Sista minuten resor och restplatser

Finns det något bättre än att resa söder ut och bo på ett bra hotell, få sol, värme och läcker mat - och så har du betalat lite mindre än de andra gästerna? Det är möjligt, om du är flexibel och kan resa med kort varsel utan att vara kräsen med destinationen. Här nedan kan du läsa hur du kan boka sista minuten resor och restplatser med Escapeaway.

När flygbolagen, hotellen och resebolagen har ett fåtal platser kvar på vissa datum, då har du ofta möjlighet att säkra dig en billig restresa, även om de till och med ska sälja den med förlust. För dem är det nämligen bättre att få resan såld till ett lågt pris, än att sätet eller sängen ska stå tom. Är du snabb kan du därför hjälpa dig själv till en billig semester, om du kan ta en av de restplatser som finns på marknaden.

De 5 mest populära resmålen för sista minuten resor:

  1. Sista minuten resor och restplatser till Gardasjön
  2. Sista minuten resor och restplatser till Alanya
  3. Sista minuten resor och restplatser till Rhodos
  4. Sista minuten resor och restplatser till Malaga
  5. Sista minuten resor och restplatser till Calella

Vad är en sista minuten resa?

Om en eller flera personer blir tvungna att hoppa av semestern, antingen på grund av sjukdom, arbete eller andra yttre omständigheter, så står flygbolaget, hotellet eller semesterresorten med ett tomt säte eller rum. Man har säkert redan betalat för det en gång, men intäkterna från restresan är en integrerad del av ekonomin i resebranschen, så här kan man skumma grädden genom att sälja produkten en gång till. I gengäld är det som regel ganska kort tid fram till avresan så resebolagen är tvungna att sälja resan till ett nedsatt pris, vilket är till din fördel om du är redo och flexibel. Sista minuten resor uppträder idag i sökmotorn hos Escapeaway tillsammans med alla andra resor, så håll ögonen öppna efter de bra erbjudandena genom att söka efter resor till dina favoritdestinationer.

Vad är restplatser?

När ett flyg ska fyllas upp till sista sätet, eller hotellet ska sälja det optimala antalet rum, då uppstår det ofta restplatser som de är villiga att sälja till ett bra pris. Det kan vara ett rum som har varit bokat till ett större sällskap som har tvingats skära ner på antalet resenärer, eller så kan det vara ett rum med begränsad utsikt som man inte kan sälja till fullt pris. Det kan även vara så att hotellet har sparat ett antal rum i förhoppningen att kunna sälja dem till ett högre pris. Om detta inte har lyckats när det återstår kort tid blir de tvungna att sälja dem som restplatser med en avsevärd rabatt. Om du håller dig redo och kan resa med kort varsel så kan du alltså få en härlig semester till ett ännu härligare pris.

Det kallas även sita minuten resor

Med en samlad beteckning kallas avbudsresor och restplatser även för "Last Minute Resor" ett namn som understryker att du ska vara redo att åka till flygplatsen inom ganska kort tid - som regel har du dock mer än en enstaka minut till att besluta dig på. Hos Escapeaway kan du boka last minute resor genom att göra en sökning i vår intelligenta sökmotor som hittar de lägsta flygpriserna från alla flygbolag - även lågprisbolagen - och sätter ihop dem med de billigaste hotellrummen som nätet kan erbjuda. På så sätt säkrar du dig en bra och billig semester, men fortfarande med den kända Escapeaway-kvaliteten: Enbart hotell som fått bra omdömen.

>> Läs även om charterresor med Escapeaway

Läs mer