Vacker natur i Portugal, vandring i Douro med Hideaways

Vandringssemester i Portugal
Vandringssemester i Portugal

Dourodalen är mest känd för sitt vin och fantastiska turer på floden, men det är faktiskt också en av de bästa platserna för vandring i Portugal. Douros natur finns med på UNESCOs världsarvslista, och regionen bjuder på vackra utsikter och allsidiga landskap.

Douro har floden, Douro har naturparken, Douro har vinrutterna, och de gamla trevliga landsorterna. Douro har ett väder som är som skapt till vandringsturer. Douro har backar och en kuperad terräng, som är både inspirerande och utmanande. Douro är en perfekt plats för en vandringssemester – och våra hideaways i Douro här i norra Portugal, är bra utgångspunkter för äventyret ute i naturen.

Promenader langs Dourofloden

Många av Douros mest stämningsfulla vandringsrutter följer områdets berömda floddal runt Dourofloden. Här är det flodens buktande rörelser genom landskapet, som är den riktigt tur-guiden.

Floden har genom århundraden lett fram genom dalen, och på bankerna ligger vinmarker, där Douros berömd druvor skördas innan de blir till välsmakande viner som kan provsmakas under vägen.

Vinmark ved Douro
Vinmark vid Douro

I Dourodalen finns vandringsstigar och grusvägar, och för de lite mer tränade, finns också en del backar och off road terräng. Här finns något för var och en, och det är absolut en perfekta plats för alla som gärna vill stifta bekantskap med vandringssemestern för första gången.

Vandringar i Douros naturpark

För de lite mer tränade vandrarna bjuder Parque Natural do Douro International på vandringsturer av högre svårighetsgrad än de du typiskt hittar i Douros floddal. Även om du även här kan tillrättalägga dagen, så att den passar alla.

I Douros naturpark finns också klippor och därmed lite mer utmanande terräng, med det bästa med att vandra i Douros naturpark är nog det rika djurlivet. Med lite tur kan du här få se storkar, häger, örnar och många andra vackra fåglar i deras naturliga omgivningar.

Smuk natur i Douro
Vacker natur i Douro

Även kulturella upplevelser ligger och väntar på dig i Douros naturpark. Bland annat hittar du här ruiner från en gammal fästning och en vacker gammeldags mölla i väldigt gott skick. Det finns också många utsiktsplatser under vägen, och platser där du kan ta en paus och köpa mat och dryck.

Resor till norra Portugal

Hos Hideaways är vi specialister på resor till Portugal och inte minst till den norra delen. Vi älskar själv att hålla semester i de fantastiskt vackra omgivningarna, och har under många år hittat ett fint urval handplockade hotell och semesterbostäder i regionen. Ett bra sätt att resa runt i denna del av landet, är på en bilrundresa. Läs mer om dessa, och se alla resor och hotell i norra Portugal genom att klicka på nedanstående länk.

Resor till norra Portugal med Hideaways här

 

Välkommen till Escapeaway

Hos oss kan du skräddarsy din resa efter dina önskemål, vare sig det gäller direktflyg eller flyg med mellanlandning. Dessutom kan du välja bland våra noggrant utvalda hotell.

Pssst….glöm inte att kolla in våra unika Hideaways hotell. För att bäst kunna utforska området du planerar att besöka, rekommenderar vi att du hyr en bil.

Vill du få semesterinspiration, förmånliga erbjudanden och spännande resetips? Klicka här för att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

>>> Läs mer om Escapeaway

>>> Läs mer om våra Hideaways hotell

Taggar från artikeln
, ,
Mer av Louise Laurenius

Upplev konst och historia i Florens

Florens är Toscanas bultande hjärta och renässansens vagga i ett landskap fyllt...
Läs mer