Upptäck vidunderliga Piemonte

Piemonte – regionen norr om Ligurien – är ett område fullt av överraskningar. Här finns något för alla, men kanske först och främst för den gastronomiskt intresserade, för dem är Piemonte ett rent Paradis. En resa till Piemonte bjuder på spännande smakupplevelser, bland annat tryfflar och de kraftiga vinerna Barolo och Barbaresco.

Ett besök i de små städerna Alba och Asti är ett måste, men även regionens huvudstad, Turin, är ett spännande utflyktsmål. Turin har bara nyligen kommit med på turistkartan, efter att ha stått i skuggan av den större och mer kända staden Milano, under en längre tid. Turin är det perfekta resmålet för en dag med shopping, eller ett besök på ett av stadens många spännande museum.

Vinlandskab i Piemonte
Vinlandskap i Piemonte.

Regionen är inte minst berömd för alla dess tryfflar, och tryffelfestivalen i Alba, som endast har öppet på helgen, är ett populärt utflyktsmål när smaklökarna ska testa områdets härligheter. Maten i området är robust och mycket vällagad – och är självklart baserad på de bästa tänkbara råvaror, ofta med kalv och kanin, och i kombinationer som du nog tidigare inte provat.

Här kan du läsa min kollega Allans populära artikel om tryfflar.

Då Piemonte är en frodig och grön region, starkt präglad av landsorter, ligger de flesta av Escapeaways ställen “ute på landet”. Det är ett perfekt sätt att uppleva Piemonte, och för att slappna av i och njuta av de vackra omgivningarna, samt för att åka på dagsutflykter till de trevliga små städerna i närheten. Piemonteserna själva är otroligt stolta över deras region och mycket måna om att ta väl hand om sina besökare.

Läs mycket mer om regionen Piemonte i min kollega Marcus artikel om regionen här.

Vill du uppleva Piemontes alla härligheter?

Här kan du se alla våra semesterbostäder, villor och hotell i regionen. Om du har några frågor är du välkommen att ringa oss på 040 60 60 499 eller skriva till oss genom att trycka här.

Taggar från artikeln
skriven av
Mer av Mette Rem

Lyx för en spottstyver!

Lyx för en spottstyver! Är denna tes egentligen en paradox, eller är...
Läs mer