Resmål

Här kan du läsa mer om flera av de resmål som vi på Escapeaway erbjuder. Vi letar hela tiden efter nya spännande destinationer åt dig, så om du vill vara en av de första att få reda på när vi lanserar nya, billiga resmål - anmäl dig till vårt nyhetsbrev som vi skickar ut en till två gånger i månaden. Du kan också använda dig av kartan här på sidan för att utforska alla destinationer. Ett annat bra tips är att titta på alla reseteman där hotellen är uppdelade i olika kategorier. 

Alla resmål hos Escapeaway

Här på sidan kan du se en rad utvalda resmål där vi tycker det är en bra balans mellan pris, kvalitet och upplevelse. Du kan även hitta alla resor med Escapeaway genom att använda dig av sökmotorn för att välja resmål och resesätt eller klicka på kartan för att läsa mer om de olika destinationerna och hotellen. Du har möjlighet att välja avresa från Stockholm, Göteborg, Malmö eller Köpenhamns flygplats.

Destinationer på karta

Alla resmål

Bra resmål i Sydeuropa

Även om världen har öppnat upp sig för de flesta svenskar så är och förblir en semester i Europa svenskarnas förstaval. Vi har skickat svenskar ut i Europa sedan 1999 ,och bland de bästa och populäraste resmålen i Europa hittar du bland annat:

Spanien
- med förtrollande Barcelona, mastodontiska Madrid och de eviga klassikerna Mallorca, Gran Canaria och Teneriffa. Vad sägs om en bilsemester i Andalusien eller en cykeltur till toppen av vulkanen Teide - om du har ben för det vill säga. Kanske en snabbtur från hamnstaden Tarifa till Afrika följt av en stadsvandring i charmerande Sevilla. En semester i Spanien är lika med vackert väder, bra priser och stora upplevelser.

>> Läs mer om resor till Spanien här.

Frankrike
- med otroliga Paris, frodiga Provence, den livliga Rivieran och underbara Alsace. Frankrike har så mycket att bjuda på för såväl ögon som smaklökar att det räcker ett helt liv. Det är såhär man blir Frankofil - genom att titta ut över Paris från toppen av Eiffeltornet eller med ett glas vitt vin i handen på ett litet café i Nice. Du kan uppleva både Alperna och Pyrenéerna, historiska slagfält samt enorma slott och palats - allt i ett och samma land. 

>> Läs mer om resor till Frankrike här.

Portugal
- med charmiga Lissabon, Algarvekusten, Alentejo och de otroliga öarna Madeira och Azorerna. Livet i Portugal är helt enkelt lite mer tillbakalutat och här får du dessutom riktigt mycket för pengarna tillsammans med ett behagligt klimat och inte särskilt många turister som i övriga länder på listan. Flyg till Faro eller Lissabon, hyr en bil och kasta dig ut i det portugisiska äventyret. 

>> Läs mer om resor till Portugal här.

Italien
- med bland annat Rom, Venedig, Milano, Amalfikusten, Toscana, Gardasjön och mycket annat smått och gott. Här får du lövtunna pizzor - tillagade av italienare - och handgjord pasta av toppklass. Naturligtvis även världsberömda viner, skidbackar i världsklass och svalkande bergssjöar i alla dess storlekar. Se världen från toppen av några av Europas högsta vulkaner eller doppa tårna i Medelhavets vatten från breda sandstränder eller små badvikar. Italien har allt!

>> Resor till Italien hittar du här

Billiga och populära resmål

Är du på jakt efter bra, billiga resmål så hittar du en rad länder i Europa som utmärker sig genom att erbjuda hög kvalitet till bra pris. I denna kategori hittar du bland annat:

Kroatien
- som redan före inbördeskriget på Balkan var ett populärt resmål framför allt för svenska campare. Sedan dess har kroaterna satt alla segel för att åter bli ett starkt turistland och tycker du om dramatiska kuster, vackra städer och lockande stränder så är Kroatien en bergsäker favorit. Priserna i Kroatien är dessutom fortfarande mycket överkomliga, men skynda dig - fler och fler reser hit år efter år.

>> Läs mer om resor till Kroatien här.

Turkiet
- detta enorma land på gränsen mellan Europa och Asien har i många år lockat stora mängder turister, men tillströmningen har minskat något vilket har gjort Turkiet riktigt intressant för dig som gärna vill ha en bra semester med hög kvalitet till låga priser. På sommaren finns det garanti för mycket sol och de turkiska kuststäderna är rustade för att ta emot massor av turister. Tycker du om storstadssemester då måste du uppleva otroliga Istanbul vid Bosporensundet som förbinder Medelhavet med Svarta Havet och i princip sträcker sig över två kontinenter.

>> Läs mer om resor till Turkiet här.

Grekland
- besök den dubbla OS-staden Aten eller njut av sommarvärmen på en av de öar som ligger som ett pärlband med välklingande namn som: Kreta, Kos, Korfu, Rhodos, Santorini och många flera. Finanskrisen var hård mot grekerna som nu emellertid håller på att resa sig igen. Greklands viktigaste industri är turism vilket innebär stor kapacitet både när det gäller hotell och flygavgångar. I Grekland vet du vad du får.

>> Läs mer om resor till Grekland här.

Populära destinationer i Afrika

Den afrikanska kontinenten överträffas enbart av den asiatiska när det gäller storlek och befolkning. Det bor omkring en miljard människor i Afrika fördelade på 53 länder och ett mindre antal ej erkända stater, vilket är fler än på någon annan kontinent.

Afrika sträcker sig över mer än 8 000 kilometer från norr till söder och innehåller många befolkningsgrupper, religioner och kulturer.

Oförglömliga upplevelser i Afrika

Det är svårt att sammanfatta upplevelserna i Afrika, för är det de fantastiska pyramiderna i Egypten, den karga skönheten i Kalahari-öknen eller synen av de stora flockarna av zebror och gnuer på slätterna i Serengeti som får folk att återvända till Afrika gång på gång?

Sanningen är att Afrika är en överväldigande upplevelse för de flesta och kombinerat med den värme du möter hos den afrikanska befolkningen så är det svårt att motstå att vända tillbaka när du väl varit här en första gång.

För många står en safariresa till Afrika högt på önskelistan och möjligheterna till detta är många i Afrika. Bland de mest berömda destinationerna för naturupplevelser i Afrika är Serengeti, nationalparken i Tanzania, där framför allt den årliga migrationen över slätterna av miljontals zebror och gnuer är den stora attraktionen. Många reser även till Krügerparken i östra Sydafrika vilken utgör en av världens största "Game Reserves".