Visste du att…

…röda skalbaggar ödelägger många av Italiens palmer?

Sedan 2005 har en röd skalbagge, med det förnäma latinska namnet rhynchophorus ferrugineus gjort sitt intåg på Sicilien, där den har angripit och ödelagt många palmer. Skadedjuret har arbetat sig upp genom Stövellandet och kan dessutom också hittas i andra länder runt Medelhavet. Skalbaggen lever sitt destruktiva liv i palmens stam, vars inre den ödelägger, och därefter torka trädkronan också ut. Honan kan lägga upp till 300 ägg – och när skalbaggen är färdigutvecklad kan den flyga upp till 1 km och således sprida fruktan för ödeläggandet av palmerna. Många EU-länder har larmat för utrotningen av skalbaggen.

…män går arm i arm i södra Italien?

Kroppsspråket ligger som bekant mycket djupt i den italienska kulturen – och det är mer uttalat att ju längre söderut du kommer. Faktiskt är det inte ovanligt att heterosexuella män går arm i arm, hand i hand eller håller varandra om midjan i södra Italien. Att gå arm i arm heter på italienska – a braccetto – och utstrålar vänskap och förtroende mellan två personer, inget annat.

Är du intresserad att lära dig fler små fakta om Italien? Gå då in under vår kategori Visste du att, här på bloggen.

Välkommen till Escapeaway. Hos oss kan du skräddarsy din resa efter dina önskemål, vare sig det gäller direktflyg eller flyg med mellanlandning. Dessutom kan du välja bland våra noggrant utvalda hotell

Pssst….glöm inte att kolla in våra unika Hideaways hotell. För att bäst kunna utforska området du planerar att besöka, rekommenderar vi att du hyr en bil. 

Vill du få semesterinspiration, förmånliga erbjudanden och spännande resetips? Klicka här för att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

>>> Läs mer om Escapeaway 

>>> Läs mer om våra Hideaways hotell

Taggar från artikeln
Mer av Louise Laurenius

Upplev konst och historia i Florens

Florens är Toscanas bultande hjärta och renässansens vagga i ett landskap fyllt...
Läs mer