Upptäck kuststräckan söder om Rom

Den vackra kuststräckan söder om Rom bjuder på överraskande många intressanta och vackra upplevelser. Naturen varierar mycket, och utvecklar sig från små fina sandstränder omkring Anzio till stora breda stränder omkring Sperlonga. För att inte tala om de många härliga små städerna fulla av stämning och autentiska miljöer.

Det är både enkelt och bekvämt att spendera semestern på kuststräckan söder om Rom. Flera av städerna har nämligen direkta tågförbindelser till huvudstaden, och väljer du bilen har du dessutom möjlighet att upptäcka ännu fler av Lazios och Campanias dolda hemligheter.

Här nedan följer några av de städer, som jag vill rekommendera dig att besöka, om du åker på semester söder om Rom. Jag ger dig också några förslag på hotell som du kan välja att bo på, på din resa. Trevlig läsning.

San Felice Circeo

San Felice Circeo är en vacker liten pärla. Landsorten ligger nästan dold mellan de gröna, frodiga kullarna och klipporna, och här råder ett lugn och en ro som är mumma för själen. Escapeaway erbjuder boende bland annat på det vackert belägna Hotel Maga Circe som erbjuder flott havsutsikt och en stor ärlig pool – dessutom ligger det endast ett stenkast från en stor, härlig sandstrand.

Poolen på Hotel Maga Circe
Hotel Maga Circe har en praktfull saltvattenspool…

Hotellets restaurang tillhör en av de bättre, och här serveras dagligen många spännande fiskrätter. Hotel Maga Circe och San Felice Circeo är en bra utgångspunkt för en romantisk semester.

Anzio

Anzio tillhör en av de mindre kända städerna. Det mest fascinerande med staden, är hamnen och miljön däromkring, med många fiskare som stolt visar upp dagens fångst och gärna säljer den direkt från båten till den som har lust att köpa. Stränderna omkring Anzio är verkligen fina. Utanför Anzio hittar du den charmerande staden Nettuno, vars gamla stadskärna är mycket inbjudande.

Anzio set fra havet
Anzio är en vacker stad med palmer, segelbåtar och massor av liv i hamnen…

Terracina

Terracina är däremot en stad som många skandinaver har hört talas om. Det historiska centrumet är verkligen charmigt och fascinerande, men det råder italiensk charm och sol och sommar i hela staden. Stränderna är stora och breda. Vi tillhandahåller bland annat boende några få kilometer utanför staden i Villa Giove, som ligger vackert i de frodiga kullarna med den karaktäristiska vegetationen.

En klassisk pasta från Terracina

Sperlonga

Sperlonga är utan tvivel en favorit längs kusten. Den gamla stadsdelen ligger vackert uppe på en klippa och bjuder på en fascinerande miljö. Stränderna är i särklass. Framför den nyare stadsdelen ligger en härlig sandstrand, men den bästa ligger i den södra delen av den gamla stadskärnan.

Strand ved Sperlonga
Sperlonga bjuder på massor av sol, hav och strand…

Vi erbjuder bland annat boende på Florenza Residence som ligger i den gamla stadskärnan med fin havsutsikt, och som dessutom ligger med kort promenadavstånd till allt du kan tänkas ha behov av.

Läs om Lazios vackraste strand i Sperlongs i en artikel som min kollega Maria har skrivit här.

Gaeta

Gaeta är en större stad, vars historiska centrum är en spännande upplevelse. Stränderna norr om staden är verkligen inbjudande och naturen i området är mycket vacker. För nuvarande erbjuder vi bland annat boende på Villa Irlanda Grand Hotel som ligger på den vackra kuststräckan mellan Formia och Gaeta och lockar både med pool, barnpool, restaurang, stora gröna ytor och enkel tillgång till stranden.

Pool-området på Villa Irlanda Grand Hotel
Mitt i hotellet stora parkanläggning med både citron- och apelsinträd ligger poolen.

Vill du veta mer om semestermöjligheterna söder om Rom?

Ring då gärna till en av våra experter på 040 60 60 499, de hjälper dig gärna med att guida dig genom alla möjligheter. Det går också bra att skriva till oss här.

Läs även om Fiumicino Airport i Rom här.

Taggar från artikeln
,
Mer av Camilla Springborg

Italiens bästa sandvikar

Letar du efter några vackra och fridfulla sandstränder där du kan bada,...
Läs mer