Upplev vackra Le Marche

Känner du till Le Marche?

Le Marche (uttalas “marke”), är en mycket vacker, men inte särskilt känd, region som ligger i centrala Italien, granne med Adriatiska Havet. Kuststräckan är mycket varierad och bjuder på det mesta – från stora breda sandstränder, till klippstränder med turkosblått hav. Le Marche är har sagt allt vad hjärtat kan begära: historiska sevärdheter, vidunderlig natur och ett fantastiskt kök.

Här ger jag dig ett par tips och råd om några av de platser som du kan besöka i denna, av många, översedda region i Italien. Jag hoppas det kan inspirera.

Trevlig läsning!

Riviera del Conero

Kuststräckan söder om Le Marches huvudstad Ancona heter Riviera del Conero och är mycket vacker. Denna kuststräcka är dessutom ett mycket populärt resmål för italienarna själva.

Riviera del Conero
Kuststräckan söder om Le Marches huvudstad Ancona heter Riviera del Conero och är mycket vacker.

Stränderna omkring Portonovo och Sirolo är verkligen enastående. De ligger vid foten av kustens enda berg, Monte Conero och de vita kalkstensklipporna i kombination med det frodiga gröna berget gör en tur på stranden till en oförglömlig upplevelse.

Portonovo

Portonovo är faktist bara en bukt. Området är fridlyst vilket betyder att man finner mycket lite bebyggelse. Det finns ett par hotell, en campingplats, en liten butik och några riktigt goda fiskrestauranger. Det finns både offentlig och privat strand i Portonovobukten.

Se alla våra hotell och semesterlägenheter i Portonovo här.

Sirolo

Sirolo är en liten vacker och exklusiv badort ca. 100 meter ovanför havet varifrån man har en fantastisk utsikt över kusten och det Adriatiska Havet. Den gamla stadsdelen är mycket trevlig och pittoresk med små gator och gränder samt en skön stämning. Under siestan kan man finna sig en plats i skuggan på det stämningsfulla torget där man finner caféer och restauranger samt en fin utsikt över havet.

Marche, landskab nær Cingoli
Le Marche bjuder på några av Italiens vackraste landskap  här nära Cingoli.

Även kvällarna är härliga i Sirolo. Det historiska centrum stängs för biltrafik och många kvällar arrangeras det små marknader där man bl.a. kan köpa smycken, väskor och liknande. Sirolo är ett idealt resmål om man vill få en romantisk och avkopplande badsemester.

Se alla våra hotell och semesterlägenheter i Sirolo här.

Numana och Porto Recanati

Numana och Porto Recanati är absolut värda ett besök. Numana ligger på gångavstånd från Sirolo (2 km) och har både ett historiskt centrum (Numana Alta) och en strandpromenad. Numana Alta är trevligt och stämningsfullt och stranden är bred och bjuder på flera restauranger och caféer.

Porto Recanati
Porto Recanati ligger ca. 8 km söder om Numana och är en livlig och charmig badort.

Porto Recanati ligger 8 km söder om Numana och är en livlig och charmig badort med flera butiker, caféer och restauranger. Strandpromenaden i Porto Recanati är ovanligt vacker med idylliska små hus i vackra färger. En gång i veckan arrangeras det en stor marknad där man kan köpa allt mellan himmel och jord till förnuftiga priser.

Att bo i någon av våra semesterlägenheter i Porto Recanati eller Numana är en bra utgångspunkt för en badsemester i trevliga och vackra omgivningar, med möjlighet för utflykter i den härliga naturen och till fascinerande historiska städer.

Se alla våra hotell och semesterlägenheter i Numana här.

Renässansstaden Urbino

Åker du in i landet omkring Riviera del Conero kan du besöka regionens backiga och gröna landskap. På toppen av i stort sett varje backe hittar du en charmig liten medeltidsstad. Städer som Osimo, Offagna och Recanati förtjänar att nämnas. De har alla ett trevligt medeltidscentrum med trevliga caféer och små butiker.

Urbino
Den vackra renässansstaden Urbino.

En perfekt utgångspunkt för att besöka den vackra renässansstaden Urbino är våra semesterbostäder i de härliga tryffeldalarna. Här hittar du en fantastiskt outforskad natur, och året runt finns här möjlighet att gå på tryffeljakt samt smaka av de goda rätterna från området – som såklart tillagas med tryffel.

Se alla våra hotell och semesterlägenheter i Urbino här.

 

Välkommen till Escapeaway. Hos oss kan du skräddarsy din resa efter dina önskemål, vare sig det gäller direktflyg eller flyg med mellanlandning. Dessutom kan du välja bland våra noggrant utvalda hotell.

Pssst….glöm inte att kolla in våra unika Hideaways hotell. För att bäst kunna utforska området du planerar att besöka, rekommenderar vi att du hyr en bil.

Vill du få semesterinspiration, förmånliga erbjudanden och spännande resetips? Klicka här för att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

>>> Läs mer om Escapeaway

>>> Läs mer om våra Hideaways hotell

Taggar från artikeln
skriven av
Mer av Marie B.

Cervejaria Trindade – Lissabons äldsta och vackraste bryggeri

Bryggeriet Cervejaria Trindade firade år 2011 sitt 175-års-jubileum. Trindade (som betyder treenighet) är...
Läs mer