Utvalda hideaways i Lissabon

Utsikt över Lissabons röda tak
Utsikt över Lissabons röda tak

På Hideaways handplockar vi personligen alla våra hotell, och det är inget undantag då det kommer till Lissabon. Här har vi valt ut de bästa hotellen i staden, och för att de ska kunna inkluderas i vårt program, ska de leva upp till en rad krav som vi ställer på våra hotell. De ska bland annat ha en pol, bra gemensamma ytor, ett förhållandevis litet antal rum (normalt max 50) – och så är vi alltid på jakt efter hotell med charm, autencitet och personlighet.

Familjeägda hotell får ofta ett plus i vår bok, då de som regel bjuder på en mer intim, avslappnad och personlig stämning än standardhotell ägda av stora hotellkedjor. Om hotellet har en intressant historia eller ett unikt läge, får det också ett plus i kanten.

>>> Läs mer om hur vi väljer ut hotell till Hideaways här

En nära anknytning till det lokala samhället, som det är del av, t.ex. det kvarter det ligger i, bättrar också på plussidan. Men det viktigaste kriteriet är, att det är ett hotell som vi själva har lust att komma tillbaka till som gäst.

Kort information om Lissabon

Lissabon, den västligaste huvudstaden på den europeiska kontinenten, är en av Europas äldsta huvudstäder. Den är byggd på sju kullar, där São Jorge med borgen Castello de São Jorge på toppen, är den mest kända. Härifrån har du utsikt till stadens berömda flod, Tejo.

Det är också på några av dessa höjder runt centrala Lissabon, som du hittar två av stadens vackraste kvarter, Bairro Alto och Alfama. Med deras snäva kullerstensgator, husfasader dekorerade med karaktäristiska kakel, och en värld av bra restauranger och caféer, kan du snabbt få en dag att gå, bara genom att promenera runt.

Smalde-gader-i-Lissabon,-Portugal---Hideaways
Snäva gator i Lissabon

Det är också i dessa kvarter, speciellt Alfama-kvarteret, som du hittar många av de barer, där du har möjlighet att lyssna till den traditionella portugisiska musikstilen, fado.

I kvarteret Belém kan du bland annat uppleva det berömda klostret Mosteiro dos Jerónimos från 1500-talet, uppfört i den berömda manuelinska stilen, som har blivit ett kännetecken för traditionell portugisisk arkitektur, samt det storslagna historiska monumentet Padrâo dos Descobrimentos, uppfört för att ära Portugals alla upptäcktsresenärer som korsade Tejoflodens mynning, och seglade vidare i det okända. På caféet Antiga Casa dos Pasteis de Belém kan du smaka på den berömda kakan Pasteis de Nata, en typ av paj med smördeg.

Resor till Lissabon

På Hideaways hemsida hittar du massor av nyttig information inför din resa till Lissabon. Där kan du också bläddra bland alla våra handplockade hotell i staden, sortera efter läge, antal stjärnor eller pris – eller bara låta dig inspireras av dem alla.

Läs mer om handplockade hotell och resor till Lissabon med Hideaways här

Taggar från artikeln
skriven av
Mer av Marie B.

Cervejaria Trindade – Lissabons äldsta och vackraste bryggeri

Bryggeriet Cervejaria Trindade firade år 2011 sitt 175-års-jubileum. Trindade (som betyder treenighet) är...
Läs mer