Bilsemester i Europa

En bilsemester är något helt unikt för den ger dig frihet och möjligheter som du inte har när du reser med flyg, dessutom försiggår allt i ditt eget tempo.

Vi har gjort det enklare för dig genom att välja ut några av de handplockade hotell och semesterbostäder som ligger inom köravstånd från den svenska gränsen. När du söker på olika datum kan du bland annat sortera hotellen efter pris, land, resmål och kategori - på så vis hittar du på enklast möjliga vis det rätta gömstället till dig.

På en kör-själv semester slipper du allt vad offentlig transport heter så i stället för att läsa tidtabeller kan du fritt välja de sevärdheter och attraktioner som du vill uppleva på din väg genom Europa och inte minst när ni är framme på resmålet. Med tillgång till bil får du och din familj ut det optimala av resmålet oavsett om det gäller att hitta de bästa badstränderna eller de mest intressanta kulturella upplevelserna.

De mest populära resmålen på en bilsemester

Italien och Frankrike är de mest populära destinationerna för en bilsemester bland oss svenskar. Det beror naturligtvis på att länderna ligger inom ett överskådligt avstånd från den svenska gränsen samt att vädret är förhållandevis stabilt om du vill ha sol och sommar.

Men även Kroatien blir alltmer populärt och det finns det gott om anledningar till. Här hittar du nämligen mycket av det vi söker på en resa till södra Europa - allt från trevliga medeltida städer till kristallklart badvatten och ytterst läcker mat och vin. Dessutom ligger Kroatien på ungefär samma avstånd från Sverige som norra Italien så det är inga konstigheter att åka iväg på en bilsemester till Kroatien.

Bland de italienska resmålen dit många åker på bilsemester kan nämnas Toscana, Ligurien, Gardasjön och Umbrien. Men fler och fler väljer också att spendera semestern i regioner som Veneto och Piemonte

På alla destinationer hittar du härliga, handplockade semesterbostäder och hotell för både familjer och par. 

Även om det med åren har blivit betydligt mycket billigare att ta flyget på semestern så är en bilsemester fortfarande många svenskars favorit när det gäller typ av semester. Det är i och för sig ett långsammare sätt att resa men oavsett om du reser med vänner, familj eller ensam ger bilen dig några alldeles speciella möjligheter. Med bil kan ni göra själva resan fram och tillbaka från slutdestinationen till en del av reseupplevelsen.

Frihet på fyra hjul

När ni ändå gör pauser längs vägen för att byta förare eller bara sträcka på benen så kan det vara bra att göra något av pauserna. Ni kan till exempel prova någon lokal restaurang som inte ligger precis vid motorvägen. Beroende på hur långt ni ska köra kan det vara en god idé att lägga in en eller ett par övernattningar på vägen.

När det väl flyter på längs Autobahn är det lockande att lägga så många kilometer som möjligt bakom sig, men varför inte utnyttja bilsemesterns flexibilitet till fullo? Hos oss på Escapeaway kan du lät boka flera hotell till din semester om du vill utforska flera olika platser under din resa söderut.

En annan av fördelarna med en kör-själv semester är att det ger dig massor av möjligheter att uppleva ditt slutgiltiga resmål. Du behöver inte bo på samma ställe under hela semestern. Det är till exempel populärt att göra en bilrundresa i Toscana där man besöker de fantastiska medeltidsstäderna inne i landet men att man efter några dagar med sightseeing och kulturella upplevelser kör vidare mot kustens långa, gyllene sandstränder.

Hyr en bil till bilsemestern

De hotell vi har valt ut till vårt resetema "bilsemester" ligger som tidigare nämnt på ett vettigt köravstånd från svenska gränsen. Vi har emellertid många fler destinationer och semesterbostäder att locka med men till många av dem föredrar nog de flesta att flyga på grund av avståndet från Sverige.

Även om du väljer att flyga till ditt resmål så är det ändå ofta en klar fördel att ha tillgång till bil på resmålet. På de flesta ställen är det i och för sig inte något större problem att arrangera transfer från flygplatsen till ditt hotell, men vill du få ut det mesta möjliga av din semester är det en fördel att kunna ta sig runt under resten av semestern. En del av hotellen och semesterlägenheterna ligger dessutom på platser som det inte är så lätt att ta sig till utan en egen bil.

Hos Escapeaway erbjuder vi fördelaktiga priser och villkor på biluthyrning genom Auto Europe. Det mest praktiska är som regel att boka din hyrbil med avhämtning på flygplatsen så att du omedelbart kan påbörja din semester i ditt eget tempo. Det är både lättare och lugnare än att starta och avsluta semestern i en buss eller en taxi.  Få mer information om bilhyra till din resa.