Vädret i Rom

Hur är vädret när du ska på semester i den italienska huvudstaden Rom? Du kan här nedan läsa om, när på året det är varmast och kallast, när det faller mest nederbörd och när solen skiner flest timmar. Få tips på var du hittar den aktuella väderutsikten i Rom, så att du är rätt klädd på sin semester.

60% mer sol

Rom har ett medelhavsklimat, med kalla vintrar och varma somrar, massor av dagsljus året runt och cirka 2500 solskenstimmar om året, vilket är medelvärden för södra Europa, men cirka 60% mer sol än vi tar emot i norra Europa. På vintern har Rom dessutom cirka tre gånger fler solskenstimmar än norra Europa.

Mest sol i juli

Flest solskenstimmar i Rom, får du i juli med ett genomsnitt på 11 solskenstimmar per dygn. Detta följs av augusti med ett genomsnitt på 10 solskenstimmar om dygnet, och juni med ett genomsnitt på 9 solskenstimmar om dygnet. De minst soliga månaderna är december (3 solskenstimmar/dygn), följt av januari och november (4 solskenstimmar/dygn).

Bro till kvarteret Trastevere i Rom
Njut av vackra utsikter över Roms takåsar

Varmast i juli

Juli är också den varmaste månaden i Rom, med en genomsnittstemperatur på 26 grader, följt av augusti med en genomsnittstemperatur på 24 grader och juni med en genomsnittstemperatur på 23 grader. De kallaste månaderna är januari, februari och december med respektive 8, 9 och 10 grader i genomsnittstemperatur.

Mest nederbörd i december

Den regnigaste månaden är december med ett genomsnitt på 96 mm nederbörd, följt av november (49 mm) och september (42 mm).

Vejret i Rom
Rom har mest nederbörd i december månad – men staden är i gengäld vackert dekorerad i juletid.

Den aktuella väderutsikten i Rom

Är du på jakt efter den aktuella väderutsikten i Rom? Du kan alltid se den aktuella väderutsikten genom att besöka vädersidan weather.com, som dagligen uppdaterar vädersituationen i Rom. Besök också det italienska väderinstitutet meteo.it som är experter på italienskt väder (på italienska).

Resor till Rom

För at söka mellan mer än 1800 handplockade semesterbostäder och hotell i hela Italien, varav flera hundra befinner sig i Rom, kan du besöka vår sida om Rom här.

 

Välkommen till Escapeaway

Hos oss kan du skräddarsy din resa efter dina önskemål, vare sig det gäller direktflyg eller flyg med mellanlandning. Dessutom kan du välja bland våra noggrant utvalda hotell.

Pssst….glöm inte att kolla in våra unika Hideaways hotell. För att bäst kunna utforska området du planerar att besöka, rekommenderar vi att du hyr en bil.

Vill du få semesterinspiration, förmånliga erbjudanden och spännande resetips? Klicka här för att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

>>> Läs mer om Escapeaway

>>> Läs mer om våra Hideaways hotell

Taggar från artikeln
,
skriven av
Mer av Marie B.

Cervejaria Trindade – Lissabons äldsta och vackraste bryggeri

Bryggeriet Cervejaria Trindade firade år 2011 sitt 175-års-jubileum. Trindade (som betyder treenighet) är...
Läs mer