Vidunderlig lantlig stämning, en första klassens värd och bra utsikt vid Rivieran

När en semester handlar om annat än bostaden. När den handlar om människorna bakom och om att utforska ett nytt område, då är det inte viktigt om det finns en pool och modern komfort för att säkra semestern. Då säkras semestern istället i mötet med värdskapet. Och mötet med Nino på Alla Collina sul Mare, kommer för mig alltid vara ett minne jag bär med mig, och personligen kommer jag att komma tillbaka hit.

Några gånger handlar ditt semesterboende inte om själva bostaden, utan om värden eller omgivningarna. Alla Collina sul Mare är en av dess semesterbostäder, som man bör välja på grund av ägaren Nino. Och det, på grund av att Nino sitter inne med en enorm vetenskap om sitt lokalområde men också för att han är en duktig värd och för att han värdesätter sitt värdskap mycket högt. Och det gör han rätt i.

Välkomstpaket

Som gäst i en av de, för övrigt mycket fina, lägenheterna på Alla Collina sul Mare vid den liguriska Blomsterrivieran, blir du mött av ett unikt välkomstpaket: lägenheterna är rena och fina, och det är tänkt mycket på, vad man gör rent med. Rent generellt har man tänkt på mycket. Vid ankomsten står det en hushållsrulle, en tvättsvamp och lite två m.m. i köket, i sovrummet ligger sängkläderna framme så att du själv kan bädda den sköna madrassen, och på bordet hittar du en dekorativ korg full med grönsaker, blommor och egna produkter (t.ex. marmelad och oliver, eller vad säsongen nu bjuder på). För Nino är nämligen en gammal frukt- och blomsterförsäljare.

Bænk ved ferieboligerne Alla Collina sul Mare
Ninos tid som blomsterförsäljare går inte att ta miste på, det finns en massa blommor på stället, som här vid en lugn bänk…

Och grönsakerna dyker upp titt som tätt på trappan under vistelsen (naturligtvis i mängder, och varierat, det anpassas efter säsong). Nino är nämligen stolt över sina produkter, sin egendom och sin jord och delar gärna med sig.

Sprudlande vänlighet

Nino är en sprudlande snäll man som vill ge sina gäster privatliv om de så önskar, men om ni frågar, så öppnar han upp påsen med godsaker och sedan talar han! Vare sig det handlar om hur du kommer till den lilla naturliga sjön, som dyker upp från berget i närheten där han har förberett omgivningen så att du kan hoppa i det djupa vattnet från en trevlig höjd – och både kanten och djupet matchar varandra. Vattnet är kristallklart, rent och cirka 18-20 grader. Han har själv kommit dit sedan barnsben och dricker även av vattnet, så rent är det! Han kan också tala om hur byn Pompeiana en gång i tiden blev uppköpt av tyskarna, och hur de har återskapat byn och idag är en del av gemenskapen i bygden.

Naturlig sø tæt på Alla Collina sul Mare
Den naturliga sjön med kristallklart vatten, som ligger endast ca. 1000 meter från Alla Collina sul Mare.

Han kan berätta om hur man brände häxor på bål, golfbanor, valutflykter, blomsterfestivaler, små glömda lantbyar, speciellt produkter, rekord och klimatförhållanden. Han är i särklass en patriot för sitt land. Och allt det för du uppleva som gäst på Alla Collona sul Mare – om du önskar det.

Stjärnhimmel framför TV-burken

Så, det finns ingen pool på Alla Collina, precis som det inte finns TV i lägenheterna, detta för att Nino själv är övertygad om att du ska komma till honom för att uppleva landet, egendomen, kusten, utsikten och natthimlen – och inte för att lata dig i en pool och om kvällen slå dig er framför en TV. Det kan du göra i de mer enformiga semesterlägenheterna nere vid kusten. Här befinner vi oss på landet, i backarna, endast en kort körtur eller promenad från stranden vid Riva Ligure 3 km nedanför, i ett stolt litet samfund som har mer för hjärtat än det du kan hitta i klorvatten och TV-burken.

Och även om jag värdesätter en semester med pool, någon gång då och då, för att stänka av tankarna och titta på TV, så kommer jag för allt i världen försöka att komma tillbaka till Alla Collina sul Mare, för en vistelse där bekräftar och understryker att man har kommit till Ligurien, till Pompeiana, hem till Nino. Det bränner sig fast som ett oförglömligt minne.

Lejlighed med udsigt på Alla Collina sul Mare
Semesterlägenhet med vacker utsikt till havet på Alla Collina sul Mare…

Vill du veta mer om semesterbostaden Alla Collina sul Mare?

Då ska du besöka vår sida om stället, där du bland annat kan se dess faciliteter, priser och andras recensioner.

Välkommen till Escapeaway. Hos oss kan du skräddarsy din resa efter dina önskemål, vare sig det gäller direktflyg eller flyg med mellanlandning. Dessutom kan du välja bland våra noggrant utvalda hotell

Pssst….glöm inte att kolla in våra unika Hideaways hotell. För att bäst kunna utforska området du planerar att besöka, rekommenderar vi att du hyr en bil. 

Vill du få semesterinspiration, förmånliga erbjudanden och spännande resetips? Klicka här för att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

>>> Läs mer om Escapeaway 

>>> Läs mer om våra Hideaways hotell

Taggar från artikeln
skriven av
Mer av Marie B.

Cervejaria Trindade – Lissabons äldsta och vackraste bryggeri

Bryggeriet Cervejaria Trindade firade år 2011 sitt 175-års-jubileum. Trindade (som betyder treenighet) är...
Läs mer