Billiga cityresor i Europa 

Vill du åka på en storstadssemester med karaktär? Då är du varmt välkommen till Escapeaway, vi är specialister på resor till storstäder där du bor på noga utvalda hotell vilka alla är unika och handplockade samt med fina recensioner och till nätets bästa priser. Boka en storstadssemester med Escapeaway idag!

Hos Escapeaway hittar du en rad av små och större hotell som ligger i storstäder med ett urval av sevärdheter, restauranger och shoppingmöjligheter som kan besökas på en cityresa. Våra storstadshotell har alltid ett bra läge där du kan utforska en del av omgivningarna eller stadens hemligheter till fots. Åk iväg med den du älskar, de du älskar - eller på egen hand. En weekendresa till en storstad är en möjlighet att uppleva en annan kultur, vackra byggnader, massor av liv och ikoniska sevärdheter på bara några få dagar.

Vilka är egentligen ingredienserna till en lyckad cityresa? Utöver att vara kryddad med shopping, kultur och gastronomi - vad är den berömda pricken över i;et, som får oss att utse städer som London, Barcelona och andra europeiska eller världsmetropoler till våra personliga favoriter? Vi har gett oss ut på jakt för att försöka hitta svaret på den frågan och du kan läsa mycket mer om storstäderna i vårt program under respektive resmål. Men primärt vet vi, att våra gäster söker:

 • Kort restid
 • Sevärdheter inom promenadavstånd
 • Bra väder
 • God mat

Europa har en rad mycket spännande storstäder, som du kan besöka om och om igen, utan risk för brist på upplevelser. I sökmotorn hos Escapeaway hittar du billiga flygbiljetter från alla flygbolag - direkt eller med mellanlandning - från flygplatserna i Stockholm, Göteborg, Malmö och Köpenhamn. När du bokar din weekendresa som en kombination av flygbiljett och hotell, säkras du också automatiskt av resegarantin. Ta dig en titt på våra handplockade hotell här nedan, eller läs mer om de mest populära storstäderna i Europa.

Mest populära storstadsresmålen i Europa:

Här nedan kan du läsa mer om cityresor och weekendresor till klassiska resmål som aldrig blir tråkiga. Använd sökmotorn här på sidan för att hitta en resa till din favoritstorstad. Eller kanske till en storstad du aldrig haft en tanke på att besöka? Vi har gjort det möjligt att kunna kombinera billiga flygbiljetter från Stockholm, Göteborg, Malmö eller Köpenhamn med våra utvalda hotell med topprecensioner i hela Europa och på utvalda destinationer i resten av världen.

Vart ska man åka på en cityresa?

Svaret beror på många faktorer. Vill du gärna se samma storstad som "alla andra", så kan du se vår lista över de mest populära storstäderna här nedan. Vill du hellre prova något lite mer annorlunda, så testa till exempel Krakow i Polen som snabbt är på väg att placera sig som en ny favorit bland många i Europa - inte minst på grund av den förnuftiga prisnivån.

Här är de 9 mest populära storstäderna

 1. Bangkok - Thailands vilda huvudstad
 2. London - imperiets historiska huvudstad
 3. Paris - Eiffeltornet, Triumfbågen och baguetter
 4. New York - de kallar den för The Greatest City in the World!
 5. Rom - med attraktioner av världsklass
 6. Prag - liten, historisk och vacker
 7. Amsterdam - snirkliga kanaler och lutande hus
 8. Berlin - historien som aldrig är långt bort
 9. Barcelona - fotboll, Ramblan, hamn och strand

Kombinera storstad med badsemester

Har du barn med på resan, kan det vara en bra idé att kombinera upplevelserna i en storstad med besök på stränder där vågor, glass och sand väntar på er. Lissabon är en stor favorit där du kan uppleva Portugals gamla huvudstad som bjuder på historiska byggnader, ikoniska spårvagnar och vackra utsikter - på kort avstånd till Atlanten. Flyg till exempel till Lissabon flygplats och hyr en bil där som du sedan kan lämna tillbaka på Faro flygplats på Algarvekusten. En säker hit!

På en tur till Barcelona kan du till och med bada på morgonen och ta en tur på stan på eftermiddagen. Eller så kan du fortsätta till kända badorter som Calella och Lloret som ligger några timmars bilfärd norr om staden. Perfekt, om du till exempel flyger till Girona.

Rundresa till flera storstäder

I delar av Europa ligger huvudstäderna tätt och du kan till exempel åka på en längre storstadssemester där du kombinerar flera storstäder på en och samma resa. Flyg till exempel till Prag och ta därifrån tåget vidare till Österrikes imponerande huvudstad Wien. Härifrån kan du ta en båt på Donau till Slovakiens huvudstad Bratislava och sedan vidare till Budapest. En vacker tur till storstäder med förnuftiga prisnivåer och massor av kvalitetshotell. Flyg hem från Budapest flygplats, som har flera dagliga avgångar till de skandinaviska flygplatserna.

Åka på en weekendresa?

På Escapeaway är vi specialister på att hitta mindre och unika hotell i storstäderna och här kan du vara säker på att får ett centralt läge som gör det lättare att uppleva staden - och ofta med möjlighet att promenera till de olika sevärdheterna. Det finns många fördelar med att boka din weekendresa genom en resebyrå och hos Escapeaway kan du skräddarsy din egen semester precis efter dina egna önskemål och samtidigt njuta av vår erfarenhet av att hitta de bästa hotellen. Du får dessutom samtidigt full trygghet både före, under och efter din resa när du sätter ihop en paketresa med både flyg och hotell.

Bo på storstadshotell som ligger i centrum

Som du nog redan har förstått, använder vi på Escapeaway i stort sett all den tid vi kan på att resa runt till storstäder för att välja ut de bästa hotellen. Det behöver inte nödvändigtvis bara vara 4- och 5-stjärniga hotell, utan hotell som ligger centralt och ofta i själva hjärtat av centrum, hotell som får bra omdömen av tidigare gäster och som har det där lilla extra när det gäller pris och kvalitet. Du kan alltid läsa en personlig och ärlig beskrivning av storstadshotellen här på vår hemsida, och dessutom få tips till upplevelser i närheten av hotellet. Har du behov av hjälp för att hitta precis det hotell som uppfyller dina behov och önskemål så är du alltid välkommen att kontakta oss för personlig service. Söker du en lyxsemester så läs mer om våra lyxresor med Escapeaway

Flexibla paketresor - den billigaste storstadssemestern

Du kan göra en cityresa eller en weekendresa med Escapeaway precis när det passar dig och vill du bara boka ditt hotell via oss går det naturligtvis också bra. Den stora merparten av våra gäster väljer dock en paketresa som inkluderar flyg, hotell och eventuell transfer från flygplatsen. Förutom att det är lätt att boka allt på en gång är det oftast även billigare. Tryggheten får du på köpet. Vår sökmotor söker efter flygbiljetter hos alla flygbolag och du får det lägsta priset precis som om du bokar på nätet. Du får helt enkelt en billig storstadssemester med trygghet och garanti till samma pris som om du bokar de två delarna var för sig.

>> Läs mer om flexibla paketresor med flyg och hotell

Direktflyg ger mest tid på resmålet

De flesta som reser på en cityresa är som regel borta 3,4 eller 5 dagar och då spelar flygtiden ännu större roll än om man är på badsemester i en eller två veckor. Med Escapeaway kan du resa precis det antal dagar som du har lust till, vi erbjuder fria avresedagar på alla storstadsresor och du kan flyga från många flygplatser i Sverige och även från Köpenhamn om det skulle vara smidigare. Från Stockholm och Göteborg har du direktflyg till de flesta storstäderna och det samma gäller för Köpenhamns flygplats Kastrup. Du kan välja att flyga med vanliga flygbolag som till exempel SAS, Lufthansa eller KLM, men även lågprissällskap som Norwegian, Ryanair, Eurowings, Wizzair, easyJet och Vueling.

Hur hittar jag de bästa priserna på en cityresa med flyg?

Det finns gott om erbjudanden på flyg men ofta är de med förutsättning att du åker på bestämda tidpunkter eller med särskilda regler. Det är också möjligt att titta på restresor och sista minuten-erbjudanden för din weekendresa men ofta är det faktiskt bara bättre att sätta sig ner och titta på vart du vill åka och om du kan hitta ett bra hotell och en billig flygresa och sätta ihop det till en paketresa. Då riskerar du inte att flyg ställs in på grund av för få anmälningar eller att du måste resa på obekväma tider.

Storstadsresor under påsken

Påsken är absolut högsäsong när det kommer till weekendresor. Detta beror bland annat på att vi i Sverige har ett långt skollov runt påsk men också för att vi får möjlighet att möta våren på några av de mest populära destinationerna så som Paris, Barcelona och Rom där du kan uppleva sköna temperaturer om påsken ligger sent. De härliga temperaturerna gör att det är trevligt att promenera runt och du kommer lätt upp i över 20 kilometer om dagen - vilket är problematiskt på sommaren då det på vissa platser kan bli riktigt varmt!

>> Läs mer om resor under påsken här

Välkommen på storstadssemester med Escapeaway!

>> Läs också om weekendresor till New York
>> Läs också om weekendresor med Escapeaway