Visste du att…

…Italiens kortaste väg är fem meter?

Teknologin öppnar upp för en massa, annorlunda information. Bland annat kan man på navigationssystemet GPS Navigation Tele Atlas hitta upplysningar om hur långa vägarna är i Italien, och här syftar man på en väg från en korsning till en annan. Och här är svaret: den kortaste vägen hittar vi i den norra regionen Ligurien, där några vägar endast är fem meter långa, medan vi ska hela vägen till Sardinien för att hitta den längsta vägen, som är hela 10 kilometer lång innan det kommer en korsning.

Vej i Italien
Några vägar i Italien är mycket korta…

…man kan få böter om man matar duvorna i Lucca?

Ofta associeras Italien med inkonsekvent politik, när det handlar om att upprätthålla lagen och dess regler mot landets invånare. Men de senaste åren har det skett en tillstramning, där vi bland annat kan hitta att du kan få böter om du matar duvorna i Lucca, då dessa bevingade djur inte mår bra av all den “mat” turister har för vana att mata dem med.

Välkommen till Escapeaway. Hos oss kan du skräddarsy din resa efter dina önskemål, vare sig det gäller direktflyg eller flyg med mellanlandning. Dessutom kan du välja bland våra noggrant utvalda hotell

Pssst….glöm inte att kolla in våra unika Hideaways hotell. För att bäst kunna utforska området du planerar att besöka, rekommenderar vi att du hyr en bil. 

Vill du få semesterinspiration, förmånliga erbjudanden och spännande resetips? Klicka här för att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

>>> Läs mer om Escapeaway 

>>> Läs mer om våra Hideaways hotell

Taggar från artikeln
,
skriven av
Mer av Marie B.

Cervejaria Trindade – Lissabons äldsta och vackraste bryggeri

Bryggeriet Cervejaria Trindade firade år 2011 sitt 175-års-jubileum. Trindade (som betyder treenighet) är...
Läs mer