Billiga paketresor med Escapeaway

Boka en billig paketresa med flyg och hotell, och åk iväg på semester med Escapeaway. Hos oss kan du resa med reguljärflyg från Stockholm, Göteborg, Malmö och Köpenhamn. Paketresan täcks av resegaranti och hos oss hittar du alltid nätets lägsta priser.

Escapeaway är skapat av rutinerade och erfarna personer inom resebranschen. Vi kombinerar de lägsta priserna på flygbiljetter, med utvalda hotell och semesterlägenheter runt om i hela världen - och vi använder oss endast av hotell som fått höga omdömen av tidigare gäster! Allt kan kombineras i en paketresa som säkras både av resegaranti och av Paketreselagen, och därmed får du det bästa av två världar.

Boka din paketresa i tre steg - så enkelt är det

Sådan bestiller du

 

Res med oss till nära destinationer, som t.ex. London, Berlin och Prag, eller till mer fjärran resmål, som New York, Maldiverna och Thailand. Eller varför inte åka till en klassiker i södra Europa, som Rom, Barcelona och Lissabon.

Vi hämtar dagligen priser från alla flygbolag - även lågprisbolagen - och du kan boka resan från den flygplats som bäst passar dig. Den moderna resenären vill nämligen ha full flexibilitet vad gäller både reslängd, avresetidpunkt, pris och kvalitet, så hos Escapeaway väljer du själv och sätter ihop din resa så att den passar dig bäst.

Du kan också inkludera bilhyra i paketet, eller transfer med buss eller i privat bil. Med andra ord: hela paketet, på dina premisser.

Destinationer på karta

Populära resmål

Få ett smakprov och se mer nedan

Vad är en paketresa?

Bokar du en resa som ett paket, och resebyrån är medlem av Resegarantifonden, är du automatiskt täckt av paketreselagen. För att det ska var en paketresa, ska minst två element ingå i resan - oftast är det tal om flyg och hotell, men det kan till exempel också vara hotell och hyrbil. För att det ska vara tal om en paketresa, måste minst en övernattning vara inkluderad i paketet.

Typiska produkter som kan ingå i en paketresa:

 • Inkvartering, till exempel:
  • Hotell
  • Semesterlägenhet
  • Semesterhus/villa
 • Transport till resmålet, till exempel:
  • Flygbiljetter
  • Bussbiljetter
  • Tågbiljetter
  • Båtbiljetter
  • Transfer mellan flygplats och inkvartering
 • Bilhyra
 • Arrangemang, t.ex.
  • Konsertbiljetter
  • Fotbollsbiljetter
  • Greenfee
  • Liftkort
  • Matlagningskurs

Escapeaway är medlem av Resegarantifonden, vilket betyder att du har omfattande rättigheter när du köper en paketresa hos oss. Fonden säkrar din resa om konkurs skulle ske, så vida du har köpt en paketresa där övernattning och minst ytterligare ett element ingår. Som utgångspunkt ska resan vara över 24 timmar för att kunna betraktas som en paketresa.

Våra hotell

När du bokar en paketresa hos Escapeaway, kan du välja mellan en rad fantastiska hotell på destinationer över hela världen. Du har inte oändliga valmöjligheter, men däremot kan du välja bland noga utvalda hotell, som har handplockats efter egna erfarenheter, gästers betyg och omdömen från TripAdvisor. På detta sätt, säkrar vi att ditt hotell håller den standard som vi kan stå bakom.

Du kan naturligtvis filtrera efter till exempel strandhotell, villor, storstäder, Wellness, vingårdar och mycket mer - och på så vis hitta ett hotell som ligger på rätt prisnivå och passar dig och dina reskamrater. Vår sökmotor hittar alltid nätets lägsta priser på hotell och flygbiljetter, och ger dig möjlighet att sätta ihop en resa precis efter dina önskemål - med fri reslängd och valfria resedatum.

>> Här kan du läsa mer och boka ett billigt hotell

Flexibla paketresor med Escapeaway

Hos Escapeaway Resor får du det bästa av två världar: säkerheten genom att boka en paketresa hos en svensk resebyrå - samt de låga priserna från nätets bästa sökmotorer. Vi har utvecklat ett system som hämtar de lägsta priserna på flygbiljetter - även från lågprisbolagen - och kombinerar dem med de bästa priserna på utvalda hotell och semesterbostäder. Den flexibla metoden som inkluderar resor med reguljärflyg gör att du kan sätta ihop en resa som är precis så lång som du vill och med avresedatum just den dagen du vill åka. 

För att din resa ska betraktas som en paketresa är det ett måste att boka både övernattning och transport i samma bokning. Hos Escapeaway Resor kan du nämligen även boka endast boende men då ska du vara beredd på att det inte är tal om en paketresa - det vill säga du är inte täckt av en resegaranti om ditt flyg blir försenat till destinationen.

Om du bokar boende och transport själv, på olika hemsidor, så betraktas din resa som flera olika individuella produkter, och är därmed inte en paketresa. Om du däremot bokar hotell och transport samtidigt, på samma sida, så är det tal om en paketresa och då träder en rad fördelar i kraft - du har bland annat möjlighet att vända dig till Paketresenämnden och om du bokar en paketresa hos Escapeaway, är du dessutom skyddad av resegaranti.

I din paketresa kan du också inkludera en hyrbil och andra tillval som till exempel halvpension, utflykter och transfer men primärt är det som gäller att du kombinerar din flygbiljett med en boendeform och att resan varar över 24 timmar (vilket är naturligt när man har transport och hotell i samma bokning). Med andra ord:

- En paketresa: Transport, inkvartering och eventuella andra tjänster bokas samtidigt
- INTE en paketresa: Transport, inkvartering och eventuella andra tjänsterbokas vid olika tillfällen eller på olika hemsidor

Hur hittar jag billiga paketresor?

Det finns många sätt att hitta paketresor på, bland annat är en chartersemester alltid att betrakta som en paketresa. Hos Escapeaway Resor har vi valt att gå en annan väg: Vi ger dig möjlighet att hitta de billigaste flygpriserna på samma sätt som om du använder Momondo eller Expedia men med den extra knorren att du hos oss kan koppla samman din flygbiljett med en hotellbokning och därmed skapa en paketresa med all den säkerhet och garantier som då ingår.

Du ska bara använda vår sökmotor högst upp, och det är riktigt enkelt:

 1. Välj ett resmål
 2. Välj en avreseflygplats ( Stockholm, Göteborg, Malmö, Luleå eller Köpenhamn)
 3. Välj dina resedatum och antal resande

Därefter hjälper vår bokningsmotor till med att sätta samman en perfekt paketresa där du själv väljer flygavgångar (och därmed pris), ditt hotell, reslängd och ankomstflygplats. Du får även möjlighet att lägga till hyrbil i din bokning så att även den kan bli en del av din paketresan. Du betalar med kreditkort, därefter är det bara förväntningarnas glädje som gäller och snart är ni i väg på en härlig semester.

>> Läs om storstadssemester här