Upptäck romantiska Santorini med Hideaways

Upplev Greklands skönhet och charm på Santorini
Upplev Greklands skönhet och charm på Santorini

Den halvmåneformade vulkanön, Santorini, lockar med sina härliga stränder, sina råa klippor, sitt klara ljusblå hav och sin grekiska värme. Denna ö är en klassisk semesterdestination av många goda grunder – inte minst när romantiken ska odlas och tvåsamheten njutas.

Du kan uppleva härliga Santorini på en semester med Hideaways. Vi har handplockat unika, charmiga kvalitetshotell till dig, din partner och din familj.

Läs om alla resor till Santorini med Hideaways här

Ge kärleken nytt liv på Santorini

Santorini är som det flesta grekiska öar passande till en semester för hela familjen. Dock är ön framförallt känd för att vara en av de bästa destinationerna i Grekland, om du önskar få nytt liv i parförhållandet. Santorini ligger på en vulkan, som fortfarande är aktiv, och vars krater faktiskt ligger ute under havet. Det skapar unika förutsättningar för en ovanligt rå, varierad, vacker natur, och de vulkaniska månlandskapen ger en känsla av romantisk mystik till din semesterupplevelse.

Romantiska miljöer på Santorini
Romantiska omgivningar på Santorini.

Öns spännande natur och miljöer sätter ramarna om ideella omgivningar för att njuta av varandra – och när du bor på ett av de mysiga hotellen som Hideaways samarbetar med, glömmer du allt om vardagens stress och måsten.

Avkoppling på Santorinis stränder

Föreställ dig att du faktiskt sitter på kanten av en jättestor, aktiv vulkan. Allt andas lugn och ro under solen, och du kan när som helst glida ner i det svalkande, kristallklara vattnet, som lugnt skvalpar in över de fina sandstränderna. Den vulkaniska jorden gör, att sanden har olika färger, allt beroende på vilken av öns alla attraktiva stränder du väljer – vit, röd eller svart. Den svarta sanden blir våldsamt varm under dagen, så det är inte här du utan vidare ska gräva tårna djupt ner i sanden när du njuter av eftermiddagssolen.

Slap helt af i solen
Slappna av i solen vid havet på Santorini

Flera av Santorinis stränder är omgivna av vilda klippformationer, som gör en dag på stranden till en extra minnesvärd upplevelse. Slappna helt av i solen på din liggstil, med en kall drink i handen – och njut av utsikten till de fascinerande klipporna, formade av havets och vindens långsamma arbete genom årtusenden. Strandliv på Santorini är något utöver det vanliga, och stranden lockar året runt: även under vintermånaderna händer det, att temperaturen går upp mot 25 grader. varmast och mest soligt är det dock under maj-oktober, och badvattnet börjar bli varmt från och med juni.

Skäm bort dig själv med det traditionella grekiska köket

En stor del av en bra semester i Grekland, är att smaka på alla de läckra rätterna, som det traditionella grekiska köket har att erbjuda. Santorini har, som alla andra grekiska öar, sin egen variant av grekiskt cuisine, och det kan du se fram emot att få smaka på.

När du har låtit dina smaklökar smaka på de friska och kryddiga smakerna av hemlagad tzatziki, kåldolmar med köttfärs, grillade auberginer och fisk från Medelhavet tillagad på lokal manér, så ska du testa den välsmakande lokala delikatessen Domatokeftedes. Det är kanske en prövning för tungan att uttala namnet, men du kommer inte ångra ansträngningarna när du upplever hur Santorinis lokala kockar kan trolla med tre så enkla ingredienser som mjöl, tomater och lök.

den klassiske moussaka
Klassisk moussaka serveras också på Santorini

En grekisk sallad med fetaost, kapris, oliver och färsk gurka väcker din apetit inför de mer mättande huvudrätterna såsom den klassiska moussakan eller en vällagad kebab med kryddat ris.

Skönhet för historia på Santorini

Santorinis städer är nästan alla en fröjd för ögat, och det känns ofta som att man går runt i ett levande vykort. I huvudstaden Fira, befinner du dig i en betagande tavla. Fira ligger högt på klipporna, och är tillsammans med tre andra, mindre städer, känd som “Calderans ögonbryn”. Caldera är ett ord för en enorm, vulkanisk krater, som uppstår när en vulkan har sjunkit ner efter ett stort utbrott – precis vad som har hänt utanför Santorini. Från Fira, samt städerna Oia, Imerovígli och Firostefáni, har du en enastående utsikt över vulkanen.

den verdensberømte arkæologiske udgravning Akrotiri
Den berömda arkeologiska utgrävningen Akrotiri. Foto: Carolyn Sugg. CC BY-SA 2.0

När du är på semester på Santorini, får du inte missa den världsberömda arkeologiska utgrävningen Akrotiri. De äldsta bostäderna man hittat spår från i utgrävningarna, härstammar från 500-talet före Kristus, då Akrotiri var en liten fiskeby. Platsen ödelades år 1627, då vulkanen hade ett utbrott som begravde platsen i aska. Detta har dock haft en beskyddande effekt, så många verktyg och vackra ting och konst är väldigt fint bevarade. Det är spännande att dyka ner i den grekiska och europeiska historia, som ett besök i Akrotiri ger.

 

Välkommen till Escapeaway

Hos oss kan du skräddarsy din resa efter dina önskemål, vare sig det gäller direktflyg eller flyg med mellanlandning. Dessutom kan du välja bland våra noggrant utvalda hotell.

Pssst….glöm inte att kolla in våra unika Hideaways hotell. För att bäst kunna utforska området du planerar att besöka, rekommenderar vi att du hyr en bil.

Vill du få semesterinspiration, förmånliga erbjudanden och spännande resetips? Klicka här för att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

>>> Läs mer om Escapeaway

>>> Läs mer om våra Hideaways hotell

Taggar från artikeln
,
skriven av
Mer av Marie B.

Cervejaria Trindade – Lissabons äldsta och vackraste bryggeri

Bryggeriet Cervejaria Trindade firade år 2011 sitt 175-års-jubileum. Trindade (som betyder treenighet) är...
Läs mer