Flygbolag

Här kan du se en översikt över de flygbolag som Escapeaway oftast använder sig av och dessutom även hitta ytterligare information om bagage, flygplatser m.m.

Bagage, skatter och avgifter

När du billiga resor med Escapeaway, ingår alltid flygskatter och flygplatsavgifter i din flygbiljett. Hos några flygbolag har man fortfarande 1 bagage per person inkluderat i priset, men fler och fler av "de gamla goda" flygbolagen går bort från detta kostnadsfria incheckade bagage för att kunna vara mer konkurrenskraftiga med sina priser. Du kan läsa mer om tillåten bagagevikt på de olika flygbolagens hemsidor, och vi hänvisar till dessa då det gäller uppdateringar och regler för incheckat bagage.

Observera att lågprisbolagen, bland andra easyJet, Ryanair och Vueling, alltid kräver en avgift för incheckat bagage och som tidigare nämnt följer fler och fler flygbolag, som KLM och SAS, i deras fotspår och har börjat kräva ett tillägg för bagage i en del bokningsklasser (oftast de billigaste). Du kan alltid se i sökmaskinen om bagage är inkluderat i priset på din resa hos Escapeaway eller om det är något du måste köpa till. Du väljer till bagage och ser priser när du beställer din resa. Alla flygbolag tillåter att du tar med ett handbagage (vikten kan variera mellan 6-10 kg beroden på flygbolag)

Efterbeställning av incheckat bagage

Det är oftast billigate att köpa till incheckat bagage tillsammans med din beställning, men många gånger kan du också efter din beställning köpa till incheckat bagage direkt hos flygbolaget, om du efter din beställning gärna vill ändra din bokning och lägga till incheckat bagage. Om du vill att Escapeaway ska hjälpa dig med att beställa till bagage i efterhand så tillkommer en administrationsavgift utöver själva tillägget för bagaget. På vissa flygbiljetter är det även möjligt att köpa till extra bagage på flygplatsen i samanband med check-in men det är utan tvekan den dyraste lösningen (priserna på flygplatsen kan vara upp till dubbel så höga).

Priser och flygplatser

På Escapeaway jämför vi alltid aktuella priser hos flera flygbolag så att du kan välja den flygavgång som passar dig bäst. Du kan resa från flera olika flygplatser i Sverige och Danmark. På flera resmål erbjuder vi också flygresor från Hamburg i Tyskland. Har du frågor gällande det flygbolag du ska resa med är du alltid välkommen att kontakta oss.

Nedanstående flygbolag använder vi bl.a. till våra resmål i Spanien, Frankrike, Portugal, Italien, Turkiet och Grekland.  

AeganAir FranceAlitaliaEasy Jet

IberiaKLMNorwegianSwiss Airways

TAP Air PortugalVuelingSASAtlantic AirwaysJet Time

 

 

Andra flygbolag i Europa

Ovanstånde flygbolag är de som Escapeaway gäster oftast reser med, men i menyn till vänster hittar du information om de flesta flygbolagen i Europa. Du kan också hitta direkta länkar till information om bagageregler hos varje enskilt flygbolag. Vi reserverar oss för ändringar, och all information om flygbolag, priser, bagage etc, är vägledande. Vi hänvisar alltid till aktuella uppdateringar på flygbolagens hemsidor och uppdaterad information i vår sökmotor.