Upptäck den sägenomspunna bergsorten Triora

Triora är häxornas stad. Men staden har på ett förtrollande sätt vänt 1500-talet hemska häxbål till en stolt nutid, där barn och vuxna kan få en inblick i historien genom museum, traditionellt hantverk och kulturella arrangemang.

En hemsk historia

Djupt inne i Argentinadalen i Ligurien dyker den sägenomspunna bergstaden Triora upp. Triora har en hemsk historia där man brände häxor på bål på 1500-talet. En typisk häxa var en gammal fattig kvinna. Hon kunde vara gift, änka eller singel. Hon var normalt ful i munnen och utsatt för trolldomsrykten och ett trolldomsrykte innebar utstötning från samhället. Kvinnorna blev ofta torterade för att bekänna sina synder, bland annat att de var i förbund med djävulen.

Triora i Ligurien
Triora finns med på listan över Italiens vackraste medeltidsstäder.

Gästfrihet och historisk charm

Under tidig medeltid hade Triora hela fem fort, varav endast ett är bevarat, nämligen fortet Castello. Stadens smala och kullerstensbelagda gator samspelar fint med de olika arkitektoniska byggnaderna, och gör denna gamla stad till ett charmigt ställe att besöka. Du kommer snabbt att känna, att stället är som taget ur 1400-talet. Många vackra portar, tunnlar och en stor kyrkogård framför kyrkan La Colleggiata stjäl lätt uppmärksamheten, och på sommaren kommer många upp hit för att njuta av de svala sommarnätterna.

Besök Häxans stad Triora och känn en pust av stadens rädslor från 1500-talet, som står i skarp kontrast till dagens historiska charm och fina gästfrihet som råder i byn.

Argentinadalen i Ligurien
Du har en storslagen utsikt till Argentinadalen från Triona.

Vill du veta mer om Triora?

Om du vill vet mer om Triora, kan du läsa mer om staden här, där du också kan se en karta över området och se vilka utflyktsmöjligheter som finns i området.

Taggar från artikeln
skriven av
Mer av Marie B.

Cervejaria Trindade – Lissabons äldsta och vackraste bryggeri

Bryggeriet Cervejaria Trindade firade år 2011 sitt 175-års-jubileum. Trindade (som betyder treenighet) är...
Läs mer