Visste du att…

…karnevalen i Venedig fick igång hotellrörelsen?

En av de mest kända traditionerna i Italien, nämligen Karnevalen i Venedig, höll en gång i tiden på att falla i glömska. Men under början av 1970-talet återupptogs festligheterna tack vare Venedigs hotellbransch. Inte så mycket för att hålla traditionen i liv för framtida generationer, men för att det fanns för många rum som stod tomma på hotellen under hela februari månad. På detta vis såg de till att upprätthålla sin intäkt under denna slöa period, och strategin lyckades, för idag är hotellen alltid fullbokade då det vankas karneval i stan.

Läs mer om Karnevalen i Venedig i min kollega Allans spännande blogg-artikel här.

…man i Italien går i skolan sex dagar i veckan?

I Italien sträcker sig skolschemat över sex dagar i veckan. Det betyder att italienska barn ambitiöst nog går i skolan också på lördagarna. Dessutom ni:ar de sina lärare varje gång de har en fråga eller ska svara på tilltal.

Intresserad av fler fakta om Italien? Då ska du bege dig på upptäcksfärd i vår kategori här på bloggen, som heter “Visste du att”.

Välkommen till Escapeaway. Hos oss kan du skräddarsy din resa efter dina önskemål, vare sig det gäller direktflyg eller flyg med mellanlandning. Dessutom kan du välja bland våra noggrant utvalda hotell

Pssst….glöm inte att kolla in våra unika Hideaways hotell. För att bäst kunna utforska området du planerar att besöka, rekommenderar vi att du hyr en bil. 

Vill du få semesterinspiration, förmånliga erbjudanden och spännande resetips? Klicka här för att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

>>> Läs mer om Escapeaway 

>>> Läs mer om våra Hideaways hotell

Taggar från artikeln
Mer av Louise Laurenius

Upplev konst och historia i Florens

Florens är Toscanas bultande hjärta och renässansens vagga i ett landskap fyllt...
Läs mer