Ska du åka på badsemester i Europa?

Hos Escapeaway har vi ett stort urval av hotell som ligger på gångavstånd från stranden. Det kan vara sandstränder, stenstränder och klippstränder, och hotellen kan både vara små lägenhetshotell, familjedrivna hotell eller stora hotell med många faciliteter.

Drömmer du om en badsemester där du bor nära stranden på din semester? Ta då en titt här nedan och utforska vårt stora urval av resmål som är perfekta för en riktig badsemester med soldränkta stränder.

Avkoppling i strandkanten under söderns givmilda sol är det perfekta när du har behov av att komma lite bort från vardagens måsten. Reser du med barn så är en badsemester alltid en succé. Framför allt de yngsta i familjen tillbringar mycket hellre dagen med roliga vattenlekar och aktiviteter nära stranden än på sightseeing. Därmed inte sagt att du inte kan göra bägge delar under en badsemester, snarare tvärt om.

Mest populära resmålen för badsemester

Många av Europas bästa stränder och badorter ligger i områden där du har massor av spännande utflyktsmål på nära håll. På Sicilien, Costa del Sol eller den Franska Rivieran hittar du till exempel ett helt pärlband av populära semesterorter och stränder längs det azurblåa Medelhavet men även massor av aktivitetsmöjligheter och intressanta utflyktsmål för hela familjen lite längre in i landet. Det är bland annat därför du kan se att vi ofta rekommenderar bilhyra tillsammans med din badsemester. Med en hyrbil kan du utforska ditt resmåls sevärdheter och kanske andra stränder i ditt eget tempo.

Precis som utbudet av hotell här hos Escapeaway spänner brett över allt från stora, moderna All inclusive-hotell till små, familjedrivna hotell så kan vi även erbjuda ett brett utbud av destinationer när du drömmer om en badsemester på sydliga breddgrader. Oavsett om du söker en plats med massor av liv där du har många aktivitetsmöjligheter för både barn och vuxna eller om du föredrar en mer lugn och fridfull strandstämning så hittar du det hos oss.

Under sommarhalvåret har du naturligtvis fritt val från alla hyllorna om du söker massor av soltimmar och behagliga badtemperaturer. Har du behov av att fylla på med D-vitaminer på vintern så finns det även möjlighet för detta. Ta till exempel en titt på Kanarieöarna som med all rätt blivit kända som "Öarna med ständig vår". Här har vi redan handplockat de hotell som fått bäst recensioner på vinterfavoriter som  Teneriffa och Gran Canaria till vårt program.