Charterresor med Escapeaway

Hos Escapeaway tänker vi charterresa på ett helt nytt sätt. Här kan du själv välja när du vill resa och hur länge du vill vara borta men fortfarande landa på fantastiska, solsäkra resmål och få en avkopplande semester.

För oss svenskar är charterresor djupt förknippat med klassiska destinationer som Mallorca, Costa del Sol, Kreta och Kanarieöarna. Hos Escapeaway har vi naturligtvis resor till alla dessa klassiska resmål, men vi har så mycket mer som vi gärna vill visa dig. Hos oss kan du nämligen kombinera billiga flygbiljetter med reguljärflyg och våra noga utvalda hotell med bra omdömen, överallt i Sydeuropa. Vi ordnar allt det praktiska åt dig så du får ett komplett paket som omfattas av Resegaranti. En flexibel charterresa, med valfritt avresedatum, valfri reslängd, hyrbil eller transfer inkluderad, och full säkerhet - till nätets bästa priser.

Se hela programmet till de mest älskade charter-länderna här:

>> Resor till Spanien
>> Resor till Portugal
>> Resor till Grekland
>> Resor till Italien
>> Resor till Kroatien
>> Resor till Turkiet

Vad är en charterresa?

I "gamla dagar" var en charterresa ett paket med olika tjänster och där resebyrån levererade det hela till resenären. Resebyrån bokade upp ett helt flyg, ett fast antal rum på ett hotell - eller hela hotellet, ombesörjde busstransport till hotellet, hade guider på destinationen och sålde utflykter under vistelsen. Det negativa med den klassiska formen av charterresa är att den inte är flexibel, den är dyr och tar heller inte hänsyn till individuella önskemål. I en del länder - till exempel Irland - har den klassiska charterresan i stort sett helt försvunnit under de senaste 15 åren i och med frammarschen av lågprisflyg och internet, där den resande själv kan undersöka allt i förväg.

Hos Escapeaway har vi därför byggt en intelligent sökmotor som kan sätta ihop fullständigt flexibla charterresor åt dig som vill resa ut i världen, men som vill göra det på dina egna villkor. När du bokar din charterresa i vår sökmotor sätts det hela samman till en paketresa, som är helt säkrad av Resegaranti. Eftersom vi hittar flygsäten, hotellrum och hyrbilar bland hundratals leverantörer så kan vi erbjuda dig, inte bara full flexibilitet, utan även nätets bästa priser - helt riskfritt. Du får med andra ord det bästa av två världar. Den individuella resans flexibilitet och charterresans säkerhet.

Hur bokar jag en charterresa med Escapeaway?

I sökmotorn kan du till att börja med välja en destination, och där efter kan du välja om du vill resa från Stockholm, Göteborg, Malmö eller Köpenhamns flygplats. Saknar du inspiration till vart din charterresa ska gå så ta en titt bland våra resteman, som visar dig olika möjligheter, allt utifrån hur du vill resa. Därefter kan du välja dina datum, och inom loppet av några få sekunder har vi hittat en rad läckra hotell som fått fina omdömen, samt priser på flygbiljetter. På så sätt kan du boka en flexibel charterresa på några få minuter.

Vi är ensamma om att söka flygbiljetter från alla flygbolag - även lågprisbolagen - vilket ger dig de bästa, billigaste och mest direkta förbindelserna, när du ska åka på charterresa söderut.

>> Läs mer om hur du får en romantisk semester här
>> Kombinera med en storstadssemester

 

Charterferie

Foto: För många är en chartersemester liktydigt med Grekland...

En smidig och billig chartersemester

Hitta det hotell du vill bo på under din semester och boka ett komplett paket inklusive flyg. Vi söker priser hos alla flygbolag inklusive lågprisbolag som Ryanair, Norwegian och easyJet. Vill du ha en transfer, alltså transport från flygplatsen till ditt hotell eller semesterlägenhet går det naturligtvis också bra. I de flesta fall kommer du upptäcka att det är mycket billigare att boka en paketresa än en chartersemester, och tryggheten, ja den har du naturligtvis också när du reser på semester med Escapeaway, vi är medlemmar i resebyråföreningen, har ställt resegaranti och följer självklart paketreselagen. Har du behov av hjälp så står vi redo att hjälpa dig både före, under och efter din resa.

Den första svenska charterresan

Charterresor är alltid populära, du flyger direkt till ditt resmål och det ingår hotell eller semesterlägenhet. Ofta är det svenska reseledare på resmålet som tar hand om gästerna och genomför utflykter. Den första svenska charterresan genomfördes 1955 och gick från Stockholm (Bromma) till Palma på Mallorca och varade i 16 dagar. Resan arrangerades av Svensk Bussresetjänst och den blev startskottet för den svenska charterturismen.  Det har hänt mycket sedan de första charterturisternas resa men den grundläggande principen är den samma, nämligen att det ska vara lätt och billigt att åka på charterresa.

En del av de första arrangörerna finns kvar än idag som danska Spies Rejser (1956) och svenska Vingresor (1958) men många nya aktörer har tillkommit som t.ex. Fritidsresor och Apollo, liksom många charterbolag har utvecklat nya koncept som All Inclusive hotell och barnklubbar. Du kan idag även åka på charterresa där du kombinerar en veckas badsemester med en tema resa. De första charterresorna gick till resmål som Costa Brava och Mallorca i Spanien samt Gardasjön i Italien, men i dag har världen blivit mycket mindre och du kan åka på charterresa till länder som Thailand, Mexico och Brasilien.

Topp 10 av charterresmålen

Under många år har listan över de mest populära resmålen för en charterresa sett lika dan ut år efter år. Enstaka år tillkommer något nytt resmål eller destination men totalt sett är det fortfarande samma resmål i länder som Spanien, Italien, Portugal, Turkiet och Thailand som vi svenskar reser till när vi ska på chartersemester. 

 

Mallorca charterferie

Foto: Det finns många charmiga hotell på Mallorca med fantastisk utsikt...

Hitta en billig restresa

Du hittar ofta billiga restresor hos charterbolagen och de annonseras ut i många olika medier som tidningar, text tv och självklart på internet. Här på Escapeaway Resor kan du också leta efter billiga restresor med alla flygbolag. Du kan även välja om det ska vara en mycket billig resa där du bor på ospecificerat hotell.

>> Se hur billigt du kan resa på en sista-minuten-resa här

Chartersemester har aldrig varit billigare

De senaste åren har många av de gamla charterbolagen blivit uppköpta av utländska resebyråer, ett par exempel är Tui´s köp av Star Tour, My Travel´s köp av Spies Rejser och Tjæreborg rejser, samt Primera Travel´s köp av Bravo Tours. Detta har medfört att utbudet av resmål från charterbolagens sida har blivit mycket stort så du idag kan åka på en charterresa i stort sett över hela världen. Men det viktigaste är att priset har sjunkit så att man idag har möjlighet att köpa en mycket billig chartersemester, särskilt om man bokar i god tid.

Mer information om resebyråer som arrangerar charterresor i Sverige

Vill du veta mer om charterresor och charter resebyråer i Sverige så kan du hitta information hos Researrangörsföreningen i Sverige. Hittar du en charterresa som motsvarar dina önskemål så behöver du bara trycka på mer information för att få ytterligare upplysningar eller boka resan.