Resor till hela världen med Escapeaway

Escapeaway erbjuder resor till nätets lägsta priser, kombinerat med full resegaranti. Res med reguljärflyg från Stockholm, Göteborg, Malmö och Köpenhamn - eller kör själv och boka ett av våra utvalda hotell. På escapeaway.se hittar du något för var och ens smak.

Du hittar billiga resor med lågprisflyg till europeiska badsträner, och lyxresor till fjärran horisonter med inkvartering på 5-stjärniga hotell i vackra omgivningar. Använd Escapeaway när du ska planera sommarsemestern, storstadsresan, wellness-resan och mycket mer... När vi reser ut i världen, är det för att upleva kulturer, så några av världens största attraktioner, njuta av god mat och gott vin, lapa sol och njuta av den fria luften tillsammans med våra nära och kära. Därför ska ramarna om resan vara i ordning, och Escapeaway är din garanti för succé.

När du reser till ett av Escapeaway hotell, hittar du endast hotell som har över 4 i omdöme på Tripadvisor, eller 8 sjärnor på Booking.com. På så vis säkrar vi kvaliteten på din semester. En stor del av hotellen har vr besökt personligen - och resten är vi på väg ut för att besöka. Därefter har vi delat in dem i olika teman, allt efter om de passar bäst till en strandsemester, en romantisk tur, en stor familjesemester, en långhelg i storstaden eller något helt annat. Använd våra filter för att hitta ett hotell som passar just dig och dina resekompanjoner.

>> Läs mer om våra utvalda hotell här

Destinationer och hoteller

Vart vill du resa i år?

Bland våra mest populära resmål, hittar storstäder som Rom, Paris, London, Lissabon, Barcelona, Berlin och Amsterdam. Här hittar vi små, charmiga hotell i stadskärnan, så du har kort avstånd till lokala sevärdheter och möjlighet att nyttja din rid på resmålet optimalt.

Älskar du istället natur, öppna vidder och dramatiska kuster, så ska du titta på Amalfikusten, Algarve, Toscana, Andalusien, Alsace eller Provence. Här hittar du ofta små hotell och villor, på suveräna lägen långt från den upptrampade turistvägen, med utsikt till vinfält, blå vågor eller små landsorter.

En resa med Escapeaway kan också ta med dig till en lång rad berömda öar, allt från klassikern Mallorca, via grekiska pärlor som Santorini, Korfu och Kreta, till tropiska stjärnor som Koh Samet, Koh Samui och Maldiverna.

Billiga resor med resegaranti

Escapeaway erbjuder billiga resor till destinationer över hela världen, för vi har nämligen "byggt" en sökmotor som samlar in data från alla möjiga olika håll. Vi hittar de billigaste flygbiljetterna för att vi som resebyrå har tillgång till de bästa priserna, och samtidigt hittar vi hotellets bästa priser genom att nyttja olika bokningssidor. Men allt detta tänker vi på, och du behöver bara bestämma vart du vill åka.

Till skillnad från större bokningssidor, får du hos Escapeaway möjlighet att själv sätta ihop din resa online, och samtidigt få den säkrad av Resegarantin. Din resa blir näligen tekniskt sätt en paketresa, där alla resans delar hänger ihop i ett köp. Du kan dessutom lägga till en hyrbil eller en transfer till och från flygplatsen, som en del av paketet.

Tillsammans med våra utvalda hotell av hög kvalitet, är du säkrad en resa som är 100% i ordning, oavsett resmål, reslängd eller resedatum. Med andra ord: det bästa av två världar.

>> Här kan du läsa mer om våra paketresor

Flexibla resor till spännande destinationer

När du ska välja vart din semester eller bilrundresa ska gå, kan du hos Hideaways välja resor till flera av de mest populära, sydeuropeiska resmålen. I Portugal erbjuder vi bland annat resor till Madeira, Algarve, Douro-dalen och Lissabonkusten. I Italien har vi bland annat Sardinien, Sicilien, Toscana och Umbrien på programmet. I Spanien erbjuder vi hideaways på Mallorca och Gran Canaria, samt i Andalusien. Turkiet har en av de mest spännande storstäderna i Europa, och du kan med Hideaways bo helt centralt i den pulserande storstaden Istanbul.

Frankrike är en historia för sig - här har vi valt att rikta våra blickar åt söder och den gamla provinsen Provence, som är full av underbara hideaways, utspridda över landskapet och i charmerande städer. Sist men inte minst kan du även resa med Hideaways till Grekland, där klassikern Kreta naturligtvis finns med på listan.

När du reser med oss får du bland annat:

 • Förförande matupplevelser i Italien
 • Amalfikusten, Sicilien, Sardinien, Toscana med flera
 • Måleriska landskap i Spanien
 • Andalusien, Mallorca och Gran Canaria
 • Portugal – Europas kanske vackraste land
 • Algarve, Lissabonkusten, Madeira med flera
 • Södra Frankrike, när endast det bästa är bra nog
 • Den franska Rivieran, Provence, Languedoc-Roussillon med flera
 • Leenden och matupplevelser i Grekland
 • Kreta, fler destinationer kommer inom kort
 • Spännande och kontrastrika Turkiet
 • Bosporen-Istanbul, den Egeiska kusten – Dalaman

Välj rätt resetema

Konceptet och nyckelorden bakom Hideaways är autentiska och charmerande semesterupplevelser där du kan välja mellan hotell, semesterlägenheter och semesterhus av olika nivåer, ända upp till våra populära lyxresor, på så sätt erbjuder vi resor till en bred publik. Hideaways är för paret som vill ha tid på tu man hand. Eller så kan vi hjälpa den stora familjen, som behöver extra mycket plats, att hitta rätt hideaway. Det viktigaste för en bra resa är att du reser tillsammans med rätt personer - därefter kommer inramningen, och det är där Hideaways hjälper dig.

Se reseteman

Rum med utsikt

Värdesätter du en vacker utsikt? Hos Hideaways kan du vara säker på att vi infriar dina önskemål. När vi handplockar våra hotell så är utsikten ett viktigt kriterium vid valet.

Precis som med människor är varje hideaway unikt, och utsikten påminner inte om någon annan. Om inte utsikten från rummet är storslagen, då är det säkert utsikten från poolområdet som är hänförande. Vi har många hotell där du från ditt rum kan uppleva en fantastisk utsikt över berg, hav eller en liten olivlund, som får ditt hjärta att slå ett extra slag av begeistring. Men det är ju inte så konstigt, för det är ju själva essensen av ett hideaway.

Se alla hotell där ditt rum har utsikt

Boutique-hotell

Ett boutique-hotell är något helt annorlunda. Atmosfären är intim och varm, utsmyckningen är elegant men samtidigt naturlig. Den yttre miljön är lika vacker som den inre. Ett boutique-hotell kännetecknas av de extra detaljer som överträffar dina förväntningar. Du blir överraskad. De flesta skulle nog säga att en speciell atmosfär, intimitet och inbjudande stämning är en självklarhet, men vi vill även att hotellet ska hålla hög standard utan att för den skull vara lyxigt eller extravagant.

Se vårt urval av boutique-hotell

Familjesemester

Flera av våra hideaways bjuder på en mängd upplevelser för både vuxna och barn, och för alla med ett ungt sinne. Att lyckas med en bra familjesemester kräver en del. Alla ska må bra och bli stimulerade, samtidigt som det ska finnas utrymme att idka familjeliv. För att underlätta för dig har vi markerat alla familjevänliga hideaways. Sök dig bort från den stressiga vardagen och fokusera på familjen på ett "gömställe" i avkopplande omgivningar.

Res med Hideaways och håll semester med hela familjen

Flexibla resor med flyg och charmiga hotell

Hideaways är en resebyrå med fokus på personliga, små och charmiga hotell, som ofta ligger i motsatt riktning från de större "turistfällorna". Hos Hideaways hittar du hotell som är utvalda av antingen Mikkel, Simon eller Marie – vi har nämligen besökt varje enskilt hotell som du hittar i vårt program. Vi säljer resor ut ifrån filosofin att bra kvalitet inte behöver kosta skjortan, och vi är ivriga att hitta de hotell och semesterbostäder där du som gäst just får det där lilla extra, utan att för den skull nödvändigtvis behöva betala mer för det.

Även om varje hideaways är unikt och har sin alldeles egna stil så finns det en röd tråd, att vi själva gärna vill komma tillbaka och tillbringa semestern just här. Därför är våra krav på hotellen och semesterbostäderna utifrån en personlig synvinkel där vi värderar varje hideaway bland annat ut ifrån atmosfär. läge, rummen och den "romantiska touchen".

Med eller utan flygbiljetter

Du får det så flexibelt som det över huvud taget är möjligt. När vi bokar dina flygbiljetter med reguljärflyg, kan du anpassa reslängden precis som du själv vill, så länge det går ett flyg. Du kan även helt välja bort flygbiljett, och enbart boka ett hotell ett par dagar, om du har lust till det. Du kan till exempel flyga till Paris och själv köra vidare till Barcelona, ta tåget till Malaga och sen ta dig hem själv.

Bokar du en paketresa hos Hideaways får du full trygghet både före, under och efter din semester. Hideaways resor är medlem i Danmarks Rejsebureau Forening, har ställt Resegaranti och följer reglerna i paketreselagen. En paketresa måste bestå av minst två delar (tjänster) till exempel flyg och hotell.

Fler resor från oss

Vill du följa med i nyhetsflödet i vår värld så är vi aktiva på alla sociala medier som till exempel Facebook. Du hittar länkar till de olika sociala medierna nederst på denna sida. Vi skriver även om upplevelser från vår egen värld i vår blogg om resor, där kan du läsa om nya hotell, få restips och mycket annat.

Varje vecka presenterar vi även nya produkter i form av hotell, rundresor och nya resmål.

Resor från svenska flygplatser

Hos Hideaways hittar vi billiga flygbiljetter med reguljärflyg från alla större flygplatser i Sverige - och i Danmark. Reguljärflygen gör din resa flexibel, eftersom du själv kan bestämma vilken veckodag du vill flyga och hur länge du vill vara borta. Med en enda mellanlandning - eller i många fall med direktflyg - kan du på få timmar nå fram till spännande och inspirerande resmål i hela Europa.

Köpenhamns flygplats Kastrup

Danmarks och Skandinaviens största flygplats grundlades 1925, på den tiden då flygresor fortfarande var förbehållna en välbärgad elit. Trots detta blev den nya flygplatsen på betesmarkerna vid Kastrup redan från starten ett populärt utflyktsmål, även för de som inte själva hade råd eller mod att sätta sig ombord på ett flygplan. Sedan dess har Köpenhamns flygplats Kastrup (CPH) utvecklats till en skandinavisk knutpunkt med direkta förbindelser till populära resmål över hela världen. Riktigt många resor med Hideaways utgår från Köpenhamns flygplats, eller har en mellanlandning där.