibilitet

Når du reser med Escapeaway så försiggår resan med reguljärflyg. Detta betyder bland annat att du själv kan välja avresedatum och reslängd och det betyder även att ni kan resa på familjesemester från såväl Stockholm, Göteborg, Malmö som från Köpenhamns flygplats. Många av de mest familjevänliga destinationerna har direktförbindelse med någon av de ovanstående flygplatserna eller förbindelse med enbart en kort mellanlandning.

>> Läs även om familjesemester i Italien här

Vart kan vi åka på en familjesemester?

Några destinationer passar naturligtvis bättre för en familjesemester än andra. Här kan vi bland annat ta hänsyn till restid, havsdjup och mycket annat - men det viktigaste är att det passar dig och din familj. Italien har under flera årtionden varit en av de mest populära semesterdestinationerna för svenska familjer, bland annat på grund av förnuftiga priser, men också på grund av de barnvänliga stränderna och möjligheten att kunna köra dit själv - och så gör det ju inget att de har uppfunnit pizza och pasta som är populärt både bland stora och små. Spanien tillhör också favoriterna med klassiska resmål som Mallorca, Costa del Sol och Costa Blanca, som alla ligger inom ett flygavstånd på 4-5 timmar från Sverige.

När destinationen är vald är det dags att välja ett hotell som passar familjen. Ett stort krav för många barn är att det finns minst en pool på stället och ofta är det ett måste med flera olika så att det finns något för barn i olika åldrar. Ligger hotellet dessutom nära stranden och bra, familjevänliga, restauranger, kan det nästan inte gå fel!

Se våra särskilt utvalda hotell för familjer i Italien, Frankrike, Spanien, Grekland och Portugal, och låt gärna barnen vara med och titta - med mindre att du planerar en överraskning! Det finns något för alla och helt säkert också något för dig och din familj. Ge din familj den semester de förtjänar: den största glädjen är att se barnen har kul och njuta av ledigheten.

Kom ihåg att du alltid kan skicka en förfrågan till oss om du har specifika önskemål till din familjesemester. Det kan till exempel vara att du vill ha en aktiv semester eller en med all inclusive - vi har hotell som kan leverera det mesta! När du använder sökmotorn här på Escapeaway.se kan du alltid använda filtret "familjesemester" för att hitta ett bra hotell som är särskilt anpassat för barnfamiljer på resa.

Läs mer om familjesemestrar här:

>> Familjesemester i Italien
>> Familjesemester på Mallorca
>> Familjesemester i Portugal
>> Familjesemester i Grekland