Sista minuten resor och restplatser

Finns det något bättre än att resa söder ut och bo på ett bra hotell, få sol, värme och läcker mat - och så har du betalat lite mindre än de andra gästerna? Det är möjligt, om du är flexibel och kan resa med kort varsel utan att vara kräsen med destinationen. Här nedan kan du läsa hur du kan boka sista minuten resor och restplatser med Escapeaway.

När flygbolagen, hotellen och resebolagen har ett fåtal platser kvar på vissa datum, då har du ofta möjlighet att säkra dig en billig restresa, även om de till och med ska sälja den med förlust. För dem är det nämligen bättre att få resan såld till ett lågt pris, än att sätet eller sängen ska stå tom. Är du snabb kan du därför hjälpa dig själv till en billig semester, om du kan ta en av de restplatser som finns på marknaden.

  Destinationer på karta

  Populära resmål

  Få ett smakprov och se mer nedan

  Vad är en sista minuten resa?

  Om en eller flera personer blir tvungna att hoppa av semestern, antingen på grund av sjukdom, arbete eller andra yttre omständigheter, så står flygbolaget, hotellet eller semesterresorten med ett tomt säte eller rum. Man har säkert redan betalat för det en gång, men intäkterna från restresan är en integrerad del av ekonomin i resebranschen, så här kan man skumma grädden genom att sälja produkten en gång till. I gengäld är det som regel ganska kort tid fram till avresan så resebolagen är tvungna att sälja resan till ett nedsatt pris, vilket är till din fördel om du är redo och flexibel. Sista minuten resor uppträder idag i sökmotorn hos Escapeaway tillsammans med alla andra resor, så håll ögonen öppna efter de bra erbjudandena genom att söka efter resor till dina favoritdestinationer.

  De 5 mest populära resmålen för sista minuten resor:

  1. Sista minuten resor och restplatser till Gardasjön
  2. Sista minuten resor och restplatser till Alanya
  3. Sista minuten resor och restplatser till Rhodos
  4. Sista minuten resor och restplatser till Malaga
  5. Sista minuten resor och restplatser till Calella

  Vad är restplatser?

  När ett flyg ska fyllas upp till sista sätet, eller hotellet ska sälja det optimala antalet rum, då uppstår det ofta restplatser som de är villiga att sälja till ett bra pris. Det kan vara ett rum som har varit bokat till ett större sällskap som har tvingats skära ner på antalet resenärer, eller så kan det vara ett rum med begränsad utsikt som man inte kan sälja till fullt pris. Det kan även vara så att hotellet har sparat ett antal rum i förhoppningen att kunna sälja dem till ett högre pris. Om detta inte har lyckats när det återstår kort tid blir de tvungna att sälja dem som restplatser med en avsevärd rabatt. Om du håller dig redo och kan resa med kort varsel så kan du alltså få en härlig semester till ett ännu härligare pris.

  Det kallas även sita minuten resor

  Med en samlad beteckning kallas avbudsresor och restplatser även för "Last Minute Resor" ett namn som understryker att du ska vara redo att åka till flygplatsen inom ganska kort tid - som regel har du dock mer än en enstaka minut till att besluta dig på. Hos Escapeaway kan du boka last minute resor genom att göra en sökning i vår intelligenta sökmotor som hittar de lägsta flygpriserna från alla flygbolag - även lågprisbolagen - och sätter ihop dem med de billigaste hotellrummen som nätet kan erbjuda. På så sätt säkrar du dig en bra och billig semester, men fortfarande med den kända Escapeaway-kvaliteten: Enbart hotell som fått bra omdömen.

  >> Läs även om charterresor med Escapeaway

  Sista minuten-resor

  Sista minuten, avbudsresor, restresor - kärt barn har många namn, men oavsett vad olika resebyråer, hotell och flygbolag kallar det, så handlar det ju i grund och botten om det samma: du vill resa billigt, oavsett om detär en badsemester, storstadsresa eller en kulturresa det handlar om. 

  Och naturligtvis kan du resa billigt, också med Escapeaway...

  För att hitta de lägsta priserna och de bästa erbjudandena på sista minuten-resor, behöver du endast skriva in vart du önskar att resa, hur många dagar du vill vara borta, samt från vilken flygplats du vill avresa. Kom ihåg att hos Escapeaway erbjuder vi avresor dagligen, och du bestämmer helt själv hur länge du vill vara borta.

  Paketresor med full trygghet!

  När du bokar en paketresa, det vill säga flyg, hotell och eventuell transport (hyrbil eller transfer t/r till ditt hotell), täcks du av den resegaranti som vi som resebyrå har stället. Dessutom följer vi lagen om Paketresor.

  Vi söker efter sista minuten-resor bland alla flygbolag och hotell

  När du söker efter sista minuten-resor hos Escapeaway, jämför vi de aktuella resorna från många flygbolag, och hittar du en restresa som lever upp till dina önskemål, är det enda du behöver göra att klicka på "fortsätt" för att få mer information om resan. Hos oss kan du välja att flyga med ett flygbolag ena vägen, och ett annat den andra vägen. På detta vis får du lägsta pris, både på "normala" resor och på sista minuten-resor. I sökmotorn hittar du således priser från alla erkända flygbolag, däribland SAS, Norwegian, Ryanair, easyJet, Lufthansa med flera.

  Afbudsrejser med SAS og Escapeaway RejserFoto: SAS är ett av många flygbolag du kan flyga med när du reser med Escapeaway.

  Sista minuten - vart kan jag resa?

  Vi söker efter sista minuten-resor och restresor till alla de resmål och städer som du hittar i vårt program online. Bland de mest populära resmålen för en last minute-resa, hittar du länder som Italien, Grekland, Spanien, Frankrike och Portugal, men du kan också resa till andra sidan världen, och resmål och destinationer som t.ex. Thailand, Bali och Maldiverna. Se alla destinationer här.

  Afbudsrejser til Mallorca i SpanienFoto: Mallorca i Spanien er ett populärt resmål, också för billiga sista minuten-resor. Sök priser på resor till Mallorca här.

  Kan en storstadssemester vara en sista minuten-resa?

  Ja, naturligtvis kan du också resa på en storstadssemester till en billig peng, om du är flexibel och kan boka med kort varsel. Liksom på de mest populära resmålen för en badsemester, har hotellen i storstäderna också restplatser som de säljer billigt nära avresa. De mest populära resmålen för en storstadssemester bland våra gäster är:

  Afbudsrejser på storbyferieFoto: På Escapeaway är vi specialister på storstadssemestrar till t.ex. Lissabon i Portugal. Klicka här för att söka priser på resor till Lissabon.

  Från vilka flygplatser kan jag resa på en restresa?

  Det bestämmer du helt själv. I sökmotorn hittar du priser på restresor från följande flygplatser: Stockholm (Arlanda), Göteborg (Landvetter), Malmö (Sturup) och Köpenhamn (Kastrup). Var dock beredd på att de billigaste restplatserna avgår från de större flygplatserna då det också är härifrån urvalet flygrutter och restresor är som störst.

  Hotellens restplatser säljs billigt last minute

  Även om de flesta tänker på en paketresa när man säger ordet sista minuten-resa, så kan du naturligtvis ha tur och hitta ett hotell i sista ögonblicket, och hos Escapeaway väljer du själv om du vill köpa ett samlat paket med flyg, hotell och eventuell transfer, eller om du endast vill boka hotellet hos oss och själv stå för transporten.

  Afbudsrejser på hotellerFoto: Varför inte välja ett hotell med havsutsikt, även om du reser last minute? Här är det Hotel Domes Noruz på Kreta som bjuder på blick till havet. Klicka här och se flera resor till Kreta i Grekland.

  Ospecificerade resor

  De billigaste resorna kan vara med ospecificerad inkvartering, med till skillnad från många av våra konkurrenter i resebranschen, säjer vi på Escapeaway inga resor fär du bor på onamngivna hotell. Vårt koncept är, att du på din semester bor på noga utvalda htoell av hög kvalitet - och det gäller oavsett om du reser sista minuten på en billig restresa, eller inte.

  Flexibel reslängd

  Du kan söka restresor som varar 1, 2 eller 3 veckor, och välja den avreseflygplats som passa dig bäst. Men du kan också välja att resa på udda dagar och själv välja reslängd. Det är detta vi kallar flexibel reslängd. Oavsett vilken semesterform du önskar, hittar du ett stort urval av semesterresor som t.ex. storstadssemester och boutiquehotell, hos oss.

  >> Läs även om Escapeaways flexibla charterresor