Upptäck historiska Coimbra i centrala Portugal

Coimbra, Portugal
Coimbra, Portugal

Den centrala delen av Portugal har sin helt egen historiska charm, och framförallt staden Coimbra erbjuder en mängd spännande sevärdheter. Här ligger dessutom Portugals äldsta och mest traditionsrika universitet.

Coimbra är en av de viktigaste städerna i centrala Portugal och med sitt läge ligger staden aldrig mer än en överkomlig bildfärd från något av våra hideaways i området. Om en dag full med kulturella och historiska upplevelser frestar, rekommenderar vi en utflykt till Coimbra.

Det bor endast cirka 100.000 människor i Coimbra, men trots det relativt låga antalet invånare i jämförelse med storstäder som t.ex. Lissabon, har Coimbra en mycket kosmopolitisk atmosfär över sig. Kanske beror det mycket på att staden lockar studenter från hela världen.

Rådhuset-i-Coimbra,-Portugal---hideaways
Universitetet i Coimbra

Coimbras trevliga storlek kombinerat med ett vackert läge vid Mondegofloden gör staden till ett perfekt mål för en dagstur. Alla studenter ger staden en avslappnande och livlig stämning runt caféerna och det gamla universitetet, som ligger vackert på en backtopp med utsikt över floden.

Coimbras universitet och Queima das Fitas

Nästan allt i Coimbra har på ett eller annat vis med universitetet att göra, som också har en prominent placering i den traditionsrika staden. I Coimbra är de lokala invånarna mycket stolta över att husera ett av världens äldsta universitet.

Som gäst i staden är det ett nöje att bara ta sig runt i universitetets olika byggnader. Huvudbyggnaden är ett gammalt kungapalats med ett imponerande torg och en fin utsikt över området runt Coimbra. Också farmaceut-fakulteten och det tillhörande torget är en unik syn.

Queima das Fitas är en särskild tradition, där studenterna den första fredagen i maj arrangerar en festival, där även stadens andra invånare deltar. Traditionen har spridit sig till andra universitet i Portugal, men kommer alltså ursprungligen från Coimbra, som fortfarande också har den största och vackraste festivalen.

Resor till centrala Portugal

Vill du uppleva Coimbra, och alla andra sevärdheter centrala Portugal har att erbjuda? Då kan du bo på ett av våra hideaways i området, där du har en perfekt utgångspunkt för att åka iväg på dagsutflykter till allt du vill se.

Se alla resor till Centrala Portugal med HIdeaways här

Välkommen till Escapeaway. Hos oss kan du skräddarsy din resa efter dina önskemål, vare sig det gäller direktflyg eller flyg med mellanlandning. Dessutom kan du välja bland våra noggrant utvalda hotell

Pssst….glöm inte att kolla in våra unika Hideaways hotell. För att bäst kunna utforska området du planerar att besöka, rekommenderar vi att du hyr en bil. 

Vill du få semesterinspiration, förmånliga erbjudanden och spännande resetips? Klicka här för att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

>>> Läs mer om Escapeaway 

>>> Läs mer om våra Hideaways hotell

Taggar från artikeln
Mer av Louise Laurenius

Upplev konst och historia i Florens

Florens är Toscanas bultande hjärta och renässansens vagga i ett landskap fyllt...
Läs mer