Visste du att…

…domkyrkan i Milano har hela 135 spiror och 2000 statyer?

Domkyrkan i Milano, är utan tvivel ett av Europas underverk. Den gotiska katedralen började byggas 1386 och är fortfarande en högborg inom den gotiska arkitekturen. Detta praktexemplar av ett byggnadsverk har hela 135 spiror och fler än 2000 statyer.

…vinskörden i Ligurien sker på skenor?

I Nationalparken Cinque Terre, där det på de branta sluttningarna odlas druvor till vinen Cinque Terre DOC och det goda dessertvinet Sciacchetrà, är vinskörden allt annat än enkel. Här har man uppfunnit ett skördsystem på skenor som läggs upp längs berget för att underlätta tillgången till druvorna.

…Sicilien har varit arabiskt?

Med sin placering mitt i det stormiga Medelhavet har Sicilien alltid varit en viktigt, strategisk plats, för många herradömen. Under cirka 200 år, mellan år 800-1000, var det araberna som härjade på Sicilien, innan normanderna, som ursprungligen (innan deras ankomst till Frankrike) var av nordisk härkomst kom och tog över makten.

Är du intresserad av flera fakta om Italien? Visste du till exempel att Sardiniens befolkning har en av de högsta genomsnittsåldrarna? Eller att världens enda gastronomiska universitet ligger i Italien?

Välkommen till Escapeaway. Hos oss kan du skräddarsy din resa efter dina önskemål, vare sig det gäller direktflyg eller flyg med mellanlandning. Dessutom kan du välja bland våra noggrant utvalda hotell

Pssst….glöm inte att kolla in våra unika Hideaways hotell. För att bäst kunna utforska området du planerar att besöka, rekommenderar vi att du hyr en bil. 

Vill du få semesterinspiration, förmånliga erbjudanden och spännande resetips? Klicka här för att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

>>> Läs mer om Escapeaway 

>>> Läs mer om våra Hideaways hotell

Taggar från artikeln
, ,
Mer av Louise Laurenius

Upplev konst och historia i Florens

Florens är Toscanas bultande hjärta och renässansens vagga i ett landskap fyllt...
Läs mer