Visste du att…

…en del av Italien ligger i Schweiz?

En liten italiensk kommun ligger faktiskt i Schweiz och är därför en italiensk exclave (det vill säga ett landområde som tillhör ett land, men är omgiven av ett annat) och en enklav (ett landområde som är helt omgivet av en annan stat, och som mer liknar en slags ö i den andra staten). Denna italienska kommun ligger i kantonen Ticino i Schweiz.

Kommunen heter Campione d’Italia och är avskild från Italien genom Luganosjön och bergen, men tillhör Como-provinsen i regionen Lombardiet.

Enklaven är mindre än 2,6 km² och därför endast dubbel så stor som Vatikanstaten. Fågelvägen från Campione d’Italia till Italien är endast en knapp kilometer, men på grund av den bergiga terrängen måste man köra 14 kilometer för att komma fram till Lanzo d’Intelvi som är den närmsta italienska staden.

Välkommen till Escapeaway. Hos oss kan du skräddarsy din resa efter dina önskemål, vare sig det gäller direktflyg eller flyg med mellanlandning. Dessutom kan du välja bland våra noggrant utvalda hotell

Pssst….glöm inte att kolla in våra unika Hideaways hotell. För att bäst kunna utforska området du planerar att besöka, rekommenderar vi att du hyr en bil. 

Vill du få semesterinspiration, förmånliga erbjudanden och spännande resetips? Klicka här för att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

>>> Läs mer om Escapeaway 

>>> Läs mer om våra Hideaways hotell

Taggar från artikeln
,
skriven av
Mer av Marie B.

Cervejaria Trindade – Lissabons äldsta och vackraste bryggeri

Bryggeriet Cervejaria Trindade firade år 2011 sitt 175-års-jubileum. Trindade (som betyder treenighet) är...
Läs mer