Upplev opera och Romea & Julia i Verona

Arenan i Verona. Foto: Kevin Poh, CC BY 4.0

I Verona är de lokala myndigheterna fast beslutna om att hålla mytan om Romeo och Julia vid liv, och har därför sedan länge pekat ut ett palazzo från 1300-talet, utrustat med den kända balkongen, som familjen Capulets residens. Miljoner av nyfikna och fan av den tragiska historien, kommer hit för att uppleva den atmosfär som en gång i tiden utgav ramen om Shakespeares olyckliga älskade.

Julies hus i Verona
Julias hus i Verona

I tunneln som leder in till palatset, har förälskade från hela världen lämnat grafittihälsningar på väggarna, stundtals humoristiska, ibland bitterljuva. Du bör inte lämna innergården utan att först ha gnuggat det högra bröstet på bronsstatyn av den unga Julia – en unik tradition, som ingen egentligen kan förklara…

Opera i Verona

Om du besöker Verona under sommarmånaderna kan du – tillsammans med övriga romantiska pilgrimer – gå på opera i den 2000 år gamla romerska amfiteatern. Den enastående akustiken har överlevt århundraden och gör arenan till en av de mest fascinerande scenerna idag (där användande av mikrofon är överflödigt). Sedan 1913, då Aïda först uppfördes vid 100-årsjubileet till minne av Verdis födelse, har denna föreställning varit en av de mest eftertraktade.

Arenaen i Verona
Arenan i Verona

Från de billigaste platserna längst upp (som du ska ha tur att få biljett till, då samtliga 20.000 platser ofta säljs ut), kan du kanske inte se operasångarna så bra, men deras stämmor kommer att vara lika kristallklara som den svala nattluften – och utsikten till Veronas omgivande berg kostar inte extra. Efter operan kan du ta dig till det historiska caféet, CAffè Dante, och slå dig ner med ett glas vin på Veronas vackraste torg, Piazza dei Signori.

Lär mer om resor till nordöstra Italien med Hideaways här

Taggar från artikeln
skriven av
Mer av Marie

Därför älskar jag mat och vin från Italien så mycket

Jag älskar mat! Och jag älskar mat från Italien. Även om jag...
Läs mer