Vin, välmående och reflektion nära Gardasjön

En av Italiens mest berömda turistmål är utan tvivel Gardasjön, och det finns en anledning till varför. Det varierande landskapet från norr till söder gör att du kan spendera många olika typer av semestrar vid sjön. I norr och väster där bergen tornar upp sig är det möjligt att vandra och cykla, medan den platta terrängen på den östra och södra sidan istället bjuder in till lugna promenader längs sjön. Några få kilometer från Sirmione i söder ligger ett annat vackert och nästan okänt område för turister – Colline Moreniche.

Vackert vindistrikt

Området är ett vackert vindistrikt och kan med rätta kallas för Gardasjöns lilla Toscana. De mest uppenbara utflyktsmålen i området är de många små medeltidsstäderna, där man hittar många bra restauranger som lockar med välsmakande måltider och gott vin. Två av dessa städer, som jag varmt kan rekommendera, är Valeggio sul Mincio som är en av de mest romantiska och pittoreska städerna i området, samt San Martino della Battiglia som kännetecknas av ett högt torn till minne av det legendariska slaget den 24 juni 1859 – ett blodbad utan dess like!

Agriturismo Le Preseglie omgivet af vinmarker
Utsikt mot bergen och Gardasjön

Vingård med wellness och yoga

Utanför sistnämnda stad, mitt land de vackra vinodlingarna, hittar du Le Preseglie. Den här platsen är inte bara en semesterbostad men också en aktiv vingård på 18 hektar med namnet Agriturismo Le Preseglie och den innehåller allt från wellnesscenter till yogaskola. Gården byggdes på 1800-talet och blev för några år sedan uppköpt av de nuvarande ägarna – familjen Bordignon – som har lagt ner sina liv och själar på att bevara både insidan och utsidan.

Agriturismo Le Preseglies swimmingpool
Önskar du svalka av dig med ett dopp, har Agriturismo Le Preseglie en vackert anlagd pool på plats.

Lägenheter i lantlig stil

I samma ögonblick man kör upp på grusvägen på väg mot parkeringshuset kan man beundra de vackra omgivningarna, det vill säga både utsikten, men också stället i sig. Här befinner du dig bland välskötta gräsmattor, små stigar och massa olivträd och blommor. Du bor i fint lantligt inredda lägenheter, antingen i huvudbyggnaden, i annexet eller i det lilla fristående huset. Önskar du svalka av dig med ett dopp, har Agriturismo Le Preseglie en vackert anlagd pool på plats, och önskar du behandlingar av mer exotiskt slag finns det också (mot betalning) massage, turkiskt bad och aromaterapi.

Vacker natur nära till Gardasjön

När hungern gör sig påmind, och det är dags att bege sig ut och handla, finns det goda inköpsmöjligheter i San Martino della Battaglia som ligger endast 1 kilometer bort. Om du inte vill laga mat finns här också ett par restauranger, och vid Gardasjön som inte ligger alldeles för långt borta finns massa möjligheter. Platsen är det perfekta valet för dig som vill njuta av en semester i en miljö där vacker natur, välbefinnande och njutning är av största vikt utan att det är för långt från Gardasjön.

Agriturismo Le Preseglies indre gårdmiljø
Agriturismo Le Preseglies innergården inger lugn och ro.

Vill du veta mer om Agriturismo Le Preseglie?

Om du vill läsa om Agriturismo Le Preseglies anläggningar, lägenheter, recensioner, priser, utflyktsalternativ samt se fler bilder från vingården, besök vår sida om Agriturismo Le Preseglie.

Välkommen till Escapeaway. Hos oss kan du skräddarsy din resa efter dina önskemål, vare sig det gäller direktflyg eller flyg med mellanlandning. Dessutom kan du välja bland våra noggrant utvalda hotell

Pssst….glöm inte att kolla in våra unika Hideaways hotell. För att bäst kunna utforska området du planerar att besöka, rekommenderar vi att du hyr en bil. 

Vill du få semesterinspiration, förmånliga erbjudanden och spännande resetips? Klicka här för att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

>>> Läs mer om Escapeaway 

>>> Läs mer om våra Hideaways hotell

Taggar från artikeln
,
skriven av
Mer av Marie B.

Cervejaria Trindade – Lissabons äldsta och vackraste bryggeri

Bryggeriet Cervejaria Trindade firade år 2011 sitt 175-års-jubileum. Trindade (som betyder treenighet) är...
Läs mer