Visste du att…

…det har levt dinosaurier i Trentino?

År 2006 hittades det ett 20 cm lång dinosaurieägg i dalen vid den lilla landsorten Val di Non i Trentino i norra Italien. Det, tänkte man, var något som kunde locka turister till området. Men hoppat om att få en massa turister att tillströmma till området släcktes lika snabbt som det väcktes – för kort efter att ägget hittats, blev det stulet!

På många italienska hemsidor ifrågasatte man vad man kunde använde ett dinosaurieägg till. Och svaren hade inga gränser. En skrev bland annat att “man får hoppas att ägget inte faller i händerna på några kreativa uppfinnare som kommer att försöka använda DNA från ägget för att utveckla nya dinosaurer”.

Personen i fråga vad dock inte helt fel ute, för DNA från sällsynta, utdöda djurarter – som t.ex. mammuten – blir som bekant använda i vetenskapliga experiment idag…

Välkommen till Escapeaway. Hos oss kan du skräddarsy din resa efter dina önskemål, vare sig det gäller direktflyg eller flyg med mellanlandning. Dessutom kan du välja bland våra noggrant utvalda hotell

Pssst….glöm inte att kolla in våra unika Hideaways hotell. För att bäst kunna utforska området du planerar att besöka, rekommenderar vi att du hyr en bil. 

Vill du få semesterinspiration, förmånliga erbjudanden och spännande resetips? Klicka här för att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

>>> Läs mer om Escapeaway 

>>> Läs mer om våra Hideaways hotell

Taggar från artikeln
skriven av
Mer av Marie B.

Cervejaria Trindade – Lissabons äldsta och vackraste bryggeri

Bryggeriet Cervejaria Trindade firade år 2011 sitt 175-års-jubileum. Trindade (som betyder treenighet) är...
Läs mer