Visste du att…

Visste du, att endast 60 procent av italienarna använder Internet? Det framgår av en rapport från den nationella kommunikationsregulatorn i Italien, Agcom, vilken presenterades för den italienska regeringen tidigare i sommar.

Därmed är Italien det EU-land, med det näst lägsta internet-användandet i hela EU. Italien kommer också näst sist, då det kommer till spridningen av ultra-bredbandstäckning, medan landet ligger i nivå med andra EU-länder då det kommer till användandet av sociala medier, samt över EU-genomsnuttet då det gäller användandet av internet för att streama musik och spel.

Internet i Italien
Italien ligger näst sist i EU, då det kommer till bredbands-täckning i landet.

Undersökningen från Agcom visar också, att det är en stor generationsklyfta i Italien, då det kommer till användande av internet; det är endast en tredjedel av italienare i åldern 65-74 som använder internet; medan det är hela 92 procent av italienarna i åldern 14-34 som använder internet.

Semester i Italien

Är du på jakt efter en semesterbostad i Italien? Du kan välja mellan över än 1800 handplockade semesterbostäder och hotell i Italien här, samt hitta flyg och hyrbil till din resa i Italien.

Välkommen till Escapeaway

Hos oss kan du skräddarsy din resa efter dina önskemål, vare sig det gäller direktflyg eller flyg med mellanlandning. Dessutom kan du välja bland våra noggrant utvalda hotell

Pssst….glöm inte att kolla in våra unika Hideaways hotell. För att bäst kunna utforska området du planerar att besöka, rekommenderar vi att du hyr en bil. 

Vill du få semesterinspiration, förmånliga erbjudanden och spännande resetips? Klicka här för att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

>>> Läs mer om Escapeaway 

>>> Läs mer om våra Hideaways hotell

skriven av
Mer av Marie B.

Cervejaria Trindade – Lissabons äldsta och vackraste bryggeri

Bryggeriet Cervejaria Trindade firade år 2011 sitt 175-års-jubileum. Trindade (som betyder treenighet) är...
Läs mer