Vad är billigast – att flyga eller köra själv till Italien?

Många av Italiens härliga destinationer ligger inom förnuftigt köravstånd, åtminstone från södra och mellersta Sverige. Många familjer väljer därför också att packa bilen när semestern ska spenderas i Stövellandet. Men det är värt att väga fördelarna med en bilsemester, mot de samlade omkostnaderna – vilka ofta kommer att vara högre än vid en flygresa med kombinerad hyrbil.

Ofta billigare att flyga – också för familjer

Till och med när en familj på två vuxna och två barn ska på semester till Italien, är det oftast billigare att flyga än att köra. Det visar en ny beräkning som danska Spar Nord har gjort tillsammans med Bilbasen.

Den visar, att man för bensin- och dieselbilar ska räkna med ett pris på förhållandevis 4,10 kronor och 3,60 kronor per körd kilometer. Detta inkluderar utgifter för att äga bilen, samt bensin, vägavgifter och eventuell färjebiljett på turen söderöver. Enligt Jyllandsposten, visar beräkningen att det totalt kostar mellan 13.200 och 17.160 kronor att åka på bilsemester till de populära destinationerna i Italien, Frankrike och Kroatien(Observera att denna totala kostnad är beräknad på avresa från Danmark, varför du kan beräkna ytterligare omkostnader om du startar från mellersta/norra Sverige).

Att bilens värde tappar på grund av den långa körturen, är medräknat, däremot är inte eventuella övernattningar och måltider under vägen med i beräkningen.

Enligt Jan Lang, marknadsanalytiker på Bilbasen, är det därför först när bilen är fylld med två vuxna och tre barn, som det kan börja att löna sig att köra, istället för att flyga – och sedan nyttja bilhyra på destinationen.

Bilferie udsigt
I bil bestämmer du själv när du vill stanna för att njuta av utsikten…

Samma frihet med flyg och hyrbil

I beskrivningarna av semesterbostäder och destinationer på Escapeaways hemsida, kommer du ofta att se att vi rekommenderar att du har en bil till ditt förfogande, även om det finns offentlig transport. Det beror på, att när du bor längre in i landet, i de mest orörda områdena, ger en bil dig som regel långt bättre möjlighet att åka iväg på utflykter och handla mat, utan att behöva spendera lång tid på transport.

Väljer du att flyga till Italien, är det därför en rekommendation att boka en hyrbil att ha under semestern. Båda delar kan bokas samtidigt som du bokar din semesterbostad hos Escapeaway. Det är inte bara enkelt, utan ger dig också ökad trygghet då en samlad paketresa täcks av Resegarantifonden, vilken ger ett mycket bättre skydd om något skylle gå galet.

Här kan du se hur du bokar en paketresa med logi, flygresa och hyrbil hos Escapeaway

Bilferie strand
En hyrbil ger dig möjlighet att hitta de bästa stränderna…

Upplev Europa på en bilsemester till Italien

Även om kombinationen av flyg och hyrbil ofta är det billigaste sättet att hålla semester på i Italien, kan det naturligtvis finna andra grunder till att föredra en bilsemester. För många familjer, är turen ner genom Europa till exempel inte bara något som ska avklaras, utan också en värdefull chans för att få kvalitetstid tillsammans, bortom vardagens stress.

Har du inte ett tight tidsschema, kan en bilsemester till Italien, likaså vara en möjlighet för att göra spontana avstickare under vägen, till närliggande sevärdheter, eller för att stanna till och njuta av en måltid på en lokal restaurang.

Om du och familjen vill åka på semester till Italien i egen bil, finns det många härliga destinationer i Italiens norra regioner, såsom Comosjön och Gardasjön. Kör ni lite längre söderut, kan ni till exempel åka på badsemester till Medelhavet i Ligurien, eller vid Adriatiska havskusten med dess breda, barnvänliga stränder.

 

Välkommen till Escapeaway. Hos oss kan du skräddarsy din resa efter dina önskemål, vare sig det gäller direktflyg eller flyg med mellanlandning. Dessutom kan du välja bland våra noggrant utvalda hotell.

Pssst….glöm inte att kolla in våra unika Hideaways hotell. För att bäst kunna utforska området du planerar att besöka, rekommenderar vi att du hyr en bil.

 

>>> Läs mer om Escapeaway

>>> Läs mer om våra Hideaways hotell

>>> Läs mer om Italien

 

Vill du få semesterinspiration, förmånliga erbjudanden och spännande resetips? Klicka här för att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Taggar från artikeln
,
skriven av
Mer av Marie B.

Cervejaria Trindade – Lissabons äldsta och vackraste bryggeri

Bryggeriet Cervejaria Trindade firade år 2011 sitt 175-års-jubileum. Trindade (som betyder treenighet) är...
Läs mer