Visste du att…

…din iPhone kan hjälpa dig att hitta rätt i djungeln av kyrkor i Rom?

Det är lätt att tappa bort sig i djungeln av kyrkor i Rom, men nu kan din iPhone, och framför allt en applikation vid namn iR Churches hjälpa dig. Applikationen – som innehåller en katalog över 270 av huvudstadens kyrkor – hjälper dig att identifiera de många olika arkitektoniska sevärdheter du möter på din väg genom staden. Applikationen rymmer dessutom också förslag till 29 olika kulturella rutter som man kan ta den av i Rom. Har du inte en iPhone kan vi rekommendera en bra guidebok!

…de sardiska husmödrarna använder tusch-pennskorkar i köket?

Sardinien är känt för sitt kök med välsmakande kakor och bröd. Men det är inte nog med att de söta kakorna smakar gott, de ska även enligt sardisk tradition också se trevliga ut. För att skapa mönster i bakverken har de sardiska husmödrarna använt deras goda fantasi till att hitta redskap i vardagen för att t.ex. skapa hålmönster och kanter i kakdegen. Därför använder de bland annat korkarna från olika tuschpennor – som ofta har formen av blommor och liknande – till att skapa avtryck i sina kakor.

Konditori i Italien
Det sardiska köket är känt för sina sötsaker, men visste du att de sardiska husmödrarna går extra långt för att få sina kakor att se bra ut?

…att många italienska hus inte har husnummer?

Många italienska hus har inte vägnamn och husnummer som brukligt. Exempelvis kan en adress heta ”SS53 Mattinata-Vieste km 9.00”. Det betyder att det ställe man letar efter ligger 9 km ut efter huvudväg SS53 när man kommer från Mattinata. Mer exakt kommer man dessvärre inte.

Välkommen till Escapeaway. Hos oss kan du skräddarsy din resa efter dina önskemål, vare sig det gäller direktflyg eller flyg med mellanlandning. Dessutom kan du välja bland våra noggrant utvalda hotell

Pssst….glöm inte att kolla in våra unika Hideaways hotell. För att bäst kunna utforska området du planerar att besöka, rekommenderar vi att du hyr en bil. 

Vill du få semesterinspiration, förmånliga erbjudanden och spännande resetips? Klicka här för att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

>>> Läs mer om Escapeaway 

>>> Läs mer om våra Hideaways hotell

Taggar från artikeln
,
Mer av Louise Laurenius

Upplev konst och historia i Florens

Florens är Toscanas bultande hjärta och renässansens vagga i ett landskap fyllt...
Läs mer