Visste du att…

…Europas största koncentration av vildorkidéer finns i Apulien?

I Apuliens nordligaste hörna, på halvön Gargano, hittar du Europas största koncentration av vildorkidéer (70% av Europas alla arter finns här). Över 60 olika orkidéer växer och blomstrar här, och några finns uteslutande i detta område. Det kan därför rekommenderas att besöka regionen i maj-juni, när de flesta blommorna står i full blom.

…Montepulciano både är en landsort och en druva?

I flera år har man i Italien kämpat om rätten till namnet Montepulciano, som i Toscana är en känd medeltida stad, och i regionen Abruzzo en druvsort som finns under betäckningen Montepulciano d’Abruzzo på de lokala vinetiketterna.

Intresserad av flera fakta om Italien? Visste du t.ex. att Sardinien är ett av de områden i världen där befolkningen blir äldst? Om inte, så kan du läsa om det här.

Välkommen till Escapeaway. Hos oss kan du skräddarsy din resa efter dina önskemål, vare sig det gäller direktflyg eller flyg med mellanlandning. Dessutom kan du välja bland våra noggrant utvalda hotell

Pssst….glöm inte att kolla in våra unika Hideaways hotell. För att bäst kunna utforska området du planerar att besöka, rekommenderar vi att du hyr en bil. 

Vill du få semesterinspiration, förmånliga erbjudanden och spännande resetips? Klicka här för att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

>>> Läs mer om Escapeaway 

>>> Läs mer om våra Hideaways hotell

Taggar från artikeln
, ,
Mer av Louise Laurenius

Upplev konst och historia i Florens

Florens är Toscanas bultande hjärta och renässansens vagga i ett landskap fyllt...
Läs mer