Upplev Thailands kulturella sevärdheter

Buddha-statyer i Bangkok
Buddha-statyer i Bangkok

Thailand sammankopplas vanligtvis med de vackra, kritvita stränderna, det härliga klimatet och det fantastiska köket. Men Thailand är så mycket mer än bara vita stränder, sol och värme. Landet har en lång rad spännande, kulturella och historiska sevärdheter. Läs om några av dem här.

Buddhism och tempel

Buddhismen betyder mycket i Thailand och tar upp stor plats i thailändarnas vardag – men på ett avslappnat sätt. Överallt ser man de små och stora buddhistiska templen; de liggande, stående eller sittande buddhafigurerna och inte minst munkarna som i deras iögonfallande orange dräkter och rakade huvud färdas fram överallt i Thailand – och blir mycket respekterade av befolkningen.

Et af de mange templer, du kan opleve i Bangkok
Ett av många tempel du kan uppleva i Bangkok

Bangkok

Det kungliga templet Wat Phra Keo & Grand Palace med sin smaragdgröna Buddha är absolut värt ett besök. Det samma gäller Wat Pho-templet, med sin 45 meter långa, liggandes Buddha. Totalt finns det cirka 400 tempel, bara i Bangkok, så det finns mycket att titta på. Nationalmuséet ger också en bra inblick i thailändsk konst och kultur. Och en tur på den berömda flytande marknaden i Bangkok, bör du också avsätta tid till.

Norra Thailand

Thailands näst största stad, Chiang Mai, är den viktigaste staden i norra Thailand, och är verkligen värd ett besök. Chiang Mai ligger nära Thailands högsta berg, Doj Inthanon, på 2565 meter, och här finns det goda möjligheter att arrangera ett besök i några av de bergsstammar som bor i norra Thailand. Ett besök i opiumregionen Den gyllene triangelni den allra nordligaste delen av Thailand kan också rekommenderas. På vägen från Bangkok till norra Thailand, bör du göra ett stopp i Konchanaburi för att uppleva River Kwai och Dödens järnväg.

Flydende marked i Thailland
Flytande marknad i Thailand

Ayuthaya, Lopburi och Sukhothai

De tre gamla huvudstäderna och kulturstäderna – Ayuthaya, Lopburi og Sukhothai – bjuder på många tempel och ruiner, som vittnar om historiens storhetstid. I södra Thailand hittar du många av de härliga och vackra tropiska öarna, som Thailand är så känd för. Runt omkring på dessa öar, bland annat på Phuket och på Koh Samui, finns också rik möjlighet att få med sig några trevliga kulturupplevelser hem i bagaget.

Hitta din resa till Thailand med Hideaways här

Taggar från artikeln
skriven av
Mer av Marie B.

Cervejaria Trindade – Lissabons äldsta och vackraste bryggeri

Bryggeriet Cervejaria Trindade firade år 2011 sitt 175-års-jubileum. Trindade (som betyder treenighet) är...
Läs mer