Vad ska vi egentligen ha den där utsikten till?

Vad ska vi egentligen ha en utsikt till? Du kan ju varken dricka den, eller ta den på dig! Varför är vi så besatta av tanken att sitta framför en panoramautsikt, med ett glas kallt vitt vin i ena handen, den stora kärleken i den andra, och med blicken fäst i horisonten?

Ett rum med utsikt kostar alltid mer än ett rum utan nämnvärd sådan. Varför är alla så måna om utsikten? Jo, för att en landskapsutsikt, en sjöutsikt, eller kanske allra helst en havsutsikt, ger möjlighet för blicken att vandra fritt utan några störande element. Utsikten ger en känsla av frihet och högt till tak. Och när blicken vandrar, kan sinnet också vandra fritt. Den visuella delen av semestern ska alltså bestämt inte negligeras.

Udsigt fra Hotel Villa Scapone
Utsikten från Hotel Villa Scapone är spektakulär! Här får blickan möta en ljuv blandning av det öppna Medelhavet, klippväggar och drömlika stränder med azurblått vatten…

Italien är ett land som inte har några större problem att leverera panoramautsikter – just för att här hittar du alla möjliga landskapstyper. Allt från vulkaner och bergsöar till vinmarker och klippkuster. Och en säker vinnare är Hotel Villa Scapone i Gargano Nationalpark i norra Apulien. Här möter blicken en ljuv blandning av det öppna Medelhavet, klippväggar och drömlika stränder med azurblått vatten. Hotel Villa Scapone är den bästa medicinen – här behöver du inte oroa dig över något annat än din egen njutning.

Vill du veta mer om Hotel Villa Scapone?

Då kan du läsa mer om hotellets faciliteter, priser, rekommendationer och mycket mer här. Du är också välkommen att ringa till oss på 040 60 60 499, eller att skriva till oss genom att trycka här, om du har några frågor.

Om veckans semesterbostad

Varje vecka fokuserar vi på en av Escapeaways semesterlägenheter här på bloggen och låter en av våra kolleger som har en gedigen kunskap om den, argumentera varför det skulle vara ett bra val om du åker på semester hit.
Taggar från artikeln
Mer av Camilla Springborg

Italiens bästa sandvikar

Letar du efter några vackra och fridfulla sandstränder där du kan bada,...
Läs mer