Storstadssemester i Europa 

Planerar du en storstadssemester? Då är du varmt välkommen till oss på Escapeaway - vi är specialister på resor till storstäder där du bor på noga utvalda hotell som alla är unika och handplockade med fina recensioner till det bästa priset. Boka en storstadssemester med Escapeaway idag!

Europa har ett antal mycket spännande städer som du kan besöka om och om igen. Hos oss på Escapeaway hittar du billiga flygbiljetter från alla flygbolag - antingen direkt eller med mellanlandning - från de flesta flygplatser i Sverige. När du bokar din storstadssemester med både flygbiljett och hotell omfattas du också automatiskt av resegarantin. 

Vilka är ingredienserna för en lyckad storstadsresa? 

Utöver att vara kryddad med shopping, kultur och gastronomi - vad är pricken över i:et, som får oss att utse städer som London, Barcelona och andra europeiska eller världsmetropoler till våra personliga favoriter? Vi har gett oss ut på jakt för att försöka hitta svaret på den frågan och du kan få resetips och läsa mer om dessa storstäder under varje destination.

Men först och främst vet vi att våra gäster letar efter: 

  • Kort restid
  • Sevärdheter inom promenadavstånd
  • Bra väder
  • God mat

Vart ska man resa på en storstadssemester? 

Svaret beror på många saker. Vill du besöka samma storstäder som "alla andra" eller vill du hellre prova på något lite annorlunda?  Då kan du t.ex testa Krakow i Polen som snabbt håller på att bli ett populärt och mycket prisvärt resmål i Europa. 

Mest populära storstadsresmålen i Europa:

Storstadssemester kombinerat med badsemester

Har du barn med på din resa kan det vara en bra idé att kombinera upplevelserna i en storstad med sol och bad.

Lissabon är en favorit där du kan uppleva Portugals gamla huvudstad som erbjuder historiska byggnader, ikoniska spårvagnar och med kort avstånd till stränderna. På en resa till Barcelona kan du åka på en stadsrundtur på morgonen och ligga på sandstranden på eftermiddagen eller så kan du spendera en dag i Sitges som ligger en halvtimmes bilresa söder om Barcelona.

För att inte glömma gamla Aten som är en av Europas mest intressanta huvudstäder där antik och modern kultur smälter samman. Bara en halvtimmes bilresa från stan så hittar du fina stränder där du kan ta det lugnt och koppla av från storstadens vimmel. 

Rundresa till flera storstäder

I delar av Europa ligger huvudstäderna nära varandra och du kan t.ex åka på en längre storstadssemester där du kombinerar flera storstäder på samma resa. Flyg t.ex till Prag och ta tåget därifrån till Österrikes huvudstad Wien. Härifrån är det möjligt att segla på Donau till Slovakiens huvudstad Bratislava och vidare till Budapest. En vacker resa till storstäder till ett bra pris och massor av kvalitetshotell. Och från Budapest kan du flyga hem.  

Bo på ett storstadshotell mitt i centrum

Som du säkert redan har sett så spenderar vi på Escapeaway nästan all vår tid på att resa runt till storstäder för att handplocka de bästa hotellen. Det är inte nödvändigtvis bara 4 och 5 stjärniga hotell utan hotell som ligger centralt och ofta i hjärtat av stadskärnan. Hotell som får bra recensioner och har det där lilla extra vad gäller pris och kvalitet. Vi rekommenderar speciellt att du kollar in våra unika Hideaways-hotell. Du kan alltid läsa en personlig och ärlig beskrivning av storstadshotellen på denna sida och få tips på upplevelser i närheten av ditt hotell. Behöver du hjälp med att hitta just det hotellet som uppfyller dina behov är du alltid välkommen att kontakta oss för personlig service. 

Flexibla paketresor- den billigste storstadssemestern

Du kan åka på storstadssemester med Escapeaway precis när du vill och vill du bara boka en vistelse kan du såklart göra det också. De flesta som reser med oss väljer en paketresa inklusive flyg, hotell och eventuellt transport från flygplatsen. Det är enkelt att beställa allt i ett paket, det är ofta också billigast och du får sinnesro på köpet. Escapeaway har lämnat en garanti genom Chamber Colleges resegarantifond så att du är skyddad när du beställer en paketresa. 

Storstadssemester under påsken 

Påsken är absolut högsäsong när det kommer till storstadshelger. Det beror dels på att vi i Sverige har ett långt skollov under påsken men också för att vi får möjlighet att möta våren i några av de populäraste storstäderna som ParisBarcelona och Rom. Speciellt om påsken kommer sent på året så kan du uppleva härliga temperaturer som gör det skönt att strosa omkring, sitta på utekaféer och bara njuta av livet. 

Julmarknader i Europa

En storstadssemester innan jul är för många en stor höjdpunkt och en traditionsrik upplevelse. Julmarknaderna är kända för sin unika atmosfär, julpynt och utsökt mat, och tusentals hittar hit inför julen. Några av de mest populära julmarknaderna finns i Wien, Berlin, Gdansk, Budapest, Prag och London

>>> Sök och läs mer om våra Hideaways hotell

>>> Se alla våra Hideaways hotell i London

>>> Se alla våra Hideaways hotell i Paris

>>> Se alla våra Hideaways hotell i Rom

>>> Se alla våra Hideaways hotell i Prag

>>> Se alla våra Hideaways hotell i Amsterdam

>>> Se alla våra Hideaways hotell i Berlin

>>> Se alla våra Hideaways hotell i Barcelona

>>> Läs mer om  Julmarknader i Europa

Läs mer om utvalda storstäder utanför Europa