Vilka sevärdheter kan du uppleva på Santorini?

Udsigt-over-Santorini-Graekenland-Hideaways
Utsikt över Santorini.

Vulkanön är en upplevelse i sig själv, men därutöver finns det självklart också en rad spännande sevärdheterSantorini i Grekland.

I huvudstaden Fira, finns ett fint arkeologiskt museum, där du kan titta på smycken, keramik och skulpturer – bland annat från den historiska staden Thera. Det finns också ett förhistoriskt museum, som fokuserar på perioden många tusen år innan vår tidräkning, då ön för första gången beboddes. Här kan du också läsa en detaljerad beskrivning av det vulkanutbrott som skapade Santorini. Slutligen ligger Nomikos Conference Centre i Fira, som visar väggmålningar och freskomålningar – och som varje år håller i en internationell musikfestival.

Spännande konst och vingårdar

På många platser på Santorini, kan du uppleva gallerier med spännande konst – fotokonsten är inte minst i centrum. Santorini sägs vara den mest fotograferade ön i Kykladerna, och det är inte överraskande då de svinlande utsikterna och städerna skapar många fototillfällen. Ön lockar naturligtvis också till sig många konstnärer och målare, och det finns många möjligheter att köpa avbildningar av öns skönhet med hem.

Byen Oia på Santorini
Staden Oia på Santorini

Alla vingårdar ska också nämnas bland öns viktigaste sevärdheter. De optimala odlingsförhållandena i lavajorden, och det varma och lite vindpinade klimatet, gör att vinbönderna på Santorini kan producera några av Greklands bästa vita viner – och på vingårdarna kan du både smaka på varorna och se närmare på hur de produceras.

Fantastiska städer

Det är dock själva vulkanön och dess fantastiska städer, som är Santorinis allra största sevärdhet. I norr kan du uppleva fantastiska solnedgångar i den exklusiva staden Oia, samt trevlig och pittoresk stämning i det lilla fiskeläget Ammoúdi – som du kommer till via en lång trappa i klippan. Vid vulkanens krater ligger Fira, full med turister, butiker och restauranger – och en storslagen utsikt. I väst ligger badorterna med den unika svarta sanden, och söder om staden Akrotiri finns utgrävningar av en ruinstad dränkt under lava, inte långt från stranden och fyrtornet Faros längst mot väster på ön.

Mitt på ön finns också en rad sevärdheter som bör upplevas. I den lilla staden Mesa Gonia kan du besöka den byzantinska kyrkan Panagia Episkopi, och dessutom titta ut över ön och ner mot de svarta stränderna. Pýrgos är den höst belägna staden, varifrån du kan se en stor del av ön. Allra längst upp ligger den vackra venetianska borgen Kastelli, och Pýrgos bjuder dessutom på en rad kyrkor och ett litet museum med byzantinska skatter.

Resor till Santorini

Du kan läsa mer om sevärdheter och städer på Santorini här på bloggen, liksom du naturligtvis hittar alla Hideaways resor till Santorini, till handplockade hotell och semesterbostäder här.

 

Välkommen till Escapeaway

Hos oss kan du skräddarsy din resa efter dina önskemål, vare sig det gäller direktflyg eller flyg med mellanlandning. Dessutom kan du välja bland våra noggrant utvalda hotell.

Pssst….glöm inte att kolla in våra unika Hideaways hotell. För att bäst kunna utforska området du planerar att besöka, rekommenderar vi att du hyr en bil.

Vill du få semesterinspiration, förmånliga erbjudanden och spännande resetips? Klicka här för att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

>>> Läs mer om Escapeaway

>>> Läs mer om våra Hideaways hotell

Taggar från artikeln
,
skriven av
Mer av Marie B.

Cervejaria Trindade – Lissabons äldsta och vackraste bryggeri

Bryggeriet Cervejaria Trindade firade år 2011 sitt 175-års-jubileum. Trindade (som betyder treenighet) är...
Läs mer