“Den vita natten” i Córdoba

Flamenco i Córdoba
Flamenco i Córdoba. Foto: yasudaflamenco. CC BY-ND 2.0

Om du befinner dig på ett av våra hideaways i Andalusien helgen den 16-17 juni 2018, vill jag rekommendera dig att åka på en utflykt till Córdoba, där du kan uppleva stadens så kallade “vita natt”; en hel kväll där den vackra andalusiska stadens torg, gator och barer fylls med flamencons ljuva toner, ledsagade av applåder och fotstamp, och ett och annat olé från alla åskådare.

La noche blanca

“Den vita natten”, på spanska la noche blanca, är en av de största händelserna i sitt slag i världen, och lockade redan sitt första år cirka 200.000 gäster – och besökarantalet har bara vuxit sedan dess (så om du åker dit i en hyrbil, ska du vara ute i god tid om du vill hitta en parkering).

I samband med festligheterna kan du göra en dagsutflykt av besöket, för Córdoba har massor att bjuda på, också på dagstimmarna – t.ex. dess historiska centrum som finns med på UNESCOs världsarvslista; den berömda moriska moskén – La Mezquita; stadens romerska amfiteater och mausoleum; det gamla judiska kvarterer med dess vackra patios och snirkliga gator; eller Alcazar de los Reyes Cristianos med sina 55.000 m² overdådige haver.

Förutom konserter och dansföreställningar med den andalusiska flamencon, bjuder La noche blanca också på konstutställningar, teaterföreställningar, poesiframförande och olika gastronomiska händelser.

Fantastiska flamencokontnärer

I tidigare utgåvor av “den vita natten” har staden gästas av en rad fantastiska flamencokonstnärer, såsom José Mercé, El Lebrijano, Rosario Flores, Fosforito, El Cigala, Miguel Poveda, Manolo Sanlucar, och Jose El Frances.

Du kan se flera detaljer om la noche blanca på den officiella hemsidan för händelsen (OBS: sidan är på spanska)

Om du vill besöka Córdoba från ett av våra hideaways i Andalusien, kan du se alla våra handplockade hotell och semesterlägenheter i regionen här.

Taggar från artikeln
, ,
skriven av
Mer av Marie

Därför älskar jag mat och vin från Italien så mycket

Jag älskar mat! Och jag älskar mat från Italien. Även om jag...
Läs mer