Vilka är Greklands bästa stränder?

Vilka är de bästa stränderna i Grekland? Det tar vi reda på här

En del uppgifter är helt omöjliga: att smörja in ryggen med solkräm på egen hand, är en av dem. Att utse Greklands bästa stränder, är en annan. Det finns helt enkelt för många vidunderliga sådana att välja emellan.

När det kommer till solkrämen, får du helt enkelt alliera dig med din bästa resekompanjon. Men när det kommer till stränderna, har vi på Hideaways gjort det tunga jobbet till dig, och här kommer därför en lista över några av de allra bästa stränderna Grekland har att erbjuda.

Anthony Quinn Bay på Rhodos: glöm inte snorkeln

Anthony Quinn Bay är en liten strand med småsten och klippor, som ligger naturskönt på Rhodos. Här kan du köpa till komfort i form av en liggstol och parasoll, eller själv hitta en skuggig, privat plätt, vid en av alla klippformationer.

Anthony Quinn Bay på Rhodos
Anthony Quinn Bay på Rhodos. Foto: Savvas Savvaidis. CC BY-SA 2.0

Oavsett vad du föredrar, rekommenderar vi att du packar ner snorkeln. Vattnet är nämligen ovanligt klart här, och du kan enkelt spendera timmar på att upptäcka livet under ytan.

Tsambika Beach på Rhodos: barnvänlig  sandstrand

Om du gärna vill känna sammetslen sand mellan tårna, ska du besöka Tsambika Beach. Här har du goda möjligheter att bygga sandslott och leka i vattenbrynet, vilket gör stranden till ett populärt val bland barnfamiljer.

Tsambika Beach på Rhodos
Tsambika Beach på Rhodos

På Tsambika Beach får du det bästa från två världar. Stranden ligger omringad av vacker natur utan bebyggelse eller stora hotell som skymmer utsikten, men här finns likväl bekvämligheter som strandbar, restauranger och olika vattensporter att prova på.

Elafonissi Beach på Kreta: Greklands svar på Maldiverna

Kristallklart vatten i en perfekt nyans av turkos. Det liknar nästan ett vykort – men den här platsen finns verkligen på riktigt. Vilken lycka!

Elafonissi Beach på kreta
Elafonissi Beach på kreta

Det är naturen själv, som står för det blå havet, och musslornas skal har färgat den svagt ljusröda sanden. Stranden på Kreta kallas faktiskt ibland för The Pink Beach och om du alltid drömt om att åka till Maldiverna, kan du starta här!

Ska du på semester till Grekland? Här kan du läsa om 5 UNESCO-platser att besöka!

Balos Lagoon på Kreta: grunt och lugnt

En smal landtunga sammanbinder den lilla halvön med Kreta, och skapar den spektakulära lagunen, Balos Lagoon. Här är det verkligen på tal om en strand i omgivningar utöver det vandliga. Vattnet är grunt och lugnt, och utsikten över den kuperade klippterrängen är formidabel.

Balos Lagoon på Kreta
Balos Lagoon på Kreta. Foto: Kostas Limitsios. CC BY-SA 2.0

Porto Timoni Beach på Korfu: undangömt, oförstört paradis

Det krävs lite arbete för att nå Porto Timoni Beach på Korfu. Du måste antingen vandra en halvtimmes tid längs en smal, tätbevuxen stig från landsorten Afionas, eller så åker du båt hit.

Men vi lovar dig, det är värt turen.

Porto Timoni Beach, Korfu. Foto: Cornelia Huck. CC BY-SA 2.0

Porto Timoni består av två halvmåneformade stränder, som skiljs åt av en smal remsa land med frodig växtlighet. Du kan enkelt ta dig från den ena stranden till den andra, och njuta av alla mysiga avkrokar i detta oförstörda paradis. Här hittar du varken café, liggstolar eller trampbåtar, men i gengäld ett glimrande blå-grönt hav och ro att njuta av vågornas skvalpande.

Navagio Beach på Zakynthos: en av de mest fotograferade stränderna i världen

Navagio Beach är inte rätt val, om du vill spendera en lång dag på stranden, med parasoll, picknick-korg och ostörd lek. Att stranden finns mer på vår lista, är för att Navagio Beach är en av de mest fotograferade stränderna i hela Grekland – till och med i världen. Och det är inte utan anledning. Den smala remsan av gyllene sand ligger i en bukt, omgiven av branta, ita klippor och fulländas av ett tronande skeppsvrak.

Navagio Beach på Zakynthos
Navagio Beach på Zakynthos

Navagio Beach kan andas nås från havssidan, och är ett ytterst populärt turistmål. Därför kan vi bara rekommendera att åka iväg tidigt för att uppleva stranden så oförstörd som möjligt.

Sarakiniko Beach på Milos: en out-of-this-world-upplevelse

Här är det verkligen på tal om en unik strandupplevelse. Sarakiniko Beach kallas också för Moon Beach, och när du ser den smaka bukten som skär sig genom de vita klipporna av vulkanisk sten, förstår du säkert varför.

Sarakiniko Beach på Milos
Sarakiniko Beach på Milos

Gör dig själv en tjänst och ta dig bort från själva stranden. Om du vågar klättra på klipporna belönas du med fantastiska stenformationer, underjordiska grottor och avsides platåer där du kan lägga ner ditt badlakan och hoppa direkt i havet.

Voidokilia Beach på Pelepponnes: tusen nyanser av blått

Blå himmel, fin sand och en perfekt halvcirkelformad lagun, med vatten som skiftar i tusen nyanser av blått. Vad mer kan man begära? Och så fulländas Voidokilia Beach på Pelepponnes också av två spetsar ut mot det öppna havet, som gör att bukten formas som den grekiska bokstaven Omega. Mer grekiskt än så blir det knappast!

Voidokilia Beach på Pelepponnes
Voidokilia Beach på Pelepponnes

Agios Prokopios Beach på Naxos: perfekt till en promenad i vattenkanten

Tjock, gyllena sand och uppfriskande vatten som man bara vill dyka ner i. Agios Prokopios Beach är ett bra och klassiskt strandval som tillfredsställer både vattendjur, soldyrkare och mer aktiva strandgäster.

Agios Prokopios Beach på Naxos
Agios Prokopios Beach på Naxos

Här finns nämligen gott om plats för strandtennis och vattensporter, för stranden är 1,5 kilometer lång – och därför också perfekt till dig som har lust att ta en promenad i vattenkanten hand i hand med någon du tycker om.

Läs också om ö-gruppen Kykladerna i Grekland

Porto Katsiki Beach på Lefkas: solnedgång vid klippans fot

En majestätisk klippa skapar kuliss till Porto Katsiki Beach. Själva stranden nås enkelt via en trappa, som leder ner till sanden vid klippans fot, och det är en populär plats både bland lokala och turister.

Porto Katsiki Beach på Lefkas
Porto Katsiki Beach på Lefkas

Men om du kommer sent på dagen får du inte bara uppleva stranden med färre människor – du kan också ha turen att få uppleva en vacker solnedgång som färgar hela klippan röd.

Denna artikel är skriven i samarbete med den grekiska turistbyrån Visit Greece.

Visit Greece

 

Välkommen till Escapeaway. Hos oss kan du skräddarsy din resa efter dina önskemål, vare sig det gäller direktflyg eller flyg med mellanlandning. Dessutom kan du välja bland våra noggrant utvalda hotell.

Pssst….glöm inte att kolla in våra unika Hideaways hotell. För att bäst kunna utforska området du planerar att besöka, rekommenderar vi att du hyr en bil.

Vill du få semesterinspiration, förmånliga erbjudanden och spännande resetips? Klicka här för att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

>>> Läs mer om Escapeaway

>>> Läs mer om våra Hideaways hotell

Taggar från artikeln
, , ,
skriven av
Mer av Marie B.

Cervejaria Trindade – Lissabons äldsta och vackraste bryggeri

Bryggeriet Cervejaria Trindade firade år 2011 sitt 175-års-jubileum. Trindade (som betyder treenighet) är...
Läs mer