Visste du att…

Visste du, att endast 60 procent av italienarna använder Internet? Det framgår av en rapport från den nationella kommunikationsregulatorn i Italien, Agcom, vilken presenterades för den italienska regeringen tidigare i sommar.

Därmed är Italien det EU-land, med det näst lägsta internet-användandet i hela EU. Italien kommer också näst sist, då det kommer till spridningen av ultra-bredbandstäckning, medan landet ligger i nivå med andra EU-länder då det kommer till användandet av sociala medier, samt över EU-genomsnuttet då det gäller användandet av internet för att streama musik och spel.

Internet i Italien
Italien ligger näst sist i EU, då det kommer till bredbands-täckning i landet.

Undersökningen från Agcom visar också, att det är en stor generationsklyfta i Italien, då det kommer till användande av internet; det är endast en tredjedel av italienare i åldern 65-74 som använder internet; medan det är hela 92 procent av italienarna i åldern 14-34 som använder internet.

Semester i Italien

Är du på jakt efter en semesterbostad i Italien? Du kan välja mellan över än 1800 handplockade semesterbostäder och hotell i Italien här, samt hitta flyg och hyrbil till din resa i Italien.

skriven av
Mer av Marie

Utforska Montikvarteret i Rom

Rom är indelat i många olika kvarter med osynliga gränser. Det äldsta...
Läs mer