Upplev ön Elba

Ön Elba är på hösten ett vackert grönt alternativ till det italienska fastlandet, till goda priser dessutom. Temperaturen ligger på runt 20-25 grader – alltså perfekt för att strosa runt på de mysiga gatorna i de medeltida städerna, och njuta av den goda toscanska maten och vinet på kvällen. Vill du testa på en vinprovning, är detta också möjligt på Elba då ön har en egen vin-rutt.

I Napoleons fotspår

Ön utforskas bäst med bil, så att du lätt kan ta dig runt och njuta av alla de vackra utsiktsposterna som finns runt om på ön. Du bör heller inte missa den historiska delen av Portoferraio, där ett av Napoleons tidigare hus finns. Från hamnen kan du också åka på en spännande tur längs kusten, med en specialbyggd båt med undervattensfönster i glas, varifrån du kan studera det rika fisklivet (vid publiceringen av denna artikel avgår denna båttur även från Marciana Marina). 

Elba ligger lige ud for havnebyen Livorno og er nem at komme til med færgen fra byen Piombino. Overfarten fra Piombino til Elbas største by Portoferraio tager en times tid
Elba ligger precis utanför hamnstaden Livorno, och är enkel att komma till med färgan från staden Piombino. Överfarten från Piombino till Elbas största stad, Portoferraio, tar cirka en timme.

Se alla våra semesterbostäder och hotell på ön Elba här

Fantastiska mineraler

Fram till slutet av 1980-talet var mineralminerna en viktig del av vardagslivet här på ön. Idag kan de fantastiska mineralerna och bergarterna ses i olika museum, bland annat i Rio Marina, där man själv – under vägledning av en geolog – har möjlighet för att hacka mineraler/sten från de ursprungliga mineralbrotten. En rolig upplevelse, som tar fram “guldgrävaren” i var och en. Det finns också goda möjligheter för turer till fots (vandring) och till mountainbike.

Välkommen till Escapeaway. Hos oss kan du skräddarsy din resa efter dina önskemål, vare sig det gäller direktflyg eller flyg med mellanlandning. Dessutom kan du välja bland våra noggrant utvalda hotell

Pssst….glöm inte att kolla in våra unika Hideaways hotell. För att bäst kunna utforska området du planerar att besöka, rekommenderar vi att du hyr en bil. 

Vill du få semesterinspiration, förmånliga erbjudanden och spännande resetips? Klicka här för att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

>>> Läs mer om Escapeaway 

>>> Läs mer om våra Hideaways hotell

Taggar från artikeln
skriven av
Mer av Marie B.

Cervejaria Trindade – Lissabons äldsta och vackraste bryggeri

Bryggeriet Cervejaria Trindade firade år 2011 sitt 175-års-jubileum. Trindade (som betyder treenighet) är...
Läs mer